Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fudanra lehet majd menni...

A Fudanra lehet majd menni átlagemberként is vagy drága lesz a tandíj?

Figyelt kérdés

2022. márc. 17. 02:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:
56%
49. Egy szobafestő mennyit keres meg egy óra alatt? Mert egy közgazdász ahol én dolgozom 10+ ezret. Óránként.
2022. márc. 18. 16:40
 52/75 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

Alkalmazotként 300-500 között keresnek kb

2022. márc. 18. 16:46
 53/75 anonim ***** válasza:
45%
51: nem alkalmazotti fizetésről beszélünk, és számla nélkül, ahogy a 99%-uk dolgozik, akikkel találkoztam eddig
2022. márc. 18. 16:48
 54/75 anonim ***** válasza:
#51 Azért ez meg nem így működik. Az emberek többsége nem a 18 éves kezdő festőt keresik meg 0 tapasztalattal hanem egy tapasztalt szakembert aki mögött több év tapasztalat van. Ezért általában aki OKJ-t végzet nem lesz egyből vállalkozó. Másrészt attól , hogy valaki vállalkozik nem csak a milliókat kell számolnia. Ha ez ingyen pénz lenne akkor mindenki ezt csinálná
2022. márc. 18. 17:17
 55/75 anonim ***** válasza:

54: az emberek többsége a Kisokosból vagy más újságból választ szakembert, vagy a bedobott céduláról. A kisebbség az, aki gondosan választ szakembert, válogat közülük.

És a szobafestő is csak egy példa volt, ott van a vízszerelő, stb. ezer más szakma.

2022. márc. 18. 17:49
 56/75 anonim ***** válasza:

55: én éppen az a típus vagyok, aki gondosan válogat a szakik között, ezért lepődöm meg én is, amikor képzett, diplomás ismerőseim mondják, hogy hívtak xy szerelőt, és amikor megkérdezem, hogyan válaszott, azt mondja, hogy kinyitottam a Kisokost, és onnan hívtam egyet

Szóval az emberek többsége nem válogat, lusta hozzá, hívja, aki elé akad.

2022. márc. 18. 17:53
 57/75 A kérdező kommentje:
Akkor azt mondjátok, hogy egy szakmával jobban lehet keresni, mint 5 év egyetemmel?
2022. márc. 20. 01:06
 58/75 anonim ***** válasza:
#57. Elég egybitesnek tűnik a világképed. Garancia semmire nincs. Egy ügyes és tapasztalt festő, villanyszerelő stb. bizony több pénzt tud összeszedni, mint a diplomások zöme...ez nem csak nálunk van így, hanem pl. az USA-ban is. Azt már illene megtanulnunk, hogy a diplomát adó képzések többsége sajnos értéktelen. Orvos mindig fog kelleni, villamosmérnökre és informatikusra is szükség van. Értékes és könnyedén pénzre váltható tudást ad a matematika, a fizika, és a közgazdász képzések egy aprócska része is. A többi? Ott érdemes átgondolni, hogy biztosan kell-e a diploma. Járhatsz 20 évig is egyetemre, ha andragógiát, könyvtáros szakot, turizmust, meg történelmet tanultál/végeztél, teljesen természetes, hogy a KATA-s fodrász többet fog keresni. Persze ha elég ügyes vagy, akkor megfordíthatod az állást, hiszen nem kell az ország elsőszámú közgazdászának lenned, hogy jobban keress, mint a szakmát tanultak zöme, míg közülük a legjobbak is várhatóan kevesebbet fognak keresni, mint a legszebb karriert befutott közgazdászok. Ez a játék így működik.
2022. márc. 20. 01:21
 59/75 anonim ***** válasza:

57: inkább úgy lehetne mondani, hogy egy jól kiválasztott szakmával kevesebb tanulással is el lehet érni több pénzt, mint egy rosszul kiválasztott 5 éves egyetemmel

Fel kell mérni, mire van igény, de ugye lehetnek egyéb szempontok is, hogy ha pl. valaki egy munkát a hivatásának érzi (pl. tanár), akkor tanárnak fog menni, hogy azt csinálhassa, amit szeret, de akkor ugye benne van a pakliban a rossz fizetés.

Vagy ha valaki inkább irodai munkát végezne, mint fizikai munkát, akkor dönthet úgy, hogy a kevesebbet fizető, de kényelmesebb irodai munkát választja, mint a fizikait, ahol többet kereshetne, de télen-nyáron kell csinálni, akár hőség van, akár fagy, stb.

Szóval egyénileg mérlegelni kell, mik a fontos szempontok az egyén számára, milyen kereslet van az egyes szakmákra, és eszerint választani irányt.

2022. márc. 20. 05:48
 60/75 anonim ***** válasza:

Kérdező furcsának tartom, hogy állítólag közgazdásznak tanulsz, és egy ilyen egyszerű kérdésre nem tudod a választ? “ Akkor azt mondjátok, hogy egy szakmával jobban lehet keresni, mint 5 év egyetemmel?”

Nem, nem létezik ilyen, max. nagyon-nagyon speciális szakmáknál, de az átlag hétköznapi szakmák mint építőipar, villanyszerelő stb. pariban sincsenek például egy közgazdásszal. Persze ha felfutsz, komoly céged van, akkor kereshetsz sokat, de akkor már nem mint villanyszerelő, hanem mint cégvezető. Mészáros Lölö sem mint gázszerelő lett az ország leggazdagabb embere, hanem mint haver.

Ne legyél már ilyen élhetetlen, tényleg, miért nem keresel egy normális gyakornoki helyet és dolgozol a karriereden??

2022. márc. 20. 08:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!