Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik Angliába "menekültek"...

Akik Angliába "menekültek" Orbán elől, azoknak kolbászból van a kerítés?

Figyelt kérdés

Minden választás alkalmával nagyon sokan indulnak (legalábbis szavak szintjén) külföldre, és ilyenkor sokszor Anglia merül fel mint célpont. Sikersztorikat azonban nem hallok, akik kimentek sok esetben 10 év után is egy albérletben élnek London valamelyik magyarok által belakott részén. Én egyedül, hazai bérből is képes voltam venni itthon egy budapesti kétszobás lakást, pedig nem vagyok IT-s sem orvos - nem menőzés, több barátom is képes volt erre, sokan CSOK-ból házat építettek.

Persze az sem mindegy nyilván, hogy szakmával mész ki vagy a pakisztáni gyerek mellett mosogatsz konyhán. De mégsem hallok semmi olyat, hogy ez vagy az hogy megcsinálta külföldön, és most irigykedni kellene rá.

Mi a valóság?

2022. ápr. 17. 20:06
1 2 3 4 5 6
 21/60 A kérdező kommentje:
#16 hát, lakásban elég jól le lehet mérni a sikert. Miért, az sikeres szerinted, aki élete végéig bérel? Én sem tartom magam kirívóan sikeresnek, de az önálló élet és az, hogy nem valaki másnak fizetsz az egy jele annak azért, hogy valamerre tartasz az életben.
2022. ápr. 17. 22:46
 22/60 anonim ***** válasza:
80%

Ha kolbászból nem is, de biztosan nem rothadó farhátból áll az a kerítés.

Öcsém frissen végzett "hiányszakmás" szakmunkásként sehová se kellett. Mindenhol minimum 5 éves szakmai tapasztalatot vártak el, de ha sehová se veszik fel, akkor meg hogyan szerezzen? (szros vidéki porfészekről beszélünk, örülhetnének, ha egyáltalán jelentkezik valaki. Legjobb döntésem, hogy elmenekültem innel, bár (még) nem külföldre)

Nos, néhány osztálytársával összefogtak, és leléptek Németországba, ahol 7x annyit keress, mint előtte. Raktáros munkával, amihez se nyelvtudás, se végzettség nem kellett. Azóta a nyelvet is megtanulta, és a munkahelyén is feljebb lépett. Majd biztos visszajön 350 euróért 12 órázni.😂

Örülök kérdező, hogy pár év alatt a fővárosban összekuporgattál egy lakásra valót, miközben anyádék eltartottak, csakhogy az ország 80%-a nem Budapestből áll. Főleg akkor, ha közben fizetheted a bérletet. Itt a szülővárosomban, csak a legalja betanított gyári munka van minimálbérért.

Valóság pedig az, hogy még a "gyere haza fiatal" program szervezője is lelépett az országból.

Mellesleg, ha már annyira berögzült ez az angliai mosogatás, akkor mesélj már, idehaza mennyire lehet ugyanebből a munkából megélni?

2022. ápr. 17. 23:26
 23/60 tobas ***** válasza:
73%

Nem azonosak a hátterek. Ami neked nagy szó, az másnak majd szimpla örökség, sőt lehet már most is az.

Az, hogy egyszer tovább állok nem jelenti azt, hogy nem fogok még egyszer költözni.

Másodszor a világ 17. legdrágább városát akarod összehasonlítani a 135. helyezettel. Azért eléggé nagy a különbség.

Én például előbb költeném a pénzem utazásokra, techológiára, mint lakásra.

2022. ápr. 18. 00:06
 24/60 anonim ***** válasza:
25%

#20: "nehéz lenne neki beismerni, hogy teljesen hiába pazarolt el az életéből X évet"

Nem hiszem, hogy elpazarolt idő lenne egy olyan országban élni egy darabig, mint pl. Anglia, már ha jelent ez valakinek valamit.

Egyébként, vannak ismerőseim, akik Kanadába, Hollandiába, Angliába, Írországba mentek (orvos, programozó, fizikus, de még szakács is). Közülük egy költözött vissza, mert nem akarta, hogy a gyerekei ne Magyarországon nőjenek fel, de inkább tartom valószínűnek, hogy nem akarta bevállalni az angol nyelven történő álláskeresést Kanadában, miután a magyar származású ismerőse cégétől valamiért kipergett. A többiek nem törekednek vissza, egyedül a szakács tervezi, hogy nyugdíjra visszajön Angliából, de akkor már onnét is fog nyugdíjat kapni, ami itt elég jó pénz lesz neki.

2022. ápr. 18. 09:22
 25/60 anonim ***** válasza:
77%

Többnyire a sorja jön haza, a jól képzettek megtalálják a számításukat, szóval ez agyelszívás, elmennek az értelmes, tanult, képzett emberek, plusz elmennek a mosogatók, gyári munkások, majd a az utóbbiak visszajönnek, mert ott sem kolbász, a jó képességűek meg maradnak.

