Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik Angliába "menekültek"...

Akik Angliába "menekültek" Orbán elől, azoknak kolbászból van a kerítés?

Figyelt kérdés

Minden választás alkalmával nagyon sokan indulnak (legalábbis szavak szintjén) külföldre, és ilyenkor sokszor Anglia merül fel mint célpont. Sikersztorikat azonban nem hallok, akik kimentek sok esetben 10 év után is egy albérletben élnek London valamelyik magyarok által belakott részén. Én egyedül, hazai bérből is képes voltam venni itthon egy budapesti kétszobás lakást, pedig nem vagyok IT-s sem orvos - nem menőzés, több barátom is képes volt erre, sokan CSOK-ból házat építettek.

Persze az sem mindegy nyilván, hogy szakmával mész ki vagy a pakisztáni gyerek mellett mosogatsz konyhán. De mégsem hallok semmi olyat, hogy ez vagy az hogy megcsinálta külföldön, és most irigykedni kellene rá.

Mi a valóság?

2022. ápr. 17. 20:06
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
100%

Az összes hasonló kérdésfeltevés háttere az, hogy a Fidesznek gáz, hogy egyfelől azt propagálja, hogy milyen jó itt az élet (sőt, már Nyugat-Európa is idevágyik élni), másfelől vannak akik ezt nem akarják elhinni nekik és nyugatra mennek dolgozni.

Ha valaki visszajön, az a reakció, hogy "na, ugye, hogy ott se jobb", vagy példaként mutogatják, hogy már "megéri visszajönni" ("tömegesen jönnek vissza az orvosok" mondják, - mégis hiány van belőlük).

2022. ápr. 18. 14:59
 32/60 anonim ***** válasza:
100%

#30: "Tényleg többet utazik, de idegileg ki is készül, mire szabira megy."

Az itt is előfordulhat (pl. egy pedagógussal), és még utazni sincs pénze. Legalább is nem olyan helyekre, mint egy belgának.

2022. ápr. 18. 15:02
 33/60 tobas ***** válasza:
100%

Én nem mondom azt, hogy mindenkinek bejön vagy jobb és nem tudok nyilatkozni ilyen szinten, mert nem versenyszférában pláne nem saját vállalkozást csináltam.

Én felsőoktatásban dolgoztam az elmúlt években itthon is, Belgiumban is. Jelentkeztem a BME-re egy állásra, mert úgy éreztem, hogy ez nekem szakmailag előrelépés lett volna. Életemben először örültem, hogy nem vettek fel, annyira szörnyű lett volna a munkakörnyezet, ahogyan így az interjún elmondták. Hatalmas visszalépés és ugye a közszféra itthon sem fizet jól, szóval még anyagilag is.

Nagyon fontos az a kérdés, hogy itthon másképpen állna-e valaki ugyanahhoz a munkához vagy csak a helyszín lenne más.

Ha pedig az időjárás szempont lenne, akkor nem Magyarországra mennék Belgiumból, hanem valahova a spanyol tengerpartra.

2022. ápr. 18. 15:36
 34/60 anonim ***** válasza:
84%
Én igen rosszul éltem, mikor dolgoztam Magyarországon, 2009, és 2012 között, kimentem Angliába, sokkal jobb lett. Családi gondok is közrejátszottak, hogy kimentem. Albérletbe lakok, raktáros vagyok. Gondolkozom azon, hogy vegyek házat vagy itt, vagy Magyarországon.
2022. ápr. 18. 16:43
 35/60 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, hogy pont a pedagógusokat hoztad fel, mert én véletlenül pont pedagógus vagyok.

Nem, a nővérem van 10x jobban kikészülve, mint én.

Nincs pénzem annyi vakációra, mint neki, de engem a gyerekek közel sem készítenek ki annyira, mint őt felnőtt emberek.

Mondjuk neki az is stressz, hogy amikor elmegy szabira, mi lesz a vállalkozással, a helyettesítés,stb..

Én ha szabin vagyok, akkor szabin vagyok, és eszembe sem jut a meló.

Óriási különbség.

Nekem pont ezért éri meg beosztottnak lenni. (egy időben gondolkodtam, hogy magánintézményt alapítok.)

De ez más sztori.

Igazából nehéz itt bármit mondani, mert mindenki más, mindenki másképp éli meg az itthon/külföldi munkát, mindenkinek más előnyös.

Nincs séma.

2022. ápr. 18. 16:48
 36/60 anonim ***** válasza:
100%

Igen, tesómnak max. abban lenne más Budapest, hogy itt többet ingázik egy átlag lakos munka-otthon között, mint ott, de ez a város méretéből, és felépítéséből adódik.

Plusz, itt könnyebb albérletet váltani.

Magyarország az ő számára a család, és a régi barátok miatt vonzó.

2022. ápr. 18. 16:56
 37/60 tobas ***** válasza:
77%
Amúgy az is érdekes, hogy ezen az oldalon mennyire csak az anyagi dolgokra hegyezik ki az egészet, miközben sok más dolog is közre játszhat.
2022. ápr. 18. 21:27
 38/60 anonim ***** válasza:
100%
Én a családomra és barátaimra hegyezem ki, akik mind Magyarországon élnek. A kormányok jönnek-mennek, de a család és barátok itt vannak. Ha egy politikai párt miatt elmenekülnék mindettől, akkor a másik országból is el lehetne menekülni, ha változik a politikai helyzet. Hol a vége?
2022. ápr. 18. 21:40
 39/60 anonim ***** válasza:

Akik itthon maradnak azok többnyire így gondolkodnak.

Nagyon kevés embert tart vissza a nyelvtudás hiánya, a többséget a szociális kapcsolatok tartanak itthon.

A jobb-rosszabb lehetőség gyakorlatilag mindenki számára adott.

2022. ápr. 19. 06:14
 40/60 anonim ***** válasza:
63%

#37: Pedig pont nem az anyagiakra céloz az egyébként provokatív kérdés.

Vannak akik csak azért mennek el innen, mert nem bírják már azt a poshadt állóvizet, amibe az ország sülyedt. Meg az irigy, rosszindulatú, korlátolt embereket, akikre még a politika is keményen rájátszik.

De ez már Ady idejében is így volt, verseiben meg is jeleníti: pl. Lelkek temetője, A Gare de l'Esten.

Persze, nagyon sokan vannak, akik mindennel meg vannak elégedve itt is.

2022. ápr. 19. 07:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!