A Fudanra lehet majd menni átlagemberként is vagy drága lesz a tandíj?
“ De amúgy mi értelme 3 milliós tandíjat kifizetni? Egy munkahely sincs, ahol annyi fizetést adnának, hogy ez megtérüljön”
Április 1. még odébb van… én csak egy egyszerű beosztott közgazdász vagyok, és a fizetésem bruttó 3.5 millió forint havonta. Nettó 2 millió fölött viszek haza. A közvetlen vezetőm ennek minimum a kétszeresét keresi + nagy céges BMW, a területi vezetőnk meg… nem publikus a fizetése, de szerintem olyan 5-7x annyit kereshet, mint én.
15. Te valami alternatív univerzumban élsz, vagy valami jóféle cuccot szívsz? :)
Simán keres egy frissdiplomás közgazdász is nettó 500 ezret, mögöttem meg van 20 év tapasztalat… szerintem nagyon durván nem vagy képben.
A jegybankelnök durván többet keres, mint én, és ez csak a hivatalos alapfizuja. [link]
15: a közgazdászok 90%-a 600k bruttó körül keres, nettó milliós fizetés csak kivételes esetben jön össze:
Az MBA-re ma már én sem járnék, helyette valamilyen alkalmazott matematikára, adattudományra vagy ilyesmire.
A műszaki tudományoknak is megvan a helye az üzleti életben, de a műszakiaknak is csak egy kis része keres jól, ahogyan a gazdasági szakosoknak is. A computer science-nek van pár jól fizető területe, de ott sem az n+1-edik Java kóder keres jól. Az üzleti karrierben is rengeteg pénz van, ha jó területre helyezkedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!