Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyire fair, hogy külföldön...

Mennyire fair, hogy külföldön sehol sem kötelező az orvoshallgatóknak az oltás, itt Mo-n viszont már a harmadik szükséges a beiratkozáshoz?

Figyelt kérdés
Nem sok ez egy kicsit? Ha felvételt nyert valaki az orvosira, de nincs beoltva, akkor nem kezdheti meg a tanulmányait.

2021. dec. 16. 17:25
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/148 A kérdező kommentje:
51: már egyszer megkérdezem, de felteszem még egyszer a kérdést: mit szívtál? Ha nem vagy képes releváns, összeszedett érveket írni, akkor ne itt pazarold mások idejét.
2021. dec. 16. 21:59
 52/148 anonim ***** válasza:
38%

#50:

Tessék, egy: [link]

Emlékszel azokra a hónapokra, amikor semmink nem volt, csak az általad említett védekezési módok? Mert én emlékszem. Teltházon üzemelt az intenzív. Röviden, tömören: ezek önmagában nem elegendőek.

Nézz utána akkor, hogy hogy is zajlanak a klinikai vizsgálatok, és hogy mi történik a forgalomba hozatalt követően, mert a "kísérleti" (bár nem így hívják) fázison már rég túlvagyunk. Az engedélyeztetés hossza rövidült le, egész egyszerűen azért, mert az egyes államok most túllendültek a bürokratikus labirintusrendszeren, ami az egész folyamatot évekre kihúzza. Hosszútávú mellékhatása egy olyan szernek kizárt dolog, hogy legyen, aminek alkotóelemeit évtizedek óta alkalmazzuk más oltásokban, és amelynek egyetlen eleme - ami újdonság a többihez képest - a szervezetben napok alatt lebomlik. Igazából ez nem egy agysebészet, de te tudod.

Akkor én is szeretnék erről forrást, ha pedig valóban így van, akkor bizony elég helytelen gyakorlat.

2021. dec. 17. 06:53
 53/148 A kérdező kommentje:

53: na de várjunk, én egy szóval sem mondtam, hogy az oltások nem fontosak, SŐT felvetettem annak az ötletét is, hogy gondos egészségügyi és jogi megfontolás után a 60+ korosztálynak kötelezővé kellene tenni. Amennyiben így lenne, akkor radikálisan lecsökkenne a covid-kezeltek száma.

Én azt kifogásolom, hogy nemcsak rá akarják kötelezni a 18-25 éves fiatal felnőttekre az oltást, akik tegyük hozzá: sehogyan sem terhelnék az eü. ellátórendszert, mivel minimális az esélye annak, hogy kórházba, ne adj isten lélegeztetőgépre kerüljenek, hanem a tanulást ehhez a feltételhez kötik! Szerintem ez több, mint felháborító, arról nem beszélve, hogy mennyire diszkriminatív!

Az a problémám, hogy nagyon feketén fehéren látják a dolgokat, hiszen ahelyett, hogy megszabnának egy korhatárt (pl. 50+), amit a kötelező oltásokhoz kötnének, inkább ráerőszakolják boldog boldogtalanra is, közöttük a fiatalokra, akikre a covid szinte veszélytelen. Még egyszer hangsúlyozom, hogy az oltás lehetősége mindenkinek adott, és mindenki felveheti, de undorító ehhez kötni a tanulmányok megkezdését.

Tényleg nem látjátok ezt?

