Miért baj az, ha a kormány szigorítja a KATA-t? A gazdag vállalkozók úgyse fognak éhen halni. Legalább nagyobb lesz az egyenlőség
Figyelt kérdés
2022. júl. 11. 23:49
21/55 anonim válasza:
Ja és ha sokallod a 3 milliót, nézd meg a saját bérpapírod.
22/55 anonim válasza:
Igen, legtöbbnek ehhez 2x annyit is kellett dolgoznia mint neked a lófäsz 8 órás műszakban 5/7
23/55 anonim válasza:
Ja tényleg, arra nem is tértem ki, hogy hétvégén, de akár nyaraláson is simán dolgozom. Tehát baromira nem heti 40 órában.
24/55 anonim válasza:
Egy KATA-s ma vállalkozónak van számlaadási kötelezettsége? (Amikor az voltam, nekem volt.)
25/55 anonim válasza:
Igen van, sőt a nav felé minden számlát be is kell küldeni.
26/55 anonim válasza:
#24 Van.Most már úgy működik, hogy vagy automatikusan elektronikusan számlázol, vagy az egész számlatömböt fel kell vinned a a rendszerbe.Mindent lát a NAV.
27/55 anonim válasza:
#26: De ha nem ad számlát, azt nem látja a NAV.
28/55 anonim válasza:
#27 Ez igaz.Meg az is, hogy a magánszemélyek eddig sem ragaszkodtak a számlához, a cégek viszont igen.Most viszont kitalálták azt, hogy azok akik MINDIG BIZTOSAN ADNAK SZÁMLÁT, tehát akik cégeknek dolgoztak, azok nem lehetnek KATA-sok.Hanem csak azok, akik magànszemélyeknek dolgoznak, mondjuk a fodrászok.Én még sosem kaptam számlát fodrásztól.Ugye milyen okosak a törvényhozók?
29/55 anonim válasza:
#27 Meg amúgy nem csak a KATA-sok számláit nem látja a NAV, ha nem adnak számlát.A KFT-s kisboltosok, akik hetente 3 napig egy darab nyugtát nem adnak, azt sem látja a NAV.
30/55 anonim válasza:
Egy újságírónak (és hasonló foglalkozásúnak) biztos nehéz lesz, de hadd ne sajnáljam már a villanyszerelőt vagy a szobafestőt. Az ilyen szerelős szakmákban dolgozók még számla nélkül is pofátlanul nagy pénzeket kértek el eddig is a kiszolgáltatott embertől. Ezek is olyanok, hogy mindenre tudják fogni az áremelkedést, csak jól dolgozót nehéz köztük találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!