Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek, örültök, hogy a...

Fideszesek, örültök, hogy a 450 milliárd közpénzből és kínai hitelből felhúzandó Fudanon nem lesznek állami helyek, csak 3-4 milliós tandíjjal lehet majd bekerülni?

Figyelt kérdés

[link]

"A Fudan Hungary Egyetem ugyanis tehetős külföldi diákokat megcélzó fizetős magánegyetem lesz. Az ITM háttérszámításai szerint az alapszakos tanulmányok 2,5 millió, a mesterszakosak 3,7 millió forintos éves tandíjjal indulnának, majd ezek még tovább emelkednének az évek során 3, illetve 4,4 millió forintra. Az ITM Direkt36 által megszerzett számításai szerint a budapesti Fudan kétszer olyan drága lesz, mint a prágai közgazdaságtudományi egyetem, viszont kb. a felével olcsóbb, mint a világhírű London School of Economics.

Bár az új budapesti magánegyetem sok száz milliárd forintnyi magyar adófizetői pénzből jönne létre, a Direkt36 által megszerzett dokumentumok sehol nem említik, hogy az Orbán-kormány biztosítana a magyar diákoknak államilag finanszírozott képzést. Palkovics több interjúban is arról beszélt, hogy maga az egyetem, illetve vállalatok kínálhatnak majd ösztöndíjat. Előterjesztésében is csak ennyi szerepel a hosszú távú tervek között: „(hazai) partnercégek ösztöndíjprogramok indítására való ösztönzése, magyar hallgatók számára”. "

Ide fog járni az egész NER? De akkor mi lesz az NKE-vel meg a Corvinussal? Lesznek elegen a NER-lovagok pulyái?

2021. máj. 14. 15:46
 1/7 anonim válasza:
2%
Kína küldött nekünk oltóanyagot, ez a legkevesebb amit tehetünk. Jóban kell lenni Kínával, Orbán jól csinálja, megérdemel Magyarország egy világszínvonalú egyetemet! De ti ezt úgy se értitek, tanulatlan proli gyurcsányisták, nem vártunk mást tőletek!
2021. máj. 14. 15:52
 2/7 anonim ***** válasza:
12%
Pont annyira örülök,mint amennyire zavar. Hidegen hagy.
2021. máj. 14. 15:53
 3/7 anonim ***** válasza:
90%

Ha NER-lovag lennék sem járatnám egy ilyen trágyadombra tanulni a gyerekemet.

Túl sok macera nekik ezzel a foglalkozni. Az az egyetem nem a haza oktatásról szól, hanem a kínaiak seggének kinyalásáról, így tehát semmi szükség az államilag finanszírozott helyekre.

2021. máj. 14. 15:53
 4/7 anonim ***** válasza:
80%

Én már csak röhögök mi folyik ebben az országban. Bár én már könnyen beszélek a mérnöki diplomámmal és az angol+német nyelvvizsgámmal.

Végleg elhatároztam, hogy német nyelvterületen fogok gyökeret verni, nem itt. Mert ennek az országnak nincs jövője.

2021. máj. 14. 15:55
 5/7 anonim ***** válasza:
81%
Jön még majd ide orosz egyetem meg kazah, türkmén, stb. a keleti nyitás jegyében ha orbán marad hatalmon. Na meg még felvesz pármilliárd hitelt az oroszoktól meg a kínaiaktól hadd adósodjon el mégjobban az ország, a lényeg, hogy az ő zsebe dagadjon.
2021. máj. 14. 15:55
 6/7 anonim ***** válasza:
26%

Én annak örülök, hogy baromi jól megfizetett, világszínvonalú oktatók lesznek a tervek szerint. Ez egy nagy kiugrási lehetőség a magyar felsőoktatás számára. Azt pedig ne hidd, hogy egy havi 200e Ft-os tandíj ösztöndíjakkal, diákhitellel nem lesz megfizethető semmiféle magyar hallgató számára. A SOTE-n vagy máshol már most is vannak hasonló nagyságrendű tandíjak.

De nézd meg a magyar diákok által látogatott IBS díjait (amikor külföldi intézményes diplomát kapnak), olyan 4-6 ezer euró félévenként, vagyis olyan havi 200-400 e Ft közt van.

[link]

2021. máj. 14. 16:05
 7/7 anonim ***** válasza:
47%
Ha Orbán szerint jó, akkor szerintem is. Amit Méjen Tisztelt Dr Orbán Viktor Miháj Úr mond, az az igazság.
2021. máj. 15. 01:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!