Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek tényleg veszélyben...

Szerintetek tényleg veszélyben vannak a Magyar Állampapírok?

Figyelt kérdés
Tudom, senki nem látja a jövőt, de a vélemények azért érdekelnének. Nekem a megtakarításom (kb 3 millió Ft) állampapírban van. Viszont mondogatják, hogy államcsőd lesz, meg nem lehet majd kivenni stb. Ez valós lenne? Meg ennyi pénzt mégis mibe lehet akkor tenni biztonságban? Ingatlanba nem elég. Arany? Részvény? Vagy csak tegyem a párna alá?

#Államcsőd?
2022. szept. 1. 07:21
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mindegy, hogy államcsődnek nevezik-e, ha a pénzem nem fogja tartani az értékét. Számomra az is csőd lenne, akkor is, ha az ország vezetői nem ismernék el.
2022. szept. 1. 16:46
 32/57 anonim ***** válasza:
49%
31: az infláció létét elismeri a kormány, elég sok cikk van róla, ha rákeresel
2022. szept. 1. 16:50
 33/57 anonim ***** válasza:
24%

"Nem, csak tájékozatlan emberek, legalábbis ha azt hiszik, hogy forintban becsődölhet az ország, amiből tetszés szerint nyomtathatnak."

Már bocs, de ez tévedés! ( És akkor finoman fogalmaztam.)

Ha így lenne, akkor soha, egy országban sem következett volna be, mert minden állam tud pénzt nyomtatni korlátlanul. Ehhez képest csak az elmúlt 22 évben 8 országban következett be. Ja, és a XX. szd.-ban Magyarországon kétszer is bekövetkezett, pedig akkor sem volt akadálya a pénznyomtatásnak.

2022. szept. 1. 18:33
 34/57 anonim ***** válasza:
100%

33: államcsődön gyakran azt az esetet értjük, amikor a devizás külső adósságot nem tudja törleszteni az állam, nálunk ez még nem probléma, de az igen, hogy nem jönnek az EU pénzek, amik devizát hoznának

Szóval nálunk nem a forintos fizetések a problémásak, hanem az EU megállapodás elhúzódása.

2022. szept. 1. 18:49
 35/57 anonim ***** válasza:
79%
#32 Az infláció létét valóban elismeri a kormány, a mértékének viszont csak a töredékét ismerik el. A valódi infláció minimum 50%.
2022. szept. 2. 07:54
 36/57 A kérdező kommentje:
Ha az élelmiszereket nézzük, simán van az 100% is. Tíz deka sonkát már lassan nem kapsz 400 Ft alatt.
2022. szept. 2. 13:54
 37/57 anonim ***** válasza:
0%
Mindig ezzel a szaros inflációval jöttök, nem jól közelítitek meg a dolgot. Akkor nem érne semmit valóban, ha a fizetések havonta követnék az inflációt, de nem így van! És amíg valakinek 200 ezer a fizetése, nekem meg jövőre kb annyi lesz a havi kamatom, olyan, mintha egy plusz fizetést kapnék, amit elkölthetek. Szerintem mindenki örülne havi plusz 200 ezernek, jobb, mint a semmi! És nem veszít az értékéből, mert a kamatot elköltöm!
2022. szept. 2. 19:19
 38/57 anonim ***** válasza:
100%

37: jóval kevesebb kamatot kapsz, mint a valós infláció, így a megtakarításod is kevesebbet ér

Legfeljebb nem az egész inflációt, hanem csak egy részét, de mindenképpen buksz rajta.

2022. szept. 2. 19:31
 39/57 anonim ***** válasza:
75%

37-es

Ugyan, mennyi betétre kapsz te havi 200 000 Ft kamatot?

Ha téged nem érdekel, az a te dolgod, de a "szaros" inflációnak

köszönhetőn a havi kamatod sem fog jövőre annyit érni mint amennyit ma érne.

2022. szept. 2. 19:49
 40/57 anonim ***** válasza:
0%

37. 20 millió ft-ra.

Hiába böfögtök, 200 ezer ingyen pénz, ha itthon tartanám semmi lenne, és akkor is inflálódna ugyanúgy.

Lakást nem veszek tajta, van kettő, az albérleti díjért se kapnék ennyit!

Infláció meg mindig volt, nem tudom mit kell mindig ezért nyafogni, amikor 3 % volt az infláció, akkor meg adtak 2 % kamatot.

Ismétlem,leszarom,havi 200-zal többet költhetek.

Sírjatok csak!

2022. szept. 2. 21:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!