Az újabb történelmi Fidesz győzelem a budapesti értelmiség átlagembert lenéző / nem ismerő attitíűdjének köszönhető?
Shiffer érdekes dolgokat mond mindjárt a videó elején:
https://www.youtube.com/watch?v=43XEjBIKkR8
Jobboldali értékrendű (nem Fideszes és Mihazánkos) emberként én is abban látom az ellenzék bukását, hogy sokadjára nézik le a fővárosi szalonból az átlagembert, akinek az életéről, valós problémáiról eközben halvány fogalmuk nincsen. Még csak nem is Márki-Zay részéről, mert tudom, hogy a tőle idézett részletek vagy csúsztatások, vagy kontextusból kiragadott részletek voltak.
De a budapest liberális elitre mindig is jellemző volt a nagyon megmondás és megszakértése a világnak, benne az átlagembernek, akiben viszont soha nem láttak semmi mást, csak szavazót. Még Orbán is felismerte, hogy hurkatöltéssel, disznóvágással lehet igazán szavazatot behozni, míg az ellenzék a hülyevidékizésig jutott (legfőképpen a szavazóik).
Fel fogják ismerni vajon, hogy alá kell szállniuk az elefántcsonttoronyból, mert így 2126-ig is ellenzékben maradnak?
Nem íróniának szántam. 22 évig éltem a vidékiek között (születésemtől a költözésig), kvázi nagyon is jól tudom, hogy mi megy vidéken. 2018-ban léptem le Stockholm-ba véglegesen, így budapesti proli sem vagyok sajnos ;)
A nyomorra való hivatkozás itt nem áll, mert én Sopronban és Szombathelyen éltem, és itt azért nincs akkora szegénység mint Borsodban. Különösen Sopronban nincsen. Úgyhogy ez nem lehet kifogás semmire sem.
Sopronból egyébként rengetegen ingáznak Ausztriában, közben pedig leszavaznak a fideszre...
Internet természetesen van faluban is, de hiába, ha a többség még a számítástechnika ismereteinek alapjaihoz is sötét és analfabéta. Az öregeknek meg az internet kb "a hülyegyerek játéka", így marad a tv, abból is a "közszolgálati" csatornák. A nagyszüleim is ilyenek voltak (januárban meghaltak covidban) és a környékbeli összes többi öreg is, 1-1 ritka kivételtől eltekintve.
Az ottani sötétséget, digitális analfabetizmust, azt, hogy a környezet és állatvédelem kb a fantasy kategória,azt hogy a többség elhiszi a "soros" propagandát és jó néhány másik konteót is, és hogy kb a nyuggerekre épül minden, azt én nem tudtam elviselni. Akinek erre van igénye lelke rajta, de én nem akartam egy ilyen lepratelepen elfonnyadni. Az alacsony fizetésekről meg már ne is beszéljünk..
Egyébként nem rajongok az ellenzékért egyáltalán, a DK-t pl majdnem annyira utálom mint a fideSS-t.
Csak, hogy pozitívat is írjak: Természetesen sokkal szarabb helyek is léteznek mint Nyugat-Magyarország, vagy en bloc Magyarország. A nyugati országrész nagy előnye, hogy közel van Ausztria és Szlovénia, valamint a közbiztonság megfelelő, a bűnözés alacsony.
Természetesen Sverige-hez képest sehol sincs semmilyen téren, de jobb mint Belarus vagy Ukrajna.
16: lóf*szt vagy te bármilyen vidéki. A nyelvezetből is kiderül, hogy belpesti, kávézóasztal mellől okoskodó, mindnekit lenéző senki vagy.
Olyan baromságot is külön agyiszint kell állítani, hogy az öregek nem értenek a "számítástechnikához". Gondolom ezért van, hogy ha felmész a DK oldalára, a 60-70 éves papik és mamik osztják a lehető legalpáribb pronyó módon a kormányt. Az én anyám is 70 éves, felinstallálni nem tud egy programot, de a kommentelés zsigerből meg.
Alacsony fizetésekről meg lehet beszélni, pár régióban ez igaz is, de aki akar és van esze, az tanul és boldogul. Persze egy diplomás éhenkórásznak mint te ezt hiába is magyarázom, aki mindenből ötös volt, de az élet iskolájában megbukott.
Kérdező, a te nyelvezetedből meg az derül ki, hogy iszonyatos kisebbrendűségi komplexussal küzdesz, amit itt próbálsz kompenzálni a gyakorin...
Nyilvánvalóan te sokkal jobban meg tudod ítélni az összes válaszadó hovatartozását, mint ők maguk.
És még te nevezed a belpesti diplomásokat mindent is megszakértő okoskodó senkiknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!