Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha MZP nyer, beengedik az...

Ha MZP nyer, beengedik az LMBTQ-kat az óvodákba & iskolákba?

Figyelt kérdés

2021. nov. 27. 13:33
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/104 anonim ***** válasza:
60%
És szerinted hány meleg élte át ezt ugyanúgy? Mert én jó pár memoárt olvastam meleg áldozatokról.... azok nem számítanak? Azoknak a melegeknek kevesebbet ért az életük?
2021. nov. 29. 23:22
 102/104 anonim ***** válasza:

Egyébként érdekes a történelmi traumák, komolyan mondom.

Egyik lengyel nagynéném, most hogy külföldön önkénteskedek, egy program keretében, pl történelmi sértettség miatt mert az ukrán nacionalisták halomra ölték a lengyeleket, megakarta tiltani erre fel, hogy én barátkozzak egy ukrán önkéntes társammal, én ennek ellenére egy szimpatikus okos egyetemistának gondolom és továbbra is barátomnak tekintem.

Vannak zsidó és cigány barátaim is, akik veled ellentétben pontosan értik, hogy miért kell az LMBTQI közösség mellett kiállni, sőt vannak olyanok is akik a saját érintettségük okán teszik ezt. Tudod van aki felismeri, hogy elnyomásban él, van aki nem.

Aki nem az olyan jó van az úgy alapon beletörődik sok mindenbe: Ha az orvos-beteg viszonyban az orvos nem enged feltenni kérdéseket és egy darab testként vizsgál, és nem te kéred ki magadnak akkor ez az. Ha a munkaügyi hivatalban nem tartja érdemesre egy romát arra az ügyintéző, hogy bíztassa őt a továbbtanulásban és a roma származású ügyfél ezt nem kéri ki magának, akkor ez is az.

Tudod én képes vagyok felülemelkedni a múlton és megértem a fájdalmakat, de például azt is értsd meg, hogy a holokausztban nem csak romákat és zsidókat hurcoltak el, hanem lengyeleket is, és hiába bújkálsz emögé, ha mondjuk itt az LMBTQI embereket sértegeted, ugyanis ők is áldozatai voltak Hitler rendszerének, egyébként még Sztálin rendszerének is, mert ugyanabban az évben tette bűncselekmennyé az azonos neműek közötti szexuális kapcsolatot mint amikor Hitler szigorított a 175-ös Paragrafuson.

Sok kérdést fellehet tenni: mondjuk 1918-ban mondjuk Wilsoni elvek mentén zajlott volna a békeszerződés, akkor lehet nem lett volna Hitler és lehet, hogy a korabeli társadalomtudományok és pszichológia is fejlődésnek indult volna.

Egyébként nekem ebben segített mondjuk az is, hogy intézményi kommunikátor szakon is olyan tanárom volt, aki Debrecennek egyetlen független online újságját-hírportálját vezette akkor is. Például megtanított arra, hogy kritikusan olvassak a sorok között és egyes újságok között. Emiatt aztán még Válaszonline és Magyar Hangot is olvasok. Aztán szociológia szakon is előkerült néhol az LMBTQI és férfiak-nők közötti egyenlőtlenség kérdése, majd végül a humánökológia is szak is elgondolkodtatott pár dolgon.

2021. nov. 30. 11:22
 103/104 anonim ***** válasza:
100%

102-es azt elmondod, hogy egy meleg miféle elnyomatásban él? Ott tartunk, hogy ha nyilvánosan felemeled a hagod az LMBTQ baromsági ellen, rögtön homo, transz meg ki tudja még mit ki nem találnak fób leszel, miután aoznnal kirúgnak az állásodból. Ezt ithton még nem, nyugatabbra nagyon is.

Szóval mitől is kell neked itt annyira nagyon félned?

2021. nov. 30. 16:43
 104/104 anonim ***** válasza:
60%
Vegyük vidéket, 22-25 évesen jártam az első egyetemi szakomra, és nem is a könyvtáros, hanem valami pedellus kinézetű portás aki éppen beugrott helyetessíteni, kérdezte tőlem, hogy érintett vagyok csak kutatás miatt kölcsönzök illetve másoltatok le régi meleg könyveket? Egyébként hidd el, egy fideszes vezetésű városban lehet nem lenne esélyem olyan állami cégnél vagy vállalatnál, vagy közszférás helyen, ahol mondjuk hallották, hogy évekig voltak LMBTQI-közösségért tevékenykedő aktivista. Amúgy pl ha kiderül, hogy meleg vagy, fogászati rendelésen, akkor rögtön elzavarnának, HIV-tesztre és még akkor se látnának el, ha meg kimnodottan HIV-pozitív vagyok, akkor meg még inkább beléd rúg a társadalom ilyen esetben Magyarországon.. de egyébként évről évre vannak diszkriminációs esetek, most sokkal több bejelentés érkezett a háttér társasághoz.
2021. dec. 1. 15:08
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!