Fideszesek, örültök, hogy a 450 milliárd közpénzből és kínai hitelből felhúzandó Fudanon nem lesznek állami helyek, csak 3-4 milliós tandíjjal lehet majd bekerülni?
"A Fudan Hungary Egyetem ugyanis tehetős külföldi diákokat megcélzó fizetős magánegyetem lesz. Az ITM háttérszámításai szerint az alapszakos tanulmányok 2,5 millió, a mesterszakosak 3,7 millió forintos éves tandíjjal indulnának, majd ezek még tovább emelkednének az évek során 3, illetve 4,4 millió forintra. Az ITM Direkt36 által megszerzett számításai szerint a budapesti Fudan kétszer olyan drága lesz, mint a prágai közgazdaságtudományi egyetem, viszont kb. a felével olcsóbb, mint a világhírű London School of Economics.
Bár az új budapesti magánegyetem sok száz milliárd forintnyi magyar adófizetői pénzből jönne létre, a Direkt36 által megszerzett dokumentumok sehol nem említik, hogy az Orbán-kormány biztosítana a magyar diákoknak államilag finanszírozott képzést. Palkovics több interjúban is arról beszélt, hogy maga az egyetem, illetve vállalatok kínálhatnak majd ösztöndíjat. Előterjesztésében is csak ennyi szerepel a hosszú távú tervek között: „(hazai) partnercégek ösztöndíjprogramok indítására való ösztönzése, magyar hallgatók számára”. "
Ide fog járni az egész NER? De akkor mi lesz az NKE-vel meg a Corvinussal? Lesznek elegen a NER-lovagok pulyái?
Ha NER-lovag lennék sem járatnám egy ilyen trágyadombra tanulni a gyerekemet.
Túl sok macera nekik ezzel a foglalkozni. Az az egyetem nem a haza oktatásról szól, hanem a kínaiak seggének kinyalásáról, így tehát semmi szükség az államilag finanszírozott helyekre.
Én már csak röhögök mi folyik ebben az országban. Bár én már könnyen beszélek a mérnöki diplomámmal és az angol+német nyelvvizsgámmal.
Végleg elhatároztam, hogy német nyelvterületen fogok gyökeret verni, nem itt. Mert ennek az országnak nincs jövője.
Én annak örülök, hogy baromi jól megfizetett, világszínvonalú oktatók lesznek a tervek szerint. Ez egy nagy kiugrási lehetőség a magyar felsőoktatás számára. Azt pedig ne hidd, hogy egy havi 200e Ft-os tandíj ösztöndíjakkal, diákhitellel nem lesz megfizethető semmiféle magyar hallgató számára. A SOTE-n vagy máshol már most is vannak hasonló nagyságrendű tandíjak.
De nézd meg a magyar diákok által látogatott IBS díjait (amikor külföldi intézményes diplomát kapnak), olyan 4-6 ezer euró félévenként, vagyis olyan havi 200-400 e Ft közt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!