Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem elég semmi a tanárok...

Miért nem elég semmi a tanároknak?

Figyelt kérdés

Egy kezdő tanár 6 évig tanult az egyetemen, vagyis míg más dolgozott, őt eltartották.

145 ezres nettó kezdőfizetésük van, ez pótlékkal már 160 ezer. A kormány 10-os emelést ígért nekik, vagyis jövőre már 176 ezret is hazavihetnek.

Miért nem elég nekik ez sem? Jobb volt a 80 ezer Gyurcsány idejében?

2021. nov. 5. 13:49
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
76%

A kérdező utolsó mondatán nagyon röhögök!

Rákontráznék; Miért nem elég nekik 170 ezer?? Jobb volt a 2 ezer Kádár idejében?!

A Nemzethy Jobboldal 85-ször annyit (gyk: 2×85=170) képes adni nekik mint a vörös terroristák!

2021. nov. 8. 08:04
 52/65 anonim ***** válasza:
75%

"Egy kezdő tanár 6 évig tanult az egyetemen, vagyis míg más dolgozott, őt eltartották."

Na ezt megint csak azok hajtják, akik életükben nem tanultak. A tanulás az egyik legnehezebb munka és aki csinálta már, annak van erről fogalma. Aki meg nem csinálta, az csak beszél róla.

A tanárokról meg igazán leszállnék, mert valljuk be, a következő nemzedék kinevelésében nekik van a legnagyobb szerepük, szóval egy nagyon felelősségteljes munkakörről van szó.

Ez mellett persze szét vannak hajtva, alig keresnek valamit és napi szinten viaskodniuk kell a félrenevelt gyerekekkel, illetve a szintén félrenevelt, megöregedett gyerek szinten lévő szülőkkel is.

Biztosan nem csinálnám, ugyanakkor őszinte tiszteletem az áldozatukért.

ui.: Én két diplomával végzek olyan munkát, amihez 8 általános is elég és ezért havi 300-400 ezer forintot kapok kézhez és be vagyok jelentve, akkor tulajdonképpen mire is irigykedsz? Ha nem tetszik valami, akkor keressél másik munkahelyet és tegyél azért, hogy neked más legyen a helyzeted, de ne itt b*szogasd a tanárokat meg a jónépet!

2021. nov. 9. 09:34
 53/65 anonim ***** válasza:
6%

Kérdező, jártál te valaha iskolába?

Közben tisztelettel kérdezem, mire elég ma egy 176 ezres fizetés?

Az a 3 hónapos nyári szünet messze nem 3 hónap.

A munkaidejükhöz pedig add hozzá bátran azt az időt, amit OTTHON - tehát elvileg a szabadidejükben- töltenek dolgozat javítással, következő órákra felkészüléssel, stb.

2021. nov. 15. 09:38
 54/65 anonim ***** válasza:
19%

Mondjuk ha van saját lakásod, tegyük fel egy 55nm-es akkor annak a rezsije kijön még télen is 30-40 ezerből (én is ilyenben lakom) ergo marad legrosszabb esetben is 130 ezred kajára amiből bőven félre tudsz tenni. Én személy szerint 60 ezret költök havonta kajára, szóval összesen 90-100 ezer a kiadásaim összege. Ha 176 ezret keresnék is félre tudnék tenni minimum 50 ezer forintot havonta (és akkor ugye maradt még 26 ezer forint havonta amit elkölthetek másra).

176 ezer csak akkor nem elég ha az albérletet is kell fizetni. Illetve a gyerek nem tudom hogyan módosítja a képletet mert az nekem nincs, de valószínűleg az is sokat "eszik" (kaja+ruháztatás+ez meg az).

2021. nov. 15. 10:23
 55/65 anonim ***** válasza:
72%
54 azért elég egyszerű lehetsz, ha neked ennyi elég a boldog élethez. Soha egy étterem, egy színház, egy könyv vagy nyaralás? 60 rugóból minőségi étkezés mint olyan? Lol
2021. nov. 15. 11:17
 56/65 anonim ***** válasza:

#55, Mi az, hogy "soha egy étterem, színház, egy könyv vagy nyaralás?!"

Végig olvastad amit írtam?! 50 ezer eltéve (megtakarítás) per hónap + 26 ezer étteremre vagy könyvre vagy színházra (vagy víz/gáz/etc szerelőre).

Az 50 ezer forint megtakarítás évi 600 ezer forintot jelent amiből minden második évben eltudsz menni valahova nyaralni is.

Kajára meg szerintem bőven elég 60 ezer forint ha nem mcdonaldsban eszel meg netpincérről rendelgetsz. +Nem cukros löttyöket meg sört/bort iszol hanem vizet (a testednek se alkoholra, se szén-dioxidra, se alkoholra nincsen szüksége, sőt csak kárt okoznak benned).

2021. nov. 15. 14:15
 57/65 anonim ***** válasza:
Az #56-os vagyok. Az utolsó zárójeles részben az egyik alkohol a CUKOR lett volna, de végül is az alkohol is cukor (szénhidrát) szóval értitek..
2021. nov. 15. 14:17
 58/65 anonim ***** válasza:

Nagyon idealizált elgondolásod van a világról. Bizonyára 47 ezerből is el lehet vegetálni valahogy, minek is kellene több bárkinek is?

Egy normális felső 5000 forintnál kezdődik, cipő 20k körül. Mozijegy és popcorn két emberre alsó hangon 5000 forint.

Amúgy a saját lakást honnan akasztja le valaki? Ha nincs neki esetleg, akkor is fogja be a száját, mert Gyurcsány alatt csak 85-öt keresett?

Ja meg a ház, lakás megvan, azt soha nem kell renoválni? Nem romlik el semmi?

Hol van már az az évi 600k, amiről a feltevésedben beszéltél?

2021. nov. 15. 14:46
 59/65 anonim ***** válasza:

"cipő 20k körül"

És Te mondod a másiknak, hogy idealizált elgondolása van a világról. :)

2021. nov. 15. 16:53
 60/65 anonim ***** válasza:
56%

Nem értem, mire gondolsz.

Hiába veszek olcsó cipőt, az néhány hónap alatt tönkremegy.

Esetleg vágjam le a lábam, akkor kevesebbet költenék cipőre, az biztos.

Nem tudom, nekem egy tanár képéhez hozzátartozik, hogy nem tízéves göncökben járkál meg olyan cipőkben, hogy eső esetén cuppog egész nap.

Vagyis tíztől egyig, mert köztudott, hogy egy pedagógus ebben az időintervallumban dolgozik ugyebár.

2021. nov. 15. 17:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!