A Fudanra lehet majd menni átlagemberként is vagy drága lesz a tandíj?
54: az emberek többsége a Kisokosból vagy más újságból választ szakembert, vagy a bedobott céduláról. A kisebbség az, aki gondosan választ szakembert, válogat közülük.
És a szobafestő is csak egy példa volt, ott van a vízszerelő, stb. ezer más szakma.
55: én éppen az a típus vagyok, aki gondosan válogat a szakik között, ezért lepődöm meg én is, amikor képzett, diplomás ismerőseim mondják, hogy hívtak xy szerelőt, és amikor megkérdezem, hogyan válaszott, azt mondja, hogy kinyitottam a Kisokost, és onnan hívtam egyet
Szóval az emberek többsége nem válogat, lusta hozzá, hívja, aki elé akad.
57: inkább úgy lehetne mondani, hogy egy jól kiválasztott szakmával kevesebb tanulással is el lehet érni több pénzt, mint egy rosszul kiválasztott 5 éves egyetemmel
Fel kell mérni, mire van igény, de ugye lehetnek egyéb szempontok is, hogy ha pl. valaki egy munkát a hivatásának érzi (pl. tanár), akkor tanárnak fog menni, hogy azt csinálhassa, amit szeret, de akkor ugye benne van a pakliban a rossz fizetés.
Vagy ha valaki inkább irodai munkát végezne, mint fizikai munkát, akkor dönthet úgy, hogy a kevesebbet fizető, de kényelmesebb irodai munkát választja, mint a fizikait, ahol többet kereshetne, de télen-nyáron kell csinálni, akár hőség van, akár fagy, stb.
Szóval egyénileg mérlegelni kell, mik a fontos szempontok az egyén számára, milyen kereslet van az egyes szakmákra, és eszerint választani irányt.
Kérdező furcsának tartom, hogy állítólag közgazdásznak tanulsz, és egy ilyen egyszerű kérdésre nem tudod a választ? “ Akkor azt mondjátok, hogy egy szakmával jobban lehet keresni, mint 5 év egyetemmel?”
Nem, nem létezik ilyen, max. nagyon-nagyon speciális szakmáknál, de az átlag hétköznapi szakmák mint építőipar, villanyszerelő stb. pariban sincsenek például egy közgazdásszal. Persze ha felfutsz, komoly céged van, akkor kereshetsz sokat, de akkor már nem mint villanyszerelő, hanem mint cégvezető. Mészáros Lölö sem mint gázszerelő lett az ország leggazdagabb embere, hanem mint haver.
Ne legyél már ilyen élhetetlen, tényleg, miért nem keresel egy normális gyakornoki helyet és dolgozol a karriereden??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!