A legjobbjainkat fölözi le a nyugat.

2022. ápr. 18. 09:30
 26/60 anonim ***** válasza:
87%
Általában nem Orbán vagy egy meghatározott politikus elől "menekülnek" nyugatra, hanem azért, mert kvázi nem tudnak egyről a kettőre jutni. Ha már orvosnak vagy informatikusnak tanult valaki, "odakint" jobb munkakörülmények és nagyobb fizetések várják, ha meg valaki csak mosogat, az "pakisztáni gyerek" mellett se lehet rosszabb, mint itthon egy kínai gyorsbüfében, és még világot is láthat, nyelvet tanulhat.
2022. ápr. 18. 10:00
 27/60 A kérdező kommentje:

#22 engem senki nem tartott el te gyökér. Béreltem 6 évig (vidéki vagyok), utána tudtam lakást venni. Úgyhogy most koppantál, hülyékkel megesik.

Azt is elhiszem, hogy többet keres a barátod Németországban, mint itthon, de biztos nem 7-szer annyit, ha a lakhatást is beleveszed, amiről feltételezem Csodaországról ő nem mesélt el neked.

2022. ápr. 18. 11:33
 28/60 tobas ***** válasza:
73%

Az a különbség, hogy én nem személyeskedtem, csak rávilágítottam arra, hogy két vidéki ember között is mekkora különbség van. Én megyeszékhelyről származom mégis van Budapest agglomerációjában családi ház hatalmas telken és egy percet sem kellett érte dolgoznom.

Elismerem 6 év alatt összegyűjteni annyi pénzt, hogy 100%-ban önerőből, hitel nélkül tudjon valaki venni egy lakást az szép teljesítmény, főleg Budapesten.

Nekem viszont hogyan legyen siker az ami van?

Éltem már párhelyen a világban és tervezek még, nekem nem kell mesélni és személyesen tapasztaltam meg a jólétet. A nyugodt és személyi fejlődésre alkalmas munkakörnyezet olyan fizetéssel, amiből kényelmesen meg tudok élni, az nekem több, mint elég.

Belgiumban közszférában egyedülálló anya kényelmesen meg tud élni, nyaralni járnak, családi házat tudott venni hitelre és még haza is tud járni szüleihez Lengyelországban. Közben azt mondja, hogy azért versenyszférában még jobbak a fizetések, akkor az azt jelenti, hogy igen is lehet jó élete egy másik országból érkezettnek.

2022. ápr. 18. 13:57
 29/60 anonim ***** válasza:
64%

Én már Bp-n élek, de én azt látom, hogy fordítva is megtörténik a dolog.

Az én szülőfalumban (Felgyő) nincsenek svábok, nem egy tipik német település, de korrekt kis falu.

Pici lélekszám, nagy külterület.

Az elmúlt 10 évben, de főleg az utóbbi 5-ben (!!!) sorra veszik a tanyákat német fiatalok.

Főleg azt, amit fel kell ujítani, mert szeretik a saját kedvükre alkítani, és nagyváros után arra vágynak, hogy tanyán élhessenek.

Egyébként ez egy alföldi falu, sok üvegházzal, és bizony ezeknek a német fiataloknak egy része mezőgazdasági munkát végez.

Nem tudom hogy van ez a dolog a kolbásszal, meg a kerítéssel, de mi nem könyörögtünk a németeknek, hogy ugyan szedjék már a paradicsomot.

Mégis:itt vannak, itt élnek, dolgoznak az üvegházban, és valamiért tetszik nekik a csendes, rendezett alföldi falu, ahol én anno felnőttem.

Aztán lehet tényleg kolbászból van a kerítés náluk otthon, természetesen nem kizárt.

De akkor minek jöttek pont ide?

2022. ápr. 18. 14:01
 30/60 anonim ***** válasza:
100%

Nana.

A nővérem Brüsszelben él 10+ éve.

Sok dolog jobb ott, de épp annyi rosszabb is.

Többet keres, de épp annyival dolgozik többet.

Alig van szabadideje.

Tényleg többet utazik, de idegileg ki is készül, mire szabira megy.

Egyedül azért nem jön haza, mert már van ott egy vállalkozása, nehéz volt kiépíteni az ügyfélkört, ott vannak barátai, nem akarja az egészet elölről kezdeni

3 éve már majdnem csomagolt, hogy jön haza, de jött a szerelem.

Én azt látom, hogy messze nem éri meg neki külföldön.

Mondom:neki.

Nem tudom más hogy van ezzel.

Egyébként a 10 év alatt sok barátja költözött el végleg Belgiumból. (főleg a belga időjárás miatt)

2022. ápr. 18. 14:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!