Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek tényleg veszélyben...

Szerintetek tényleg veszélyben vannak a Magyar Állampapírok?

Figyelt kérdés
Tudom, senki nem látja a jövőt, de a vélemények azért érdekelnének. Nekem a megtakarításom (kb 3 millió Ft) állampapírban van. Viszont mondogatják, hogy államcsőd lesz, meg nem lehet majd kivenni stb. Ez valós lenne? Meg ennyi pénzt mégis mibe lehet akkor tenni biztonságban? Ingatlanba nem elég. Arany? Részvény? Vagy csak tegyem a párna alá?

#Államcsőd?
2022. szept. 1. 07:21
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
Tavaly az éves infláció 5,1% volt, ennek megfelelően 6,6% a PMÁP kamata jelenleg. Az idei infláció ennek akár a háromszorosa is lehet, így a következő kamatforduló után jelentősen meg fog ugrani ezeknek a papíroknak a kamata.
2022. szept. 4. 12:27
 52/57 anonim ***** válasza:
#51 Én a valódi inflációról beszélek, nem a bevallottról. Ha az állampapír nem hoz annyit, amennyi a valódi infláció, akkor nem éri meg abban tartani a pénzedet.
2022. szept. 4. 13:44
 53/57 anonim ***** válasza:

Az infláció egy számított érték, nem bemondásra megy, hogy szerinted 20, 30 vagy 50 százalék. Termékcsoportonként és időszakonként is eltér. Nyilván az élelmiszerek drágulását érezzük a legjobban mi is, az jobban is emelkedik, és napi szinten is talákozunk vele. Ez szinte mindegyik inflációról szóló cikkben benne van.

A lényeg, hogy semmi jel nem utal államcsődre, így akinek van állampapírja (vagy bármi más befektetése), nem kell aggódnia, nincsenek veszélyben.

2022. szept. 4. 21:04
 54/57 anonim ***** válasza:
Jelenleg 13% a bevallott infláció. Tudsz olyan terméket mondani, ami nem drágult ennél jobban az elmúlt 1 év alatt? Mert én nem.
2022. szept. 5. 07:49
 55/57 anonim ***** válasza:

Pedig van több is. BKV bérlet például lassan 10 éve nem drágult egy forintot sem. Ruházati termékek között is van bőven ilyen, én szeretem a Decathlonos cuccokat, azok se drágultak. Elektronikai termékek is vannak ilyenek, most is ugyanúgy tudsz pédául 100 ezer forintért jó telefont venni, mint pár éve. Asszonynak 2 éve 170 volt az iPhone SE, most az új SE is ugyanannyiba kerül.

Élelmiszerek drágultak, ez nem kérdés, ezt vesszük észre a legkönnyebben. De nem csak az élelmiszer adja az inflációt.

Szóval az államcsődtől igencsak messze vagyunk.

2022. szept. 5. 09:51
 56/57 anonim ***** válasza:
A tömegközlekedést aláírom, az tényleg nem drágult (majd hamarosan fog). A többinek, amit írsz, viszont ugyanolyan rohamosan megy fel az ára, mint minden másnak, már csak a zuhanórepülésben lévő forint miatt is.
2022. szept. 5. 12:31
 57/57 anonim ***** válasza:
2022. szept. 5. 12:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!