Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyire fair, hogy külföldön...

Mennyire fair, hogy külföldön sehol sem kötelező az orvoshallgatóknak az oltás, itt Mo-n viszont már a harmadik szükséges a beiratkozáshoz?

Figyelt kérdés
Nem sok ez egy kicsit? Ha felvételt nyert valaki az orvosira, de nincs beoltva, akkor nem kezdheti meg a tanulmányait.

2021. dec. 16. 17:25
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/148 anonim ***** válasza:
38%
#70 Nem teljesen igaz, de mondhatjuk így is. Orvosi egyetemet képtelenség logikus gondolkodás nélkül elvégezni, pláne nem dolgozni a szakmában. Én vagyok a szégyenteljes? amikor már mások 10-20-30 válasszal ezelőtt bebizonyították, hogy bődületes nagy otrombaságokat habogsz itt össze-vissza, utána meg sértődötten elkezdesz itt vergődni, hogy neked van igazad.
2021. dec. 18. 21:24
 72/148 anonim ***** válasza:
29%

Újra és újra ismételgeted a te kulcsponti kérdéseidet. Hányszor válaszoljanak még rá az emberek? Vagy ha válaszolnak, lehülyézed őket csuklóból és gőgősen kijelented, hogy márpedig neked van igazad.

Barátom, már akkor vesztettél amikor kiírtad a kérdést.

2021. dec. 18. 21:26
 73/148 A kérdező kommentje:
73: de te az érvelésedből pont a lényeget hagyod ki. A probléma a következő: itt van közöttünk egy vírus (aminek most már az Omicron variánsa főként náthaszerű tüneteket produkál, de ebben az esetben vegyük figyelembe csak a deltát), ami leginkább a 60 év feletti korosztályra veszélyes, társbetegségekkel együtt pedig megnő a betegség súlyos lefolyásának az esélye is. A fiatalokra mondhatni szinte veszélytelen a vírus, persze ritkábban előfordul, hogy néhány 35-40 éves is megbetegszik, esetleg lélegeztetőgépre kerül, de az elhalálozási ráta nagyon alacsony, és alapvetően nem fenyegeti az ellátórendszert. Rusvai (csakhogy a kedvedért legyen referencia is) határozottan azt hangsúlyozza, hogy milyen fontos a társadalom átimmunizálása a vírussal, a kormány jelenleg is ezt teszi. Így amennyiben kötelező lenne a 60 év feletti korosztály számára az oltás, akkor az egészségügy visszakerülne a normál kerékvágásba, szinte nem lennének covid-halottak, és kialakulna a nyájimmunitás is, természetesen az oltás továbbra is rendelkezésre állna, és aki akarná, az felvenné. Helyette a kormány a fiatal 18 évesekre kötelezi az oltást (mert ha nem, akkor a tanulmányaikat sem kezdhetik meg), hogy az idős oltatlan haldoklókat megvédjék. Ebben nincs logika. Sokkal logikusabb lenne pont a fordítottja, vagyis beoltani a 60+ korosztályt, és nem diszkriminálni a fiatalokat.
2021. dec. 18. 21:35
 74/148 A kérdező kommentje:

"És attól, hogy a 60 felettiek a legveszélyeztetettebb korosztály nem jelenti azt, hogy fiatalabb ne hunyhatna el. Mert tudtommal MINDEN élet számít, de ezek szerint mégsem... (?)"

Azzal, hogy a kormány gyakorlatilag ráengedte az emberekre a vírust az átimmunizálás érdekében (nincsenek lezárások, nincs karantén, külföldön konkrétan a boltba sem lehet védettségi nélkül elmenni), és még csak nem is titkolja, így nem, nekik nem számít minden élet. Sőt, tudatosan hagyják meghalni őket. Továbbra is főleg az oltatlan 60+ korosztály érintett.

"Hányszor válaszoljanak még rá az emberek? Vagy ha válaszolnak, lehülyézed őket csuklóból és gőgősen kijelented, hogy márpedig neked van igazad."

Továbbra sem kaptam normálist választ a kérdésemre, csak a 73-as próbálkozott (aki gondolom te vagy), amire már reagáltam is a 76-os válaszomban.

2021. dec. 18. 21:42
 75/148 A kérdező kommentje:
És még mielőtt belekötnél abba, hogy szerintem nem számít minden élet, akkor gyorsan reagálok, hogy az oltást bárki felveheti, de mivel neked és senki másnak sem áll jogában istent játszani, ezért tiszteletben kell tartani annak a húszon évesnek a döntését, aki úgy dönt, hogy nem kéri a kísérleti fázisban lévő oltást, és inkább kockáztat, hiszen nála a betegség súlyos lefolyásának az esélye konkrétan csak ezredszázalékban mérhető.
2021. dec. 18. 21:50
 76/148 anonim ***** válasza:
13%

#77 Pardon? Mivel engedte rá a kormány a vírust az emberekre? Január óta folymatosan megy a kampányolás meg az ugatás, hogy oltsd be magad és legyél társadalmilag felelős. Ehhez képest az ellenoldal buzdítja az embereket arra, hogy szarjanak bele és menjenek mindennel szemben, meg megy a parasztvakítás meg a süketelés az elmebeteg összeesküvéselméleteikkel. Aztán jött a bezárás meg a karantén és a sok elmeroggyant farkast kiáltott, hogy milyen diszkrimináció meg jogfosztás történik az országban. Aztán nyitás: újabban ez se felelt meg senkinek. Most nem volt semmilyen lezárás vagy korlátozás a maszk hordáson kívül, de megint jött a szokásos köpködés, hogy már megint mindent szarul csinál a kormány.

