Milyen sztoritok, emléketek van a szovjet megszállásról?
"Volt egy szadista városparancsnok aki kiadta parancsba, hogy ha 35 éven aluli nő hal meg akkor szóljon neki a kórház. Mért pont 35 éven aluli...? Aztán szóltak ő meg kiskatonákkal kiásatta aztán elvitték a szobájába. Hogy ott mik történtek azt hagyjuk. De még annyi fáradságot se vettek, hogy visszavigyék vagy a kihantolt sírt visszahantolják. A meggyalázott hullát odadobták a kiásott gödörre úgy csupaszon és ha a hozzátartozó ment panaszra eltűnt. Nem a hulla hanem ő! A hullát a cigányok kaparták vissza egy üveg pálinkáért."
Ez nem semmi...ez a sztori a legkeményebb. Mondjuk a cigányokon sem kell csodálkozni mert italért, pénzért minden piszkos munkára képesek.
60:
Én vagyok az 57-es. Nem nagyon tudok hozzá tenni bővebben...
Mentem a papír-írószerboltba mert kezdődött a suli és láttam ahogy az öreged jön ki a hentestől jól felpakolva. Pirospozsgás, köpcös pasas. És ahogy húzta maga után az ajtót be a sarkon fordultak be az oroszok. A többit leírtam fentebb...nem egy kellemes látvány bár a faterodnak "élmény" volt negatív értelemben. Azt nyilván nem láttam, hogy mik történtek hátul csak azt, hogy jött kifelé szakadozott ruhában sírva. Meg az van meg, hogy pénzdarabok voltak szanaszét a földön. Vettem fel belőle. És...? azt már meg sem vártam, hogy az oroszok is előbújjanak. Pucoltam a helyszínről. Ennyit tudok elmondani és többet tényleg nem. Ja, és a faterodnál ahogy jött kifelé nem voltak már szatyrok. Nyilván elvették tőle amiket vett a hentesnél. Ennyi a sztorim.
65:
Basszus, pont erre gondoltam én is! Itt mindig megnézem miket írnak és ha a fele igaz csak az se semmi de tényleg ha az oroszok olvassák (mindenhol vannak beépített embereik) nem szeretnék egy-két emlékező bőrében lenni...
Én nem írtam semmit ide emlékezést előre szólok a "figyelő embereknek"!
nincs a megszállásról semmi emlékem és kész. Tiszteletem...
Én meg nagyívben le...csinálom, hogy olvassák-e vagy nem! Végre ki lehet mondani a régi titkokat, sérelmeket.
Apám volt szülőin a nővérem osztályában. Zajlott rendben az egész (problémás gyerekek, osztálykirándulás, ünnepségek, napló változások, stb...stb...) amikor kivágódott az ajtó és vagy 30-40 orosz kiskatona rontott be a terembe. Apu mesélte, hogy akkor értette meg, hogy miért van az a szólás, hogy annyian vannak mint az oroszok...mert rengetegnek tüntek. Több száznak pedig csak 30 akárhányan voltak. közrefogták a termet. Ofőt kirángatták a tanári padból és vitték ki. Sose látták többet. A nőket elkezdték mustrálni és aki jobban nézett ki azt is kivitték az öregebje maradt. És apáméktól a férfiaktól követelték a párttagsági könyvet. akinek volt azt elengedtél akinek meg nem mert nem volt párttag azt az öregebb nőkkel a sarokba szorították és puskatussal agyonverték őket. apámnak volt párttahgságija így őt elengedték. Kifelé menet látta ahogy a kivitt fiatal nők sivalkodtak a lépcső mögött a másik terem nyitott ajtajánál. Vetkőztették őket meg... apám jött kifelé és kint még nyakon vágta egy orosz. azt nem érdekele, hogy van-e kiskönyve. Nem lehetett ezekről beszélni. Az áldozatokat eltüntették. A nővérem mesélte később hogy az ofő akit először kivittek és eltünt azt mondták hogy elköltözött az NDK-ba. Ja, persze. Az anyja meg járt ki a temetőbe egy olyan sírhoz ahol nem volt semmi név..
Nekem nincsenek ilyen vaskos sztorijaim.
Mentem haza suliból osztálytársammal és közrefogtak minket az oroszok. A táskánkat szétszórták, elvették a zsebpénzünket és megvertek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!