Kedves oltáspártiak!Elmagyaráznátok nekem, hogy miért nem értetek egyet az alábbiakkal?
Itt találtok egy negyed órás videót, ami jól megindokolja, hogy az oltatlanok miért nem oltakoznak.
https://www.youtube.com/watch?v=rZpDQtz5DZ0
Melyik ponton állít szerintetek valótlant a képviselő? Miért nem gondoljátok jogosnak az álláspontját?
Szeretném megkérni, hogy csak az válaszoljon, aki végignézi előtte a videót és a kérdéseimre válaszol.
U.i.: az első két oltást felvettem, többet nem szeretnék, és meglennék mindkét tábor gyűlölködése nélkül.
Ki gondolná, hogy egy magyarnak ebben a témában a magyarra kell hallgatni egyből. Cecília vagy Dúró van. Amcsik se 4 hónap után oltanak le hanem egy félév után. Vircsaft az egész magyar helyzet.
Egyben megnéznék statisztikai reprezentatív vitát az oltásról. Dúró Dóra csapata lehet 3 emberből állna amíg Cecíliáé me 97 emberből. Ez a vita tárgy olyan, mint a klíma változás lenne.
Nem.
Mennyire releváns hogy hányan vannak?
Ha egyedül van valaki és bizonyíthatóan neki van igaza akkor a másik oldalon lehetnek 100an is ezért sem értem miért hozod fel a létszámukat.
Ja csak az egyik oldalon a Dúró Dóra van, aki az oltás ellen kampányol, hogy szavazatokat gyűjtsön, mert máshogy nem tud, úgy, hogy ő maga oltva van
a másik oldalon meg orvosok vannak.
Esetleg ha menetközben kiderül, hogy mell vagy prosztata rákod van, semmiképp se orvoshoz menj, kérdezd meg a toroczkait vagy a dórikát mit csinálj most.
Ha az oltás csökkentené a megbetegedéseket, akkor sem tartanám jogosnak, hogy más rendelkezzen a testünk felett, úgy hogy a vakcina hosszú távú hatása ismeretlen, de nekem egyszerűen nem az jön le a szám adatokból, hogy működne a vakcina.
Ezek pusztán számadatok, hivatalos forrásból mind. Egyszerűen ha megnézzük az egyes országoknál az átoltottsági adatokat, nem jön ki a matek, hogy az oltás megérné.
Persze erre az a válasz, hogy az oltás 4-6 hónap alatt kiürül a szervezetből, de tényleg olyan biztos mindenki, hogy arra a 4 hónapra hatott? 2020 nyarán nem volt oltás és még se voltak magasan a számok (világszinten nézve sem).
Egyébként nem nevezném magam oltásellenesnek (gyermekkori oltásaim mind megvannak, az első 2 covid vakcinát is felvettem, igaz nem örömmel), de engem az zavar, hogy elveszik az emberek döntését (vagy indirekt, mint itthon, vagy direkt módon, ahogy erre már külföldön példa van). És még azt hozzátenném, hogy a Mi Hazánk sem oltásellenes, csak meghagyná az embereknek a testük fölötti rendelkezésnek a jogát.
Így van Kérdező de ezt nem értik sokan és diktatúrát akarnak
Erre élveznek vagy én nem is értem🤦♂️
"úgy hogy a vakcina hosszú távú hatása ismeretlen"
Ugyanilyen alapon a koronavírusé is ismeretlen.
"nekem egyszerűen nem az jön le a szám adatokból, hogy működne a vakcina"
Én úgy látom, hogy körülbelül ugyanannyi fertőzött van, mint tavaly ilyenkor (600ezer körüli), de jóval kevesebb halott jut ugyanennyi fertőzöttre (11 ezer vs 7 ezer).
"Egyszerűen ha megnézzük az egyes országoknál az átoltottsági adatokat, nem jön ki a matek, hogy az oltás megérné."
Az oltás az egyetlen dolog, ami megéri. Kiváltja a korlátozásokkal való bszakodás.
Nézd meg Nagy-Britanniát. Az érdemi oltás megkezdése előtt 2 aktív millió esetre napi 1000 halott jutott, most meg 1 millió aktív esetre jut 170-180. Erre mi a matematikai magyarázat?
"Persze erre az a válasz, hogy az oltás 4-6 hónap alatt kiürül a szervezetből, de tényleg olyan biztos mindenki, hogy arra a 4 hónapra hatott?"
Mivel oltottként egyértelműen kisebb eséllyel kerülsz kórházba, ezért biztosra vehető, hogy hatott.
"2020 nyarán nem volt oltás és még se voltak magasan a számok"
Mivel nyáron elmúlik a szezonja. 2021 nyarán meg volt oltás, és akkor sem voltak magasan a számok. Független az egymástól a kettő, hogy van-e oltás, vagy nincs, és hogy a nyáron hogyan alakul a járványhelyzet.
#45:
Na akkor hogy hogyan rendelkezunk a testunk felett azert ez nem ilyen egyszeru.
Ha mondjuk azt mondjuk demokracia van. Es mondjuk a tobbsegnek elege van a valamilyen veszelybol (vonatkoztassunk el a COVID-tol). Es biztonsagban akar elni. A tudosok/politikusok pedig meghatarozzak hogy ezen torekveshez mi szukseges. Es mondjuk vagy a 2/3-addal megvalasztott "nepkepviselok", vagy mondjuk egy kiirt nepszavazas dont errol. Pl. a kotelezo oltasrol.
Akkor ez van.. a demokracianak van egy nagy hatranya, mert lesz egy kissebseg akinek a dontes nem tetszik. De ez van. A tobbseg akarata kell hogy ervenyesuljon, meg ha a Te testedrol van szo akkor is.
Illetve szerintem egy veszhelyzet eseten (most vonatkoztassunk el a Covidtol), a tobbseg vedelme elonyt elvez az egyen akarataval szemben. Pl. katasztrofa, haboru, jarvany
Bar radikalis intezkedes, de a "gondoskodo allam" elhet ilyen eszkozokkel szerintem. Kiveheti a dontest az egyen kezebol.
Valahol a kotelezo oltasok ilyenek. A tobbseg altal megvalasztott vezetoink eloirtak, a tobbseg vedelme erdekeben. Es ez van... kapod is a testedbe akar akarod, akar nem.
Miert lenne ezek utan olyan nagy dolog ha kotelezo lenne a covid oltas?
De amugy ez az onrendelkezes forditva is igaz. Szerinted az oltas hatastalan, esetleg veszelyes es Te nem akarod a testedbe. Rendben elfogadom.
De akkor most figyelj... az en onrendelkezesem, pepitaban:
En azt gondolom a virus veszelyes. Es nem akarom a testembe. Es a tomeges, kotelezo oltas meg en szerintem a virus terjedeset akadalyozza. Ha Te nem oltatod magad, az kozvetetten, de hajszalnyit korlatozza ezen onrendelkezesem.
Szoval Te oltast, en meg virust nem akarok a testembe.
Miert lenne a Te torekvesed elorebb valo mint az enyem? Persze forditva is igaz a kerdes..
Szoval ezert ketelu dolog ez az onrendelkezes...
#48 kieg:
Most hogy az oltas es a virus mennyire veszelyes vagy hasznos, most errol ennel az eszmefuttatasomnal ne vitazzunk. Mert csupan az onrendelkezesek egyenloseget, es annak ket arcat akartam bemutatni. Meg hogy a tobbseg akarata hogyan ervenyesulhet. Vagyis hogy en hogy gondolom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!