Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek tényleg veszélyben...

Szerintetek tényleg veszélyben vannak a Magyar Állampapírok?

Figyelt kérdés
Tudom, senki nem látja a jövőt, de a vélemények azért érdekelnének. Nekem a megtakarításom (kb 3 millió Ft) állampapírban van. Viszont mondogatják, hogy államcsőd lesz, meg nem lehet majd kivenni stb. Ez valós lenne? Meg ennyi pénzt mégis mibe lehet akkor tenni biztonságban? Ingatlanba nem elég. Arany? Részvény? Vagy csak tegyem a párna alá?

#Államcsőd?
2022. szept. 1. 07:21
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
19%

Ezt biztosan senki nem tudja nekem megmondani.

Ami engem illet én Nexon tartok egy összeget ami kripto vonal.

2022. szept. 1. 07:22
 2/57 anonim ***** válasza:
90%

Én átraknám eur alapú megtakaritásba!

Tudom, hogy akkor bukod az eddigi kamatokat is, de, még mindig biztosabb, mint a Forint.

2022. szept. 1. 07:40
 3/57 anonim ***** válasza:
82%

Veszélyben biztosan nem lesz, mert forintban mindig ki tudják fizetni, inkább azzal kellene törődnöd, hogy mennyit fog érni az a forint, kapsz-e annyi kamatot, amennyi az infláció.

Kérdező, megtetted már azt, hogy megnézted, hogy mennyi az infláció, és mennyi kamatot kapsz a pénzedre? Mennyivel kamatozik a mostani papírod?

2022. szept. 1. 07:44
 4/57 anonim ***** válasza:
59%
Nincs értelme állampapírban tartani a pénzedet, mert még a bevallott inflációhoz képest is kevesebb a hozam, és a valódi infláció a bevallottnak a többszöröse. A befektetési alapok valamivel jobbak, de ezek is jóval kevesebbet fialnak az inflációhoz képest. A legjobban akkor jársz, ha kiveszed az összes pénzedet, és a "cihában" tartod - persze nem forintban, hanem valami normális pénznemben, esetleg aranyban.
2022. szept. 1. 07:53
 5/57 anonim ***** válasza:
81%

Valuta vagy arany.

Ez a kormány egyszer már szemrebbenés nélkül ellopott 3000 milliárdnyi magánnyugdíj-vagyont, visszamenőlegesen eltörölt szolgálati- és rokkant nyugdíjakat, 1 nap alatt vetnek ki új adókat, 12 éve hazudnak fegyvereseknek, pedagógusoknak, egészségügyieknek... Egy percnyi gondolkodás nélkül fogják megtagadni az Állampapírok visszafizetését ha azt diktálja majd a pillanatnyi érdekük.

2022. szept. 1. 08:17
 6/57 anonim ***** válasza:
87%
Ez sajnos ilyen nem lehet mit tenni vele én is súlyos 100ezreket bukok évente, idén év végére ott lesz 13-14 M és ott tartunk hogy abból 1et elvisz az infláció. Ez van. Én már arra gondoltam,hogy belerakom gépekbe (régi traktorok,teherautók stb) vas áron
2022. szept. 1. 08:18
 7/57 anonim ***** válasza:
100%
Kifizetni kitudja minden állam. A kérdés kiveszel X összeget, egy doboz gyufát, vagy egy házat kapsz érte. Mert pénzt nyomtatni tud, kezedbe is adja, de mit ér?
2022. szept. 1. 08:37
 8/57 anonim ***** válasza:
40%

Fejezzétek már be ezt az államcsődös vészmadárkodást, minden napra van vagy 5 ilyen kérdés.

Nincsenek veszélyben az állampapírok, nem fognak elveszni. Nekem is van, én nem fogk hozzányúlni, csupán annyi kis "probléma" van a kamatozással, hogy egy évet csúszik, mert mindig az előző évi infláció az alapja, legalábbis a PMÁP-nak. Vagyis idén még nem hoz annyit, amennyi jó lenne, de jövőre magasabb kamata lesz.

2022. szept. 1. 08:49
 9/57 anonim ***** válasza:
84%
Jövőbelátóevagy, hogy ezt igy biztosan kijelented, hogy nem fog elveszni?
2022. szept. 1. 08:50
 10/57 anonim ***** válasza:
100%

"Nincsenek veszélyben az állampapírok, nem fognak elveszni. "

De sokszor hallottam az elmúlt 12 évben ezt a fölényes magabiztosságot, aztán mindig pofára esés lett a vége.

De legyen igazad, nem fognak elveszni! Nem fognak, mert már most elvesznek, csak nem egy pillanat alatt, hanem folyamatosan, mivel az infláció a többszöröse annak mint amennyit kamatoznak.

2022. szept. 1. 08:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!