Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem elég semmi a tanárok...

Miért nem elég semmi a tanároknak?

Figyelt kérdés

Egy kezdő tanár 6 évig tanult az egyetemen, vagyis míg más dolgozott, őt eltartották.

145 ezres nettó kezdőfizetésük van, ez pótlékkal már 160 ezer. A kormány 10-os emelést ígért nekik, vagyis jövőre már 176 ezret is hazavihetnek.

Miért nem elég nekik ez sem? Jobb volt a 80 ezer Gyurcsány idejében?

2021. nov. 5. 13:49
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
14%

Kezdőként mindenhol sokat kell tanulni. IT szektorban 25 év után is minden nap tanulni kell.

Egy általánosba, középsikolában tanító tanárnak 1-2 év után semmit sem kell készülnie az óráira. Ha igen, akkor ő még tanárnak is kevés.

2021. nov. 5. 14:05
 12/65 anonim ***** válasza:
84%
Az Összefogás sem ígér 30%-os béremelést a kezdő tanároknak pedig igérni azt könnyebb mint megvalósítani.
2021. nov. 5. 14:06
 13/65 anonim ***** válasza:
92%

Ez a kérdés olyan elképesztő sötétségről vall, hogy elmondani nem lehet.

Régen állami alkalmazottnak lenni (és most nem a kommunista időkre gondolok) szinte kiváltság volt, mert az állam a kulcspozícióiba top munkaerőt akart. Tanároknál is ugyan ez érvényes volt.

Érteni kell a szakterülethez amit tanítasz, érteni kell a pedagógiához és emberileg, erkölcsileg is a toppon kell lenni. Ez egyáltalán nem könnyű, az emberek legnagyobb része nem alkalmas erre a pályára. Viszont eljutottunk oda, hogy egy részmunkaidős DIÁK többet keres náluk, ezért lassan ott tartunk, hogy normális ember nem megy el tanárnak. Kb. 10 éve érettségiztem, eszembe sem jutott, hogy tanári pályára adjam a fejemet, helyette ugyanúgy egyetemre mentem és kb. 3 nap alatt megkeresem egy kezdő tanár bérét. Nettóban. Ez a nem mindegy. Csodálkozunk hogy nincs tanár, vagy aki tanárnak meg, az nem is lenne oda alkalmas?

Kis pénz, kis foci, ahogy mondani szokás. Drága jó qrmányunk olyan inflációs adatokat hozott össze az elmúlt 2 évben, hogy már nem is tud mit hazudni róla, lassan már a "tisztességes" éhhalálhoz sem elég egy tanári bér.

2021. nov. 5. 14:07
 14/65 anonim ***** válasza:
12%
Ahogy lehet nyilván magasabb emelés is lesz a tanároknak is, a gazdaság állapotától is függ a dolog.
2021. nov. 5. 14:08
 15/65 anonim ***** válasza:
92%

"tanult az egyetemen, vagyis míg más dolgozott, őt eltartották"

???

Ki tartja el? Nem értem. Én is évekig tanultam az egyetemen, senki nem tartott el.

Mire gondolsz itt?

2021. nov. 5. 14:12
 16/65 anonim ***** válasza:
3%

#13!

Persze a kormányunk tehet a covidról és a mostani energiaválságról is. :D

Mikor volt a regén, amikor kiváltásg volt állami cégnél dolgozni? Én ilyet sosem tapasztaltam. Állami projectekben részt venni vagy magas pozícióban lenni viszont mindig jó volt.

2021. nov. 5. 14:12
 17/65 anonim ***** válasza:
82%
A tanároknak nem több a szabadsága mint bárki másnak... Iskolai szünetek = kötelezően kivett szabadság, ami összesítve is max 4-5 nappal hosszabb, hiszen nekik jó indulattal a július második fele és az augusztus eleje a nyári szünet. A többit végigdolgozzák csak szólok...
2021. nov. 5. 14:14
 18/65 anonim ***** válasza:
80%
Az a 176 ezer nincs 500 euró! ilyen árak mellett az egy nyomorult fizetés,csicskák keresnek annyit nem pedig értelmiségiek.mi az hogy nem elég nekik semmi?nézd már meg hogy ausztiában mennyit keresnek.a hozzád hasonlókat mágián kell elégetni.
2021. nov. 5. 14:32
 19/65 anonim ***** válasza:
87%
Azért kell magasabb fizetés a tanároknak, hogy ne olyan embereket termeljen ki a jövő generációja, mint a kérdező. Amúgy meg ugyanaz lesz, mint minden más alkalommal, borul a bili, aztán meg mindenki fel lesz háborodva, meg sír majd a szája. COVID alatt is a legnagyobb tapló parasztok szidták a tanárokat, hogy hát nekik kéne tanítani a matekot, mert még a törtekkel való szorzást se tudja a parasztja, hát ha nem kell tanár akkor itt van, tessék, lehet otthon oktatni a gyereket munka mellett. Mindenki egymás ellen ágál, mert azt hiszi ő okosabb mindenkinél, aztán épp ez a szétszakadás okozza azt, hogy nem jutunk egyről a kettőre. Kollektív erőfeszítés nélkül még soha semmi nem változott meg.
2021. nov. 5. 14:34
 20/65 anonim ***** válasza:
39%

4

Na én meg van, hogy 12 órát is lehúzok hétfőtől péntekig, ahol kőkeményen gondolkodni is kell. Plusz a szombati túlóra. Még sem csinálok áldozatot magamból mint te, aki azon vergődik, hogy kb 7 órát dolgozik egy átlagos nap, telenyomva szünetekkel.

2021. nov. 5. 14:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!