Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyire fair, hogy külföldön...

Mennyire fair, hogy külföldön sehol sem kötelező az orvoshallgatóknak az oltás, itt Mo-n viszont már a harmadik szükséges a beiratkozáshoz?

Figyelt kérdés
Nem sok ez egy kicsit? Ha felvételt nyert valaki az orvosira, de nincs beoltva, akkor nem kezdheti meg a tanulmányait.

2021. dec. 16. 17:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/148 A kérdező kommentje:
Nem vagyok antivaxer, sőt támogatom az oltásokat, de itt valami egészen másról van szó. Szerintem itt már mindenkiből elveszett a józan ész, és csak feketén fehéren vagytok képesek észlelni a valóságot.
2021. dec. 16. 18:39
 32/148 anonim ***** válasza:
25%

"csakhogy a 30 alatti korosztály enyhébb fertőzésekkel ússza meg a fertőzést"

Már, aki.

De természetesen egy enyhe tünetekkel átvészelő ember is még kevésbé fertőz, ha egy oltásnak köszönhetően még enyhébb tünetekkel megússza.

Tényleg nem sok logikai érzék szorult beléd. Egyedül a kifogáskeresés megy, de még azzal is felsülsz...

2021. dec. 16. 18:40
 33/148 A kérdező kommentje:
33: de ha kötelezően beoltják a 50/60+ korosztályt, akkor nem kell álszent módon senkit sem félteni a fertőzéstől.
2021. dec. 16. 18:44
 34/148 anonim ***** válasza:
35%

Nem vagy antivaxer, csak mégis:D Képzeld, nekem Hepatitis B ellen is újra kellett oltanom magam, különben nem kezdhettem volna el dolgozni.

Megjegyzem, a paracetamolról évekig, évtizedekig úgy tudtuk, hogy a kismamák számára is teljesen biztonságos fájdalomcsillapító, aztán ehhez képest kiderült, hogy mégsem. Arról nem is beszélve, hogy Angliában pl. rengeteg méájkárosodást okoz, mert orrba szájba szedik.

Több milliárd oltást adtak be eddig, és érdekes módon, nem haltunk ki. De majd biztos 3 év múlva két fejem nő.

Nem mellékesen, engem pl. sokkal jobban zavar, és sokkal inkább "fasisztpid" dolognak tartom azt, hogy nem mondhatok fel egészségügyi dolgozóként, mert ez az alja féreg Fidesz megtiltja.

2021. dec. 16. 18:46
 35/148 A kérdező kommentje:
Könnyű ez az ad hominem érvelés, hogy nem vagyok logikus és egyéb sértegetések (ami annyit bizonyít, hogy te is csak egy áldozata vagy a propagandagépezetnek), de valódi és mélyebb elmélkedésre már nincs kapacitásod. Szerintem a 30 éves kor alattiakat nem lenne szabad rákényszeríteni egy kísérleti oltásra.
2021. dec. 16. 18:54
 36/148 anonim ***** válasza:
43%

17#

Ha nem tetszik neked hogy itt viszonylagos szólásszabadság van, akkor mehetsz a redditre.

Ott könnyebb magad mellé állítani a modokat is, ha már anyuci kell hogy megóvjon mások véleményétől.

Nézz utána a "fasizmus" szó jelentésének és ne manipulálj szavak rossz használatával

2021. dec. 16. 19:00
 37/148 anonim ***** válasza:
36%

"de ha kötelezően beoltják a 50/60+ korosztályt, akkor nem kell álszent módon senkit sem félteni a fertőzéstől"

Kivéve

1. Azokat a 60+osokat, akiknél kevésbé hatott az oltás.

2. Mindenki mást.

Hogy a fiatalabb korosztályra kevésbé jelent veszélyt a fertőzés, az sem azonos azzal hogy egyáltalán nem jelent veszélyt. Újabb bukta logikából.

2021. dec. 16. 19:09
 38/148 A kérdező kommentje:

35: az antivaxer egy olyan személy, aki ellenzi az összes oltást. Soha nem ellenezném a hagyományos oltásokat, gyógyszereket. Ezt az oltásnak csúfolt kísérleti szert egészen máshogyan kell megközelíteni, mint egy hepB elleni oltást, vagy paracetamolt.

A legnagyobb tévedés az, hogy az oltás-szkeptikusokat egyből vírustagadóknak és konteósoknak nézik. Egy oltatlan akár óvatosabb is lehet, mint egy oltott, mert többet fertőtlenít, rendszeresen hordja a maszkot, kerüli a tömeget, stb. Ugyanúgy fél a vírustól, csak nem az oltásban látja a védekezés egyedüli módját.

Ez a "féreg Fidesz" szinte az egyedüli Európában, aki ráengedte az emberekre a vírust és kizárólag az oltásban látja a védekezést, ahelyett hogy azt hangsúlyozná, hogy vigyázzunk egymásra, mossunk kezet, kerüljük a tömeget.

Szerintem aki az orvosira jár, annak alap, hogy védekezni kell, de ameddig nincs biztonságos vakcina, addig nem lehet rákötelezni a hallgatókra az oltást, és tiszteletben kellene tartani az egyéb védekezési módszerek előnyben részesítését is. Egy ffp maszkban szinte zéró az esélye annak, hogy az illető átadja a vírust, főleg úgy, hogy heti szinten jár PCR tesztelésre (amit saját magának fizet). Mindenkinek joga van dönteni a saját teste felett, és emiatt nem szabad senkit sem diszkriminálni.

2021. dec. 16. 19:11
 39/148 A kérdező kommentje:
38: Gyakorlatilag ízekre tudlak szedni a logikámmal, ha akarom, úgyhogy feleslegesen jössz azzal, hogy nem vagyok logikus. Ezerszer többen halnak bele 30 éves kor alatt a dohányzásba és az elhízásba, mint a covidba. Magyarországnak kb. 10 millió lakosa van, ebből elhunyt kb. 30-40 fiatal (25 éves kor alatt), ennek a fele cukorbeteg, krónikus beteg volt. Nem azt mondom, hogy az alapbetegség nélkül covid halottak élete nem számít, hanem azt, hogy mindenkinek jogában áll eldönteni, hogy kockáztat-e. Ezt hívják úgy, hogy egyéni autonómia. Az már egy egészen más téma, hogy az idős korosztállyal mi a helyzet, de hallgatókat nem szabad diszkriminálni.
2021. dec. 16. 19:20
 40/148 anonim ***** válasza:
37%

"Mindenkinek joga van dönteni a saját teste felett, és emiatt nem szabad senkit sem diszkriminálni."

"hallgatókat nem szabad diszkriminálni"

"mindenkinek jogában áll eldönteni, hogy kockáztat-e. Ezt hívják úgy, hogy egyéni autonómia"

Rousseau írásai után a liberalizmus destruktív mivoltának újabb fényes csillaga. Nem minden rólad (vagy rólam vagy bárki másról) szól.

"Gyakorlatilag ízekre tudlak szedni a logikámmal, ha akarom, úgyhogy feleslegesen jössz azzal, hogy nem vagyok logikus"

Kevesebb szóját fogyassz.

2021. dec. 16. 19:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!