Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A pedagógusok miért nem...

A pedagógusok miért nem hagyják el a szakmát?

Figyelt kérdés
Ismert, hogy keveset keresnek és habár 4-5 órájuk van egy nap mégis 50 órát dolgoznak hetente felmérések szerint. Annak ellenére hogy 3.5 hónap szabadsága van minden pedagógusnak évente már az első évtől, mégis mindenki panaszkodik. Azt is mondják, hogy versenyszférában triplája lenne a fizetésük. Én ugyan nem értem, hogy egy tanárképzős fősulis vagy egyetemi fokozattal hova lehet menni. Szerintem csak aldis eladónak. De azzal is meglenne a 210k és csak 8-9 órákat kellene robotolni. Miért nem mennek akkor el?

2021. okt. 9. 15:18
1 2 3 4 5
 41/43 A kérdező kommentje:

37 "Senki nem tiltja meg senkinek, hogy elmenjenek tanárnak, te is nyugodtan jelentkezhetsz egyetemre, ha annyira vágysz a 3,5 hónap szünet után"

Én tanár vagyok. Úgy végeztem el az ELTE-TTK-át hogy minden elméleti fizika kollokviumom jeles lett. Láttam mások szenvedését, hogyan őrlődnek fel a mókuskerékben, imádkozni mellette hogy kiadják azt a kis szabadságuk ami jár nyaralásra, hogy mennyit güriznek a pénzért. Mindez minek, ha úgysem tudják minőségin élni az életet? Ezért mentem tanárnak. A kényelmes 5-6 óra mellett délutánonként is van időm a hobbijaimra. Szabad hgétvége. Nyáron 2.5 hónap szünidő folyamatosan. Nem kell félni, hogy behívnak. Minden évszakban egy-két hét szünet emellett. Tudom pihentetni a testem, ha kell. Ha nagyon kimerült vagyok röpdolit íratok, munkafüzetet osztok ki és relaxálok mellette. A tananyag ugyanaz mint amiből felvételiztem. Nagyon sok potitívumot tudok mondani

Szerintem ezért hála jár, hogy megkapjuk a szünidőbe is a fizetést pl. Nem sírni kell meg jajj jöjjön másik kormány mert meghalunk abba a kis munkába, hanem elismerni azt hogy most nagyon is vagyunk támogatva és örülni. Hálásnak lenni azért amit kaptunk azért a kevéske befektetett skillért

2021. okt. 17. 16:23
 42/43 anonim ***** válasza:
45%
Nem lehetsz túl lelkiismeretes, már megbocsáss...
2021. okt. 17. 17:04
 43/43 anonim ***** válasza:
48%
Persze, tanár vagy. :D
2021. okt. 18. 15:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!