Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fudanra lehet majd menni...

A Fudanra lehet majd menni átlagemberként is vagy drága lesz a tandíj?

Figyelt kérdés

2022. márc. 17. 02:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
91%
Írjatok konkrét állást, munkakört, pozíciót legalább, ne csak annyit, hogy "közgazdász", mert az elég sokféle állást jelenthet.
2022. márc. 17. 15:06
 22/75 anonim ***** válasza:

#13. "De amúgy mi értelme 3 milliós tandíjat kifizetni? Egy munkahely sincs, ahol annyi fizetést adnának, hogy ez megtérüljön"

Egy Fudanon folytatott tanulmánnyal az is bőven visszajöhet. Ne csak a sima alkalmazotti létben gondolkodj, és ne csak Magyarországon! De egyébként ez úgy szokott lenni, hogy az ilyen elitegyetemek magas tandíjait egy csomó ösztöndíjjal lehet nulla közelébe csökkenteni. De ha véletlenül nem csökken egy fillérrel sem, akkor sem kérdés, hogy kiváló befektetés.

2022. márc. 18. 11:52
 23/75 anonim ***** válasza:
100%
#22-nek igaza van. Ajánlom a Friderikusz Podcastot ahol egy fiatal sráccal beszélget akit felvettek a Yale egyetemre. Ott mondta a srác, hogy teljesen más a megítélése egy Yale, MIT vagy Harvardon végzetnek, mint egy sima mezei egyetemen. Ez fizetésben is meglátszik. A Fudan esetében is igaz. Lehet, hogy Kínai cégeknél működik de nagyon sok Amerikai vagy Európai megy Kínába mérnöknek, mert sok esetben magasabbak a fizetések.
2022. márc. 18. 12:03
 24/75 A kérdező kommentje:
Vállalkozáshoz nem kell diploma. Még érettségi sem. Emiatt felesleges 3 milliós tandíjat fizetni
2022. márc. 18. 12:35
 25/75 anonim ***** válasza:

25. “Vállalkozáshoz nem kell diploma.”

Diploma nem, de a tevékenységhez szükséges OKJ végzettség igen. Viszont vállalkozással nagyon nehezen tudsz nagy pénzeket összeszedni, ha tisztességes vagy.

A nagy cégek azért fizetnek nagy átlagban jobban, mert a nagy cégek gazdasági értelemben jóval hatékonyabbak, mint a kicsik (persze ennek a megértéséhez már kell a gazdasági diploma). És a nagy cégek csak diplomával vesznek fel, mivel a diplomások (szintén nagy átlagban) jobban képzettek, mint a diplomátlanok.

Ahogyan a 23. írja, a diploma presztizse egy bizonyos szint felett sokat számít. A Fudan nem egy rosszul csengő egyetem-név – de van a közelben azért még jó (sőt a Fudannál jobb) egyetem, például ETH Zürich, TUM, KU Leuven meg a holland egyetemek fele.

2022. márc. 18. 12:39
 26/75 anonim ***** válasza:
21. Stratéga vagyok Európa egyik legnagyobb multijánál a vezérigazgatói területen.
2022. márc. 18. 12:41
 27/75 A kérdező kommentje:
Szerintem az ember elsősorban önképzés útján válik jó szakemberré. A diploma inkább csak egy bemeneti követelmény
2022. márc. 18. 13:13
 28/75 anonim ***** válasza:

27. Kérdező akkor itt komolyabb gondok vannak, te úgy önmagában az egyetemi képzésben sem hiszel, nem is a Fudannal van gondod.

A véleményed természetesen hülyeség, hidd el nem akarsz önképzett altatóorvos alá befeküdni a műtőben.

2022. márc. 18. 13:24
 29/75 A kérdező kommentje:

Nem erről van szó, de az egyetemen csak az alapokat tanítják meg.

Nem hiszem, hogy egy 3 milliós tandíjú egyetem szakmailag annyival többet adna, inkább csak a presztízse nagyobb

2022. márc. 18. 14:06
 30/75 anonim ***** válasza:

"Szerintem az ember elsősorban önképzés útján válik jó szakemberré. A diploma inkább csak egy bemeneti követelmény"

Ja csak rengeteg szak van ahol kell a képzettség vagy mondjuk erős alapnak amire mehet az önképzés. Önképzés miatt nem leszel Orvos sem mérnök. Oda kell az oktatás is. Ez az önképzés dolog akkor ér valamit, ha van egy tudás mögötted amire tudsz építkezni

2022. márc. 18. 14:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!