#30 Mi van a fordítókkal?A könyvelőkkel, a takarítókkal?
A társasházak közösképviselőivel?Törvény mondja ki, hogy a társasházaknak kötelező közösképviselőt választani.Innentől kezdve gondol nem lesz baj, ha havi 50 000Ft-lesz a közösköltség, ha nem több.Ráadásul társasházakba többnyire KATA-s vállalkozókat hívtak eddig is szerelni, takarítani.Most akkor mi lesz ezután?Legyen 200 000Ft havonta a közösköltség?
2022. júl. 12. 16:26
32/55 anonim válasza:
31
A helyzet az, hogy a KATA-s szerelő, takarító, fűnyíró/kertgondozó eddig sem csinálta meg emiatt egy társasháznak sem olcsóbban a munkát. A fordító, ha jó, akkor nem fog éhen halni, a könyvelőnek is ha kiépített köre volt, akkor meg fogja érni, hogy más formában folytassa a vállalkozását. Aki nem ma akar vállalkozni, azok az elmúlt években már megszedték magukat.
2022. júl. 12. 16:36
33/55 anonim válasza:
#32 Mihez képest olcsóbban?De, olcsóbban csinálta, mintha többet kéne még adóznia.Majd meglátod innentől kezdve, hogy mennyivel olcsóbban csinálták.
2022. júl. 12. 16:45
34/55 anonim válasza:
33
Úgy látszik te valamelyik másik párhuzamos világban élsz, mert pontosan a kevesebb adózáshoz képest mégis megkérték az árát. Kihívsz valakit egy 20-30 perces munkára és repkedtek eddig is a 20 ezresek. Hozzájuk képest sok bérből élő 1 órai munkáért sem kap ennyit. Nem az a baj, hogy többet kértek, hanem, hogy kapzsin és aránytalanul. Gondolj bele, hogy pl. egy jogász egy sablon szerződésért is mennyit elkért már eddig is.
2022. júl. 12. 17:11
35/55 anonim válasza:
#34 Te élsz párhuzamos világban.Esküszöm sajnállak, h9gy ilyen értetlen vagy.Ha nem fogod fel a magyarázatot, majd megtapasztalod a gyakorlatban, mikor nem lesz aki kimenjen.Esetleg ha megy, akkor 4-5x annyi húszezrest kell reptetned.
2022. júl. 12. 17:57
36/55 anonim válasza:
Én is katás voltam, külföldön folytatom tovább. Szóval nemcsak arról lesz itt szó, hogy mennyiért megy ki házhoz a vállalkozó, hanem arról is, hogy találsz-e valakit, aki házhoz megy egyáltalán. Másrészről meg alkalmazottként fingod nincs, hogy mennyire nem egyszerű vállalkozást vezetni, de nyugodtan kipróbálhatod. Sokan az első évet sem húzzák ki.
2022. júl. 12. 18:01
37/55 anonim válasza:
Hány olyan embert ismerek aki katás, de meleltte ugyanúgy cégnél, ugyanolyan munkarendben dolgozik mint bárki más... nem véeltlen, az adóknál kell keresni a megoldást, nos most úgymond ez fog megszűnni sokaknak.
2022. júl. 12. 18:14
38/55 anonim válasza:
A magyar most örül főleg a kárörvendő trógerek. A vállalkozó emberek ram is motívációként hatnak pedig közigbe dolgozom, de mivel dolgoztam versenybe láttam h cègeknek vezetői, vagy szimplán magán vállalkozó mit tett le az asztalra. Az a zoldseges gyumolcsos, hentes aki hajnaltól pakolja az árúit dolgoznak latastol mikulasaig mint a dogok, ugyanez a kereskedelem vendéglátás sokan vért izzadnak mire be tudnak rúgni egy vállalkozást. Sok ido s sok munka. Nem am az van h 4kor eldobom a tollat, meg 2kor a gépsorról leváltanak. Nincs se ejjeluk se nappaluk. Lehet őket szídni irigykedni h a gazdag vállalkozó haljon éhen, buntesse carrá őket a NAV🤣🤣Elég sokuk meg dolgozott azért amijük van lehet irigyelni a vagyonelemeiket én viszont tudom h a tobbseguknek rengeteg meloja évek munkaja van benne legyen az bármelyik szektor. A cégvezetők is ugyanugy hajtják az ipart évekig h aztan alkalmazottra fussa. Szoval én felnézek azokra az emberekre akik saját erejukbol jutottak el a csúcsra. De az irigy magyar mint egy károgó budos varjú csak kárörvendeni tud mert ő vmi ócska munkába tolja az ipart. S most itt az ideje h a sok vállalkozról letolják a gatyát s ők is beálljanak a mekibe meg a gyárakba dolgozni.
2022. júl. 12. 18:14
39/55 anonim válasza:
35
Engem nem kell sajnálnod, nem szorulok rá, neked meg csak az egészséged bánná. Örülök, hogy te ennyire meg voltál elégedve az eddigi rendszerrel is és nem zavart, hogy sokat kellett fizetned, reálisnak találtad a túlzott összegeket, ha szerelő kellett. Akkor ne izgulj, téged a mostani emelésük sem fog érinteni, majd vígan kipengeted, még akkor is, ha olyan szerelőt fogsz ki, aki KATA-s marad, mert csak magánszemélynek szolgáltat, így továbbra is megéri neki, de miért is ne emeljen, bár a költségei neki nem fognak emelkedni, de ezt a megrendelő úgysem tudja.
2022. júl. 12. 18:15
40/55 anonim válasza:
#34: "pl. egy jogász egy sablon szerződésért is mennyit elkért már eddig is."
És nekem egyikük pl. számlát sem adott 75 ezerről, azzal az indokkal, hogy nem találja a laptop-ját (!)
(Mondjuk, azt nem tudom, milyen adónemet választott.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!