Kedves oltáspártiak!Elmagyaráznátok nekem, hogy miért nem értetek egyet az alábbiakkal?
Itt találtok egy negyed órás videót, ami jól megindokolja, hogy az oltatlanok miért nem oltakoznak.
https://www.youtube.com/watch?v=rZpDQtz5DZ0
Melyik ponton állít szerintetek valótlant a képviselő? Miért nem gondoljátok jogosnak az álláspontját?
Szeretném megkérni, hogy csak az válaszoljon, aki végignézi előtte a videót és a kérdéseimre válaszol.
U.i.: az első két oltást felvettem, többet nem szeretnék, és meglennék mindkét tábor gyűlölködése nélkül.
En nem is ertem itt most az oltas es nem oltas partiak minek vesznek ossze es pontozzak le egymast.
Mindenki annak hisz akinek akar. Aki akar Duro Doranak vagy dr Godenynek ha azt gondolja az a hitelesebb.
Aki meg az orvosoknak az se legyen mar bun.
Es majd mindenki a dontesenek a kovetkezmenyet viseli amikor eljon az ideje. Legyen az elony vagy hatrany... tevedett-e a dontessel vagy sem.
En oltasparti vagyok, de en is tudok jo es ellenpeldat is mondani.
Nekem pl 1 het covid utan meg 3 het mulva sem jott rebdbe tudom. Ket oltassal. Akitol meg elkaptam oltasellenes, es 4 nap alatt rendbe jott. De olyan oltatlan ismrosom is van aki lelegeztetore kerult.
Szoval mindenki dontoson ahogy akar.. higgyen annak akit hitelesnek tart... aztan majd kiderul..
Azért ezt hoztam példának, mert szerintem 10-15 percet mindenki végig tud hallgatni, a képviselő érthetően beszél, szakmai kifejezések nélkül. Illetve azért politikust választottam, mert a corona vírus igenis politikai kérdéseket is felvet, nem csak egészségügyit. A videó emellett konteó mentes (nincs se Bill Gates, se chip, se laposföld benne). Valamint sok támadás éri a Mi Hazánkat, amit nem értek (most a korona vírusra szorítkozva).
Amiket elmond a képviselő, azok tények. Számadatok alapján látszik, hogy az oltás nem ment életet, mert mellette is bele lehet halni, kórházba lehet kerülni, több a fertőzött/halott mint tavaly. A vakcina hosszú távon lehet, hogy okoz mellékhatásokat, lehet, hogy nem. Az is lehet, hogy valakinél fog, valakinél nem (már vannak, akiknél súlyos következménye lett).
Nem értem, hogy miért gyűlölködik sok oltott azok ellen, akik azt merik mondani, "az én testem, az én döntésem". Ha elkapja a vírust, így jár, 99,9% hogy meggyógyul belőle (fiatalon, egészségesen). A vakcina egy új technológián alapul (Pfizer, Moderna), ami sosem volt hosszú távon nagy tömegeken ezelőtt tesztelve.
Csak azt nem értem, hogy ha már tavasszal azt állították hogy 60-70%-os átoltottságnál nyájimmunitás lesz és egyértelműen nincs, akkor miért akarják direkt vagy indirekt módon kötelezni az embereket az oltásra.
Nyilván, aki akarja oltsák be, akinek meg (nem tudom szebben megfogalmazni) "nincs mit veszíteni" mert idős/beteg, vegye fel, mert valószínűleg rosszabb nem lesz neki tőle.
Nem egy oltott ember kapta el a vírust, terjesztette stb. Nem lesz kevésbé veszélyesebb a társadalomra a vakcinától az oltott, mint egy oltatlan.
Illetve érdekelne, hogy nektek beleférne-e, hogy életetek végéig félévente oltsanak titeket? Mert az influenza oltás is ilyen... és a korona vírus sem fog eltűnni, ahogy az influenza se tűnt el.
Illetve erre köteleznétek-e a társadalmat. Nem 2-3-5 vakcinára, hanem életük végéig 50-100 új típusú vakcinára.
Tessek:
100 oltasra nem tudok elore gondolkodni. De most azt hiszem rovid tavon a 6 12 havonkenti oltas nekem belefer. Hosszabb tavon meg ugy sem lehet csak joslatojra hagyatkozni. Ki tudja mi lesz a virussal es a tudomannyal is addig. Jelenleg 6 honapra elore nem latunk elore. Akkor minek foglalkozzak hogy mi lesz az oltasokkal a kovetkezo 50 evben? Lehet 2 ev mulva jon egy oltas ami elethosszig ved... vagy kihal ez a szutyok virus. Senki nem tudja...
Hogy miertvdontok igy? Amit leirtal. Mert azt gondolom igy jo nekem. Igy erzem magam biztonsagban. Ahogy leirtam 2x is. Orvosnak hiszek Duro Doranak nem. Remelem ez nem bun... Es meg mindig benne van a pakliban hogy Duronak es az oltaselleneseknek van igaza...