Mese, mese, mátka, hogy a kísérleti fázison már rég túl vagyunk, maga a Pfizer nyilatkozik úgy a hivatalos, online is megtalálható betegtájékoztatójában, hogy 2023 januárjáig tart a harmadik kísérleti fázis. Mindenesetre az egy nehéz vita lenne, hogy a szintetikus mRNS és az abból képződött fehérje 100% biztonságos és veszélytelen az emberi szervezetre (főleg úgy, hogy sem a genotoxicitását, sem a karcinogenitását nem vizsgálták), úgyhogy ebbe most ne is menjünk bele. Egész egyszerűen, ameddig nincs 2023 január, addig csak megfontoltan kellene dönteni. De ha szóba is jönnek a kötelező oltások, akkor véleményem szerint azt a korcsoportot lenne LOGIKUS megcélozni, akik tényleges veszélyt jelentenek az ellátórendszerre, ezek pedig nem a 18-25 évesek, hanem a 60 év felettiek (de a nyugalom kedvéért legyen 50+).

Sokkal nyugodtabban élnénk, ha az időseket kötelezően beoltanák, a fiatalok pedig dönthetnének a sorsukról, mivel az intenzív osztályok nem terhelődnének túl. Ami viszont jelenleg itt zajlik, az határozottan diktatórikus és fasisztoid, ugyanis nemcsak a társadalmat polarizálják oltott oltatlanra, ezzel rengeteg személyközi és össztársadalmi konfliktust generálva, hanem a fiatal oltatlanokat vonják felelősségre a kialakult helyzetért, ők a bűnösek a vírusért, hiszen valakire mindig rá kell fogni, nem igaz?

2021. dec. 17. 10:35
 54/148 anonim ***** válasza:
30%

#54: most te hisztizhetsz, hogy így diszkriminatív meg amúgy, de ha az 50+-os korosztályt köteleznéd az oltásokra, téged lincselnének meg először. És nem a 18-25 év közöttieket kötelezik erre, hanem történetesen azt a szűk réteget, aki orvosnak akar tanulni, aki egyébként veszélyhelyzetben nem egyszer résztvett a betegellátásban, ergo

1, sokkal nagyobb fertőzésveszélynek van kitéve, mint egy átlag fiatal

2, betegek között mozog, ezért minimalizálni kell, hogy bárkit is megfertőzzön

3, jó esetben hisz a tudományban, mert egyébként a tudomány táplálja a tudását...

4, el kellene már felejteni a "csak idősekre veszélyes" gondolatmenetet, már régen látjuk, hogy egy oltatlan, egészséges fiatallal mit tud művelni a vírus.

Nézz már utána légyszíves mit jelent a harmadik fázis. Ha a tüskefehérje genotoxicitásától és teratogenitásától tartasz, akkor meglep, hogy ez a vírus esetén fel se merül benned. Epstein-Barr, meg miegymás...

Linket nem kaptam.

2021. dec. 17. 16:54
 55/148 A kérdező kommentje:

58: találtál egy pontot, ami egy kis elmélkedést igényel a részemről is és azonnal ráugrottál, csakhogy bemocskolj és veszekedj? Ki is itt az aljas féreg? Csakhogy értsd, mire céloztam: én nem tenném kötelezővé az oltásokat, DE HA MÁR AZT CSINÁLJÁK, akkor miért nem azt a korosztályt célozzák meg, akik 99%-ban leterhelik az ellátórendszert?

57: Pont azt próbálom elmagyarázni, hogy ha már úgyis kötelezővé teszik az oltást, akkor miért a hallgatókat cseszegetik, ahelyett hogy kötelezően beoltanák a legveszélyeztetettebb korosztályt? Így mindenki jól járna, mert lényegében nem lenne kit ellátni az intenzíven, nem halnának meg az emberek, és a fiatal 18 évesek sem kapnának 3 meg 4 adag oltást. Gyakorlatilag az egész eü. jól járna. Persze a kötelező oltást "azt azért nem, meg azé az nem morális, stbstbstb". De nem ezt mondom én is? Ha ennyire tiltakoznak a 60+ korosztály kötelező beoltása ellen, akkor hogy nem szúrja a szemüket az, hogy a fiatalokat oltatják be kötelezően, mert ha nem, akkor tanulni sem tanulhatnak? Véleményem szerint, ha már ennyire a morális oldalát boncolgatjuk a kérdésnek, akkor nemcsak logikusabb, de sokkal morálisabb megmenteni a haláltól X ezer embert, mint kötelezően beoltani a 18 éveseket, pusztán azért, hogy megvédjék az oltatlan haldoklókat. Mindig a kisebb rosszat kell választani, amennyiben ténylegesen oda fajulnak a dolgok, hogy kötelező ez a nyavalya.

