Szerintetek nem borzalmas, hogy a mai fiatalok egyszerűen nem alapítanak normális családot, nem vállalnak gyereket?
A kormány mindent megtesz értük, kibővített CSOK, babaváró, felújítási támogatások, zöld CSOK, ingyen kocsi, stb. őket meg még ez sem érdekli. Sőt, rengetegen még fel is veszik a támogatásokat, de nem vállalnak gyereket.
Miért ilyen felelőtlen a mai fiatalság? Majd szaporodjon helyettük a muszlim? Minden évben egy megyeszékhelynyi magyarral vagyunk kevesebben.
Igen, elszomorító, hogy pont azoknál van kevesebb gyerek, akik tudatosan állnak hozzá a gyerektémához, és nem csak állatok módjára szaporodnak a semmire, mert az a szokás.
Pont az az értelmi szint kellene a gyerekneveléshez, amivel megállapítják, hogy nem fér be több gyerek (vagy egy se) az anyagi keretükbe, és érzelmileg se tudnának jól állni a dologhoz. Persze akinél ez nincs meg, szül agyba-főbe s még büszke is magára, pedig csak a gyereke és a saját életét nyomorítsa.
34-es és 50-es: hol élsz Te, hogy ilyen keveset keresel?
Vagy csak átszámoltad €-ba a HUF-ot?
Magyarországon van az EU legmagasabb áfája.
A legmagasabb adóterhek (mínusz -2 ország).
A legalacsonyabb bérek.
És nem a magas népességű országok az elélhetőek hanem pont fordítva. Lásd pl Kína vagy India.
Minél magasabb a népesség annál nagyobb a nyomor.
Egyébként meg ha itt népességrobbanás lenne.
Kb 20 évvel később akkora munkaerő többlet halmozódna fel hogy az utolsó FKF-s söprögetői állásra is 50X lenne a túl jelentkezés.
Ezzel 1. megnőne a munkanélküliek száma és 2. lenyomná a béreket mivel ha 50-en jelentkeznek 1 állásra akkor minek adjak 250 E-s bért elviszed azt 120 ért is.
Lásd megint csak Kína és India.
Én a 90-es években voltam gyerek anyám a BKV-nál volt diszpécser. Akkora túljelentkezés volt hogy kijelentette a cég hogy csak Budapestit vesznek fel és még abból is válogattak. Meg halálra túlóráztatták a dolgozókat.
Nesze neked NAGY NÉPESSÉG !!!!
Kedves 34/50/64-es válaszadó.
Az borzasztóan alacsony fizetés.
Nem tudom,hol élsz,de ezen tényleg megdöbbentem.
Én Ausztriában 2200€ körül kapok nettó fizetést. 5X8X4= 160 órára.
Ez sem épp a világ "teteje",de egy teljesen átlagos kereset.
Kedves 66 válaszoló.
Tudom hogy nem keresek sokat, de énnekem ez elég.
Elég arra, legyen hol laknom, el tartsak 1 cicát és magamat és hogy maradjon a következó fizetésig.
Örülök neki hogy te/ti "jobban" meg éltek, nektek van miért és kiért<3
66-os vagyok.
Németország,így már értem 😊😊
Azt tudom, hogy ott kevesebb fizetést kapnak a népek mint nálunk. Azt is tudom, hogy az áraik jóval alacsonyabbak mint a mieink.Legalábbis erre következtetek abból, hogy a német határ közelében élő ismerősök oda járnak bevásárolni.
Az áprilisban írt nettó fizetésem azóta nettó 2500€ lett.
Rettenetesen erős itt a szakszervezet,mert a kormánytól nem kaptunk volna mi sem "módosítást". De hála az égnek, tényleg olyanok mint egy falka pitbull és kiharcolták nekünk.
Lehetne fokozni,de a tavalyi "ársokk" sokkal tudatosabbá tett minket is, ami azért nem hátrány.
Európában a teljes termékenységi arányszám sehol se éri el a populáció fennmaradásához szükséges szintet (2.1 - Ennyi gyereket szülne egy nő átlagban élete során, ha tendenciák nem változnának. A válásokat és hasonló bekavaró tényezőket nem számolva, vehessük úgy, hogy egy családban átlagosan ennyi gyerek kellene legyen). Ez itt leginkább 1.4-1.6 között van, többek közt Magyarországon is.
Amúgy meg ajánlanám figyelmedbe az országonkénti eletminőség, gazdasági helyzet, stb és a teljes termékenységi arányszám közötti kapcsolatot. Főleg ha figyelembe vesszük az évenkénti változást.
Kína és India most elméletileg jól áll, gyakorlatilag meg mégse, mert az elmúlt évtizedek okán már túl sokan vannak (50 éve még simán 5 felett volt mindkettő). És minél nagyobb egy populáció, annál jobban nő, még viszonylag alacsony teljes termékenységi arányszámnál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!