Persze, hogy oltás mellett is el lehet kapni és bele halni, senki sem mondta, hogy nem, csak épp nem mindegy az, hogy senki sincs beoltva és ezért egyszerre 5000 ember szorulna pl lélegeztetőgépre mikor 2000 áll rendelkezésre vagy mindenki be van oltva és ezért csak 800 lélegeztetőgép kell.
Elég nehéz elérni nyájimmunitást, mikor 60% oltva van A variánsra, de a milliós oltatlan tömeg adja át egymásnak (még akkor is, ha esetleg nincs/ nagyon enyhe tünetük van) a vírust és emiatt már K variánsnál járunk.
A politikai nagy igazmondásokkal, mint amiket durrogtat, az a baj, hogy múlt időre vonatkoznak és a világ folyamatosan változik, gondolok itt az olyan nagy kijelentéseire, mint hogy "azt mondták 2 oltás elég lesz, több nem kell majd" persze lehet erre mutogatni, de a világ változik folyamatosan, vannak előre nem látott események.
Ha te kijelented, hogy mostantól csak magyar csirkehúst eszel, aztán fél év múlva jön egy vírus, ami kipusztítja a hazai csirkeállományt, akkor mit csinálsz? Te szereted a csirkét, nem fogsz disznót enni, megveszed a külföldit. Gondolom jól esik majd, mikor a haverjaid, akiknek mondtad, hogy csak magyar csirkét fogsz enni ezentúl kiröhönek, meg megmondják mekkora hazug vagy, igaz?
Azt vágod, hogy
1.: Nem az oltatlanok mászkáltak külföldre (Pl. az Adriára) amikor mondták, hogy veszélyes!
2.: Nem az oktatlanok hozták haza a vírust.
3.: Maga Müller Cecília nyilatkozta, hogy a kórházakban ápoltak 48%-a (vagyis szinte a fele!) legalább kétszer oltott!
Soroljam még?
Megannyi TÉNY, ami bizonyítja, hogy ezek a covid-vakcinák sz@rt sem érnek!
Az a baj, kérdező, hogy amik itt elhangzottak, azok egyike sem fő indoka annak, hogy az oltatlanok miért nem oltakoznak. Amikor megjelentek a vakcinák, még nem lehetett tudni, hogy csak 6 hónapig tart a védettség, mutánsok ellen nem véd, meg a többi elhangzott dolog, de az oltáselleneseknek már akkor meg voltak az indokaik:
- Felesleges, ez csak egy nátha.
- Ki tudja mit okoz hosszútávon.
- Ki akarnak minket irtani.
- Chipet akarnak belént tenni.
Ilyesmi érvek hangottak el. Az egyiküknek sem volt érv, hogy madj biztosan úgyse lesz elég hatásos.
"Számadatok alapján látszik, hogy az oltás nem ment életet, mert mellette is bele lehet halni, kórházba lehet kerülni, több a fertőzött/halott mint tavaly."
Akkor a modern orvostudományi vívmányok, műtétek sem mentenek életet. A biztonsági öv, meg a légzsák sem. Hisz voltak már, akik ezzel együtt is belehaltak.
Számadatok alapján látszik, hogy oltottként jóval kisebb az esélye, hogy kórházba kerülj, intenzívre kerülj, koporsóba kerülj.
"A vakcina hosszú távon lehet, hogy okoz mellékhatásokat, lehet, hogy nem. Az is lehet, hogy valakinél fog, valakinél nem (már vannak, akiknél súlyos következménye lett)."
Ugyanilyen alapon a covid is lehet, hogy okoz hosszú távon mellékhatásokat, lehet, hogy nem. Nem tudjuk 5 év múlva mit okoz. Lehet, hogy most is ott lappang az emberekben, aztán évek múlva rákos megbetegedést okoz. Nagyon csekély a valószínűsége, de az oltások esetén is nagyon csekély.
#36:
Sajnos Cecília ezen nyilatkozatát nem ismerem.
De én ma azt olvastam, hogy 125 kórházban ápolt betegből (ebben minden kezelt COVID-os benne van, nem csak akit lélegeztetőgépen kezelnek):
87 fő oltatlan
31 fő négy hónapnál régebben oltott
7 fő négy hónapon belül oltott
ezen belül 2 fő háromszor oltott
Tehát az Orvosi Kamara szerint 125 kórházban kezelet betegből, 38 oltott.
És felhívnám a figyelmed, itt csak oltottakról van szó. És 36-ról nem szól a statisztika, hogy hányszor oltottak. Valószínűleg van közöttük egyszer és kétszer oltott is. Tehát a legalább kéteszer oltottak száma, valószínűleg 38 alatt van. De számoljunk 38-al.
Az akkor is csak 30%... De mondom, valszeg a minimum kétszer oltottak aránya még ennél is kisebb.
És ha a 3x oltottakat nézed, azt külön megadták, már csak 1,6%-ról beszélünk. Ami szignifikánsan alacsony. Tehát csak van valami jelentősége az oltásnak. Vagy a matematika hazudik... vagy az Orvosi Kamara.
Forrás: [link]
Ne pontozz le, én csak idéztem, nem én találtam ki.
Itt elmondja érthetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!