Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen sztoritok, emléketek...

Milyen sztoritok, emléketek van a szovjet megszállásról?

Figyelt kérdés
A médiában sokszor szóba kerül a hazánkat évtizedeken át megszállva tartó szovjet "invázió"...
2022. máj. 25. 10:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/84 anonim ***** válasza:
83%

Szerencsére saját emlékem nincs.

De egy kevésbé vicces sztorit tudok, amit a nagymamám mesélt:

Budán laktak, a házban élt egy zsidó család is, akiket 44 őszén deportáltak. Egyedül a lányt sikerült a lakóközösségnek elbújtatni, így őt nem hurcolták el. A történet innen lehetne vidám is, de bejöttek oroszok, megerőszakolták a lányt, aki ezután öngyilkos lett.

2022. máj. 25. 12:48
 42/84 anonim ***** válasza:
100%

Velünk szemben volt a szovjet laktanya (persze kőkerítéssel körbekerítve), de ott volt egy rácsos is, ott beláttunk, anyámék házával szemben pont a szovjet iskola volt. (Ált.iskola, tisztek gyerekei jártak oda).

Én fejből eléneklem most is a szovjet himnuszt oroszul.

Amúgy nem bántottak minket. Pl. mi tőlük vettünk gázpalackot (egyszer jött egy ruszki tiszt, becsöngetett, hogy kell-e, apu megvette tartaléknak jóval olcsóbban).

A tiszt feleségek kijárkáltak a városba, oda jártak fodrászhoz, ahova én is. Gyönyörű szép nők voltak, ku...va pacsuli kölni szaggal, bloáá:(

Kiskatonák nem szemtelenkedtek, és csak csoportosan kaptak kimenőt, kb. 8-10en közlekedtek a városban. A tisztek szerettek piálni, de nem vegyültek, megvolt a városban az a hely, ahova ők jártak, én sima étteremben, krimóban nem láttam egyet sem.

Én semmi atrocitásra nem emlékszem amúgy, 79-től laktunk ott a főút másik felén, velük szemben, családi házban. (89-ben meg már ugye "ruszkik haza" téma volt).

2022. máj. 25. 12:59
 43/84 anonim ***** válasza:
68%
Mentem az utcán ők meg jöttek szembe és megvertek. Nem segített senki. Aztán továbbmentek én meg felkeltem leporoltam magam és mentem tovább.
2022. máj. 25. 13:30
 44/84 anonim ***** válasza:
43# Így kell csinálni. Leporolni magadat és menni tovább. Biztos sokra vitted az életben.:)( komolyan)
2022. máj. 25. 13:45
 45/84 anonim ***** válasza:
78%

Én csak hallottam róluk különböző rémtetteket. Ha csak a fele igaz...

Volt egy szadista városparancsnok aki kiadta parancsba, hogy ha 35 éven aluli nő hal meg akkor szóljon neki a kórház. Mért pont 35 éven aluli...? Aztán szóltak ő meg kiskatonákkal kiásatta aztán elvitték a szobájába. Hogy ott mik történtek azt hagyjuk. De még annyi fáradságot se vettek, hogy visszavigyék vagy a kihantolt sírt visszahantolják. A meggyalázott hullát odadobták a kiásott gödörre úgy csupaszon és ha a hozzátartozó ment panaszra eltűnt. Nem a hulla hanem ő! A hullát a cigányok kaparták vissza egy üveg pálinkáért.

2022. máj. 25. 13:51
 46/84 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem horror regényt kellene írnod:)
2022. máj. 25. 13:54
 47/84 anonim ***** válasza:

45:

Ez nem semmi...

2022. máj. 25. 15:54
 48/84 anonim ***** válasza:
100%
Nekem apámat verték összevissza amikor szembe mentek egymással az utcán.
2022. máj. 25. 15:57
 49/84 anonim ***** válasza:
Ezek az oroszok ilyen verekedősek mert itt legalább 35 válasz azt támasztja alá, hogy igen! Nem volt senki aki ki mert volna ellenük állni?
2022. máj. 25. 16:05
 50/84 anonim ***** válasza:
Nekem szerencsére semmi de az öregemék sokszor csúnyán megjárták igaz nyilas karhatalmisták voltak de leülték ami kijárt nekik.
2022. máj. 25. 16:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!