Hát lehet igazad van és tudatosan hagyják meghalni az embereket. Akinek két évig nem sikerült megértenie, hogy a sérthetetlen jogaik mellett vannak KÖTELEZETTSÉGEIK is azzal nem tud mit kezdeni a kormány.

Emlékezz csak vissza a legkomolyabb lezárásra, boldog-boldogtalan úgyanúgy utazgatott meg ment a vakvilágba amikor el volt pofázva, hogy kuss van és otthon ülsz, mert ez lehet az egyik eszköze, hogy legalább lelassítsák a járványt. DE nem! A h*lye magyar annyira önfejű és magát törvényenfelülinek tartja, hogy szarik bele mindenbe.

Nem véletlenül a nyugati, fejlettebb államokban lapít a halálozási görbe itt meg tűpontosan ugyan az mint egy évvel ezelőtt.

2021. dec. 18. 21:56
 77/148 A kérdező kommentje:

77: Azt, hogy a kormány ráengedte az emberekre a vírust nem csak én írom, hanem ezt ők mondják. De ha magadtól nem látod, akkor szívesen elmagyarázom. Azzal érvelsz, hogy nekem nem számít minden élet, ha hagynám a fiatalokat meghalni (azaz nem tenném számukra kötelezővé az oltást), bár kötelezően beoltanám a 60+ korosztályt. Hát a kormány konkrétan az utóbbit is magasról lesz*rja, mivel szimpla propagálással nyilván nem fogják felvenni az oltást, ha eddig sem tették, a vírus viszont sokkal gyorsabban terjed (most már nincsenek lezárások, a különböző éttermek, mozik, színházak, koncertek nem kérik a védettségit). A negyedik hullám ezért lett 60% átoltottság mellett is az eddigi legmagasabb az összes hullám közül. Most a társadalom átimmunizálását akarják elérni, de ez nyilván áldozatokkal jár. Én csak azt hangsúlyozom, hogy bezzeg a 18 éveseket, akik tanulni szeretnének, rákötelezik a harmadik oltás felvételére is, különben meg sem kezdhetik a félévet. Mindeközben a harmadik oltásról a kormány legnagyobb talpnyalója, Merkely is úgy nyilatkozott, hogy főleg a 60 év feletti korosztálynak, a krónikus betegeknek érdemes felvenni. Miért a 18 éveseket cseszegetik akkor a kötelező oltással?

Szóval, már nem tudom hányszor hangsúlyoztam eddig, de még egyszer elmondom, hogy ha MÁR KÖTELEZIK AZT A NYAVALYÁS OLTÁST, akkor tegyék ezt azokkal, akik 60+ év felettiek és ne azokkal, akik 18 évesek és a vírus az esetek több, mint 98%ban tünetmentesen átmenne rajtuk.

2021. dec. 18. 22:18
 78/148 anonim ***** válasza:
31%

Mar nem azert, de leirod, hogy az oltas jo, az oltas hatekony, be kene oltatni az osszes 60 pluszost.

Neked miert fajna olyan k.ottul beoltatni magad?

2021. dec. 18. 22:35
 79/148 A kérdező kommentje:
81: nem, én arról beszélek, hogy szerintem nem fair a 18 évesekre, vagy a fiatal húszon éves orvoshallgatókra rákötelezni az oltást (sőt most már a harmadik oltást!) a tanulmányaik megkezdéséhez. Szerintem az mindenkinek a magánügye, hogy fel szeretné-e venni vagy sem! Azt pedig egy szóval sem írom azt, hogy kárt okoz magának az a fiatal, aki felveszi az oltást, bár ezredszázalékos kockázat mellett egy kísérleti anyagot nem biztos, hogy a legokosabb dolog felvenni, hanem ellenkezőleg, azt írom, hogy meg kellene hagyni a döntés szabadságát. És ha már kötelezik, márpedig azt teszik, akkor logikusabb a 60+ korosztályt kötelezni.
2021. dec. 18. 22:42
 80/148 anonim ***** válasza:
14%

#80 Na várj már. Feltételezzük azt, hogy kötelezővé teszik az oltásokat. Eddig azt mondtad, hogy mennyire nem fair, hogy a hallgatókat kötelezik az oltás felvételére és tartsák tiszteletben, ne diszkriminálják őket ha nem akarnak kísérleti vakcinákat magukba adatni. Erre te kötelezővé tennéd a 60+-os korosztály számára az oltakozást. Ez nem diszkrimináció? Vagy ez már fair? Szerinted közöttük nincs olyan aki szintén azzal érvelne, hogy tartsák tiszteletben a véleményét, hogy nem akarja beadatni?

Az esetszámos járványgörbe kb. semmit se mond el a oltóanyag hatékonyságáról, mert arról volt szó, hogy attól, hogy oltva vagy még elkaphatod, fertőzhetsz is csak sokkal kisebb eséllyel lesz súlyos a betegség lefolyása. Nyugaton ugyan annyi az esetszám mint tavaly, de a halálozás tizedannyi. Tavaly a járványgörbe úgy volt akkora mint a mostani, hogy minden be volt zárva, nem lehetett sehová menni, maszk hordás volt már augusztus végétől mindenhol, most meg miden nyitva és a maszkot is csak novemberben kellett felvenni. A 60% átoltottság meg megint egy megtévesztő szám, mert nincs 60, ugyanis a sok önző majom csak hónapokkal később oltott mikor elkezdődőtt a vakcinázás és mire náluk kialakult a védelem addigra az elsők között már el is múlt. A harmadik oltást meg sokan fel se vették, mert befosatták őket a sok paranoiás idióta.Nyájimmunitást sikerült volna kialakítani ha az emberek nem tiltakoznak mint az óvodások, de mindig van a társadalomban egy alsó 15-20% aki ellenállósdit játszik.

2021. dec. 18. 22:42
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!