Szerintetek nem borzalmas, hogy a mai fiatalok egyszerűen nem alapítanak normális családot, nem vállalnak gyereket?
A kormány mindent megtesz értük, kibővített CSOK, babaváró, felújítási támogatások, zöld CSOK, ingyen kocsi, stb. őket meg még ez sem érdekli. Sőt, rengetegen még fel is veszik a támogatásokat, de nem vállalnak gyereket.
Miért ilyen felelőtlen a mai fiatalság? Majd szaporodjon helyettük a muszlim? Minden évben egy megyeszékhelynyi magyarral vagyunk kevesebben.
Teljesen normális, boldog családom van. Férj, kutya, macska. Ja, gyerek? Nem, az nincs. Sokba kerül, soha meg nem térülő befektetés, egyetlen perc nyugalom nélkül. Hát, kösz, nem.
Nem mindenki szereti a gyerekeket, nem feltétlen releváns életcél. És senki nem köteles szülni!
Szerintem szimplán csak elkéne fogadni azt, hogy vannak emberek akik vagy nem vágynak gyerekre és ennyi, vagy valamilyen okból ezzel nem tudnak foglalkozni. Ezért ez kimarad.
És nem piszkálni őket állandóan.
24:
„mert csak a gyerek élete létezik számodra.”
meg is látszik rajtatok, már ne is haragudj.
30as vagyok, és szüleim generációja (55-60asok) úgy nőtt fel, hogy család-munka, és nagyjából ennyi. semmi érdeklődési kör, hobbi, sport, akármi. és azt akarják, hogy a gyerekei is pont ezt csinálják. ahogy pl. anyám is.
én viszont megbolondulnék, ha maradnék egy pár ezres kisvárosban, ahol az egyetlen esemény, hogy gügyörésznek egymás gyerekeivel/unokával meg naphosszat kertészkednek.
„szerencsére” nem szeretem a gyerekeket, de amilyen labilis vagyok, tudom, h amúgy sem szabadna vállalnom.
az egyik válaszolóhoz hasonlóan épp annak örülök, hogy a mai fiatalok sokkal „önzőbbek”, és 10x végiggondolják, alkalmasak-e szülőnek, vagy kell-e nekik a szülőség.
„Na, ezt nem akarják a mai fiatalok”
komolyan nem értem, mi olyan rohadt nehéz ezen, hogy 50x kell az idősebb generáció szájába rágni, hogy végre felfogja:
attól, hogy ti úgy éltetek, még nem kell másnak is úgy élni. más világ, más generáció, más gondolkodás.
én sem akarok gyereket, és fel nem tudom fogni, mi köze van a gyerekes időseknek ehhez.
„ugyanakkor igazságtalan és kurvára önző dolog ez, hiszen ők megkapták az esélyt a boldogságra, akkor úgy dukálna, ha tovább is adják.”
:DD
na, te sem vagy épp a logika bajnoka.
tehát önzőség, hogy a fiatalok nem vállalnak gyereket, az viszont rendben van, hogy te elvárod, hogy olyan életet éljenek, ami neked tetszik, hiszen anno ti is így éltetek.
mindent megadtatok a gyerekeknek, cserébe vállaljanak már ők is gyereket :D az igen.
ennél már csak azt szeretem jobban, amikor azzal érvelnek, hogy idős koromban nem lesz, aki rám néz, ami ugye szintén nem önzőség.
amúgy meg volt jó pár olyan ismerősöm, aki az erőszako, mindentjobbantudok szülő elől elment küföldre, és az új számát sem adta meg a kedves szülőknek.
34 éves gyermektelen férfi vagyok. Aggodalomra ott van ok, hogy Magyarországon pl. 1.5 a születési ráta, és 2.1 kell ahhoz, hogy a társadalom száma megmaradjon. Túl sok lesz a nyugdíjas.
Az én esetemben azért nem vállaltam gyereket, mert apám az terrorizált engem, meg a húgomat és az anyámat. Emellett számítógép-függő vagyok, meg nem bírom sokáig az ágyban. Szóval tartós barátnő se jött össze, nemhogy gyerek.
Az, semmi érdeklődési körük nincs az idősebbeknek, az nem igaz, régen is voltak hobbik, pl. foci, horgászat, olvasás, tévézés, ahogy írtad kertészkedés. Az igazság inkább az, hogy a mai fiatalok iszonyat mennyiségű időt töltenek a hobbikkal. Egy mai fiatal megnéz több száz sorozatot, filmet, végigjátsszik több száz videojátékot. Ez is érdeklődési kör, de azzal nem megy valaki sokra, hogy nézi, hogy a Thanos hogy csettint az Amerika kapitánynak, vagy a videojátékban hány DPS-t sebeznek.
Most én hivatkozhatok arra, hogy terrorban nőttem fel, de arra gondoltam, hogyha a 60'-as években születtem volna, akkor nem lett volna számítógép, és a gyerekkori terror, meg a korai magömlés ellenére összehoztam volna néhány gyereket. Így viszont marad a több ezer óra játék.
"hogy a társadalom száma megmaradjon. Túl sok lesz a nyugdíjas."
Ha az állam elvette a fizetésem 1/3-át adóba mert fizesse a paraszt.
Akkor lesz szíves ezt is megoldani valahogy. Vagy akkor minek adozol ?
Mindig az aktív generáció pénzeli az inaktívakat.
Vagy akkor mondják azt hogy cső tedd el magadnak.
De akkor nem is fizetsz semmit.
Meg minek van fizetve a sok agyagváza az OGY-ben he ?
Oldják meg, ezért vannak tartva.
Milliókat keresnek. Meg lopnak.
Nehogy már én érezzem magam rosszul hogy csoró ezer euroból ezt kihagyom.
Ők meg kapnak havi 10 millát meg lopnak mellette havi 1 milliárdot.
54:
53as vagyok.
ugyan már az előző választ neked, de leírom én is.
te most komolyan azt hiszed, hogy az emberek tenyészcsődörök és tenyészkancák, akiknek azon kéne dolgozni, hogy fennmaradjon ez az ország?
egy olyan ország ráadásul, ami 12 éve tétlenül nézi, hogy szétlopja az Orbán-kormány?
Ez engem legkevésbé sem érdekel, gondolkodni kellett volna, nem tétlenül nézni, hogy minden eu pénz ellopnak.
Az nem zavar, hogy az egészségügy, oktatás romokban? ha akarnék gyereket, akkor is csak szigorúan külföldön vállalnék.
Nem értem a nagy aggodalmat a munkahelyen ahol vagyok az összes embereböl ami olyan 25 fő.
Összesen 2 emberneki nincs gyereke nekem meg egy másik embernek.
Az összes többi 3-4-5 gyerekes.
Na akkor mi a nagy gond ?
És nem nem cigányok vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!