Miért baj az, ha a kormány szigorítja a KATA-t? A gazdag vállalkozók úgyse fognak éhen halni. Legalább nagyobb lesz az egyenlőség
Egy multi sokkal jobb fizetést ad és sokkal jobb munkakörülményeket biztosít, mint egy magyar vállalkozó, aki be sem jelent rendesen… Sokan szidják a gonosz multikat, de 1000x is inkább egy multinál dolgoznék, mint egy magyar Döbröginél.
Amúgy meg milyen dolog az, hogy én SZJA-val több adót fizetek be, mint a vállalkozó, akinek dupla-tripla annyi a fizetése, mint az enyém?
Mosdassátok a nyomorult rablóbandátokat csicska fideszesek.
Amúgy meg a Fideszt mióta is érdekli a gazdasági egyenlőség? Amikor a hajléktalanságot azzal akarták megoldani, hogy kitakarítják őket a környező erdőkbe megfagyni akkor hol volt ez a nagy egyenlősdi meg szociális érzékenység? Meg amikor egysávos lett az adózás? Most meg komcsiskodunk és a csórókra hivatkozunk, akiket beállítunk a német multikba a szalag mögé? És még ki is fizetjük a kedves multi munkásainak a bérét öt évre adóból, mert hát nehogy már megerőltessék magukat ezek a nagyvállalatok.
Veletek mindent meg lehet etetni és az ellenkezőjét is. Szánalmasak vagytok.
#12 Te miről beszélsz?A KATA-s vállalkozók kisvállalkozók, szinte 100%-uk egyéni vállalkozó, tehát egyedül, magának dolgozik.Ezeket utálod, akik kemény munkával, maguk akarnak boldogulni.A fordítót, a villanyszerelőt, a könyvelőt.Ezeknek az embereknek nem igen vannak alkalmazottai, mert törvény szerint nem is nagyon lehet.
A vállalkozónak nem fizetése van.Fizetése az alkalmazottaknak van.A KATA-s vállalkozók havonta 50 ezer ft adót fizetnek, emellett iparűzési adót, iparkamarai hozzájárulást, anyagokat, munkaeszközöket, könyvelőt, és itt untam meg sorolni.Ezt fog fel, hogy a KATA az kisvállalkozóknak van, ezeknek általában alacsony a bevétele.Nem is biztos, hogy minden hónapban tud munkát szerezni a vállalkozó.Hiába keres 0Ft-ot egy hónapban, akkor is fizetni kell minden adóterhet.
Lehet 3 hónapig 0 Ft-ot keres, a következő 2 hónapban havonta 500ezret, a következő kettőben 35 ezret, stb.
Emellett nyugdíjat sem kapnak a KATA-s vállalkozók, te viszont kapsz majd.Az a baj, hogy te is egy hozzá nem értő hőbörgő vagy, aki minden tudás nélkül okoskodik, tájékozatlan, butaságokat beszél és a semmit is irigyli.
A KATA-s vallalkozok elenyeszo hanyadanak volt alkalmazottja szoval mar megint a rossz emberre gyulolkodsz
"Amúgy meg milyen dolog az, hogy én SZJA-val több adót fizetek be, mint a vállalkozó, akinek dupla-tripla annyi a fizetése, mint az enyém?"
Az 50e KATA mellett havi 150-200 a vallalkozasom mukodtetese csak ezt nem ado formajaban fizetem. Plusz tobb ezer eurot hoztam be kulfoldrol amit itthon koltottem el. Szoval kispajtas tobbet fizettem mint meg kata-val is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!