Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek tényleg veszélyben...

Szerintetek tényleg veszélyben vannak a Magyar Állampapírok?

Figyelt kérdés
Tudom, senki nem látja a jövőt, de a vélemények azért érdekelnének. Nekem a megtakarításom (kb 3 millió Ft) állampapírban van. Viszont mondogatják, hogy államcsőd lesz, meg nem lehet majd kivenni stb. Ez valós lenne? Meg ennyi pénzt mégis mibe lehet akkor tenni biztonságban? Ingatlanba nem elég. Arany? Részvény? Vagy csak tegyem a párna alá?

#Államcsőd?
2022. szept. 1. 07:21
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
100%

Államcsőd nem lesz, mert ha Viktor addig rontja a dolgokat, akkor behívják az IMF-et, ami kisegíti az országot. Persze akkor Viktornak mennie kell, ez lesz a feltétele a segítségnek, ennélfogva Viktornak is érdeke, hogy ne legyen csőd.

Ezért csinálta, csinálja a megszorításokat, amiket megérzünk a rezsiben, illetve az árak növekedésében, mert az "extraprofit" adót természetesen áthárítják a boltok, cégek, így amiatt is drágul minden.

2022. szept. 1. 09:37
 22/57 anonim ***** válasza:
100%
Én is aggódok, mert nagyon sok munkával megkeresett pénzem egy része van benne. Kivenni is tartok, mert napról napra kevesebbet ér, de így sem érzem jelen helyzetben biztonságban magam. Eurót tartok devizában, valutában, de a nagy része PMÁP-ban van. Kockázatosabb dologba nem merném tenni a pénzt, mert félek, hogy elbuknám.
2022. szept. 1. 10:05
 23/57 anonim ***** válasza:
100%

Nagy részt a bizalomtól függ, mennyire bíznak meg az emberek a forintba.

Azért emelik a kamatot, hogy többeknek legyen vonzó és többen tartsák megtakarításukat...

Csak ugye minden százalék pont emelés, tíz milliárdokat jelent,

vagy is ennyivel növekszik az államunk forint alapú adóssága.

Tehát a fő kérdés, mennyire bízol meg az államban,

hogy nem értéktelenedik el a megtakarításod,

és hogy mikor szeretnéd, azt ki is tudja fizetni?

(Ekkora összegnél még nem gond, de vannak akik százmilliókat tartanak így)

2022. szept. 1. 10:11
 24/57 anonim ***** válasza:
100%

#22: CHF -ben érdemes tartani.

Svájc a banki és gyógyszerre épülő gazdaságával elég stabilan tartja magát,

sőt a pénzük értéke a többi devizához képest folyamatosan erősödik.

2022. szept. 1. 10:13
 25/57 Magyarország jobban teljesít ***** válasza:
0%
A magyar állam nincs csődközelben. Libsi teória!
2022. szept. 1. 10:50
 26/57 anonim ***** válasza:
100%

#25: még nincs, de száguldunk felé.

Le kéne építeni a diktatúrát, vissza állítani a jogállamiságot, belépni az eu ügyészségbe,

és már is jönnének a milliárdok, amik megmenthetnék az országot az összeomlástól.

A multiknak minimum adót elfogadni, és kisvállalati szektort - családokat támogatni belőle.

Ehelyett!? Közszfére dolgozóit küldik el, KKV -t építik le, nehezítik el müködését.

Míg a nemzetközi pénz mosó multik, milliárdokat húznak ki az országunkon keresztül.

2022. szept. 1. 10:56
 27/57 A kérdező kommentje:

Emberek, nyilván ha tudnám, hogy van olyan "papír", ami követi az inflációt, és biztonságos, akkor abba raknám. Nyilván én is tudom, hogy ez a kamat 🐴🌲sz, de mégis mi legyen helyette? Ha a bankszámlán áll, még annyit se kapok érte. Részvény? Kösz, annyira nem állok jól, hogy kockáztathassak. Más betétek meg szintén nem fizetnek semmit se kb.

Viszont azt se szeretném, ha mocsokviktor egy nap azt mondaná, hogy "hé állampapírosok, kapjátok be!", és utána kb semmim nem lesz.

Nyilván ha nem 3 millióm lenne, hanem 30, már rég vettem volna egy lakást, mert azzal nagyon mellélőni nem lehet. Viszont mivel Magyarországon ezt elérni az átlagembernek lehetetlen, ezért marad az aggódás meg a sakkozás.

2022. szept. 1. 11:24
 28/57 anonim ***** válasza:
91%

27: a válasz az, hogy ne féltsd a pénzedet. A forintodat nem veszik el, semmi értelme nem lenne, mert forintot annyit nyomtatnak, amennyit akarnak, így teljesen felesleges lenne.

Az infláción keresztül morzsolódik el a pénzed, amit aggódj, ne amiatt, hogy Viktor elveszi a számládról, mert az utóbbi nem lesz, mert nincs rá szüksége. Forintból nincs hiánya az államnak, devizából van most kevés.

2022. szept. 1. 11:48
 29/57 anonim ***** válasza:
49%
Olvasva ezt a sok államcsődös kérdést, elgondolkodtam. Akik ezeket kiírják, és akik a válaszukban egyetértenek, ők tényleg államcsődöt szeretnének?
2022. szept. 1. 16:00
 30/57 anonim ***** válasza:
49%
Nem, csak tájékozatlan emberek, legalábbis ha azt hiszik, hogy forintban becsődölhet az ország, amiből tetszés szerint nyomtathatnak.
2022. szept. 1. 16:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!