"el kellene már felejteni a "csak idősekre veszélyes" gondolatmenetet, már régen látjuk, hogy egy oltatlan, egészséges fiatallal mit tud művelni a vírus."

Teljesen értem, amit mondasz, DE statisztikailag soha nem halna meg annyi fiatal, hogy az ellátórendszer túlterhelődjön, 10 millió lakosból elhunyt kb. 40-50 fiatal, akikért ugyanúgy kár és mindez nagyon sajnálatos, csakhogy ez még továbbra sem indok arra, hogy kötelezővé tegyék az oltást. Másrészt az oltásokat bármelyik fiatal felveheti, így aki inkább a vírustól fél, az fel fogja venni, és valószínű, hogy nagyobb százalékban lennének azok, akik kényszerítés nélkül is felvennék. De az a fiatal, aki ellenkezőleg, az oltástól fél jobban, vagy egyiktől sem, arra nem lenne szabad rákötelezni.

2021. dec. 17. 18:39
 56/148 anonim ***** válasza:
17%
Hagyjátok a pics*ba. Az ilyen fanatikusakat úgyse fogjátok tudni meggyőzni. Az egyetlen megoldás az oltatlanok/oltásellenesek ellen ha nem is álltok le velük vitázni, hadd főjjenek a saját levükben.
2021. dec. 17. 21:18
 57/148 A kérdező kommentje:
60: Megértem, hogy manapság kényelmetlen gondolkodni, mert intellektuális erőfeszítést igényel, de a konstruktív viták ellehetetlenítése, támadása viszont megint csak diktatúraszerű. Ugyanazt érzem, amit kiskoromban, hogy "anyu, de miért?" a válasz pedig: "CSAKMERT." Aki egy kicsit is gondolkodó lénynek tartja magát, az feltesz magában kérdéseket.
2021. dec. 17. 21:24
 58/148 anonim ***** válasza:
78%

"Hosszútávú mellékhatása egy olyan szernek kizárt dolog, hogy legyen, aminek alkotóelemeit évtizedek óta alkalmazzuk más oltásokban, és amelynek egyetlen eleme - ami újdonság a többihez képest - a szervezetben napok alatt lebomlik. Igazából ez nem egy agysebészet, de te tudod."

Nem tudom, hogyan definiálod a hosszútávú mellékhatást, de már hónapok óta megdöbbentően sok olyan embert látunk, akinek a mRNS típusú oltások második dózisa után pár hónapon belül kialakuló, komoly komoly ízületi panaszai vannak - köztük nem kevés egészségügyi dolgozót, akiket a legkorábban kezdtek oltani.

2021. dec. 17. 22:57
 59/148 anonim ***** válasza:
23%

Teljesen fair!

Szabad a világ, ott tanulhatsz, ahol akarsz.

Nálunk is tanul pár ezer külföldi medikus.

2021. dec. 18. 00:10
 60/148 anonim ***** válasza:
18%

#58: ugyanazt ragozod, már nem tudom hány válaszodnak ugyanaz a mondandója. Az nem érv ha ismételgeted, ami szerinted a jó. Úgyhogy érdemben már nem tudok mit reagálni.

#61: én az évekkel később kialakuló mellekhatasokra céloztam, mert a laikus közönség ezt érti alatta. Az ízületi fájdalom természetesen valós mellékhatás, mondjuk én még nem találkoztam vele a kollégáim körében, és betegtől se kaptam ilyen visszajelzést, de szubjektív adatoktól nem szeretnék konzekvenciát levonni.

2021. dec. 18. 17:50
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!