A pedagógusok miért nem hagyják el a szakmát?
Akiket ismerek, azok olyan 24-25 órát dolgozhatnak egy héten. 20 órát tanítanak + 4-5 óra megy el felkészüléssel, adminisztrációval, stb.
Szerintem megéri nekik, multi környezetben hol tolerálnák azt, hogy ilyen óraszámban dolgozzon valaki?
Miért lettél tanár ?
3 nyomós indokom volt : június, július, augusztus.
Tényleg hova menjen dolgozni mondjuk egy földrajz tanár ?
Én ismerek olyanokat, akik letesznek egy tanári/tanítói diplomát,de sohasem dolgoznak benne, hanem valamiféle adminisztratívabb szellemit egy multinál.
Sokaknak kényelmes a tanár pálya, főleg, ha van egy jobban kereső férj/feleség.Van nyári szünet,meg egyebek.Aki versenyszférában dolgozik,sokkal kevesebb szabadsága van.
"Tényleg hova menjen dolgozni mondjuk egy földrajz tanár ?"
A kutatási pályához csekély az ismerte már egy TTK-ás pedagógusnak is és akkor még a fősulisokat nem is említem. Viszont még mindíg elmenet a TESCO-ba, ALDI-ba. Ha felveszik egyáltalán, mert ugye túlképzett. Ott minden nap agyondolgozná magát, nem lenne 3.5 hónap szünet sem, de szerintük már így is agyondolgozzák magukat a heti 50 órával. Szóval az felüdülés lenne és megkapnák a 220-at
5 "Inkább az a kérdés hogy miért nem csinálnak kollektív sztrájkot, teljes munkabeszüntetéssel."
Talán mert rájönnének, hogy nincs is rájuk szükség. Otthon, több baráti család nagyijánál is ellenne 3-4 gyerek. Valami ragadna rájuk a nagyitól is
Mondjuk jó lenne nem úgy beszélni a tanárokról, mint egy db szarról.
Aldis eladónak? Valaki, aki pl beszél felsőfokon több nyelven? Aki magas szinten ért a természettudományokhoz? A matekhoz (amiből mellesleg baromi sok ember szorul korrepetálásra - amiért nem kevés pénzt lehet elkérni)?
Az meg amúgy még nem jutott eszedbe, hogy SZERETNEK tanítani?
Valamilyen szinten szerintem igazuk van, hogy főleg a pályakezdők elég szarul keresnek, de közben meg a nettó átlag 268 ezer voltkedvezmények nélkül az elmúlt hónapban. Az meg szerintem nem olyan rossz, figyelembe véve, hogy az átlag nettó amit elméletileg a szupergazdagok húznak felfelé az meg 288 ezer volt. (oktásban meg gondolom kevés olyan ember lehet akik több milliós fizetéssel húznák fel az átlagot )
ma 15:23
Egy vízvezeték szerelő a héten gombolt le rólam 2 órás munkáért 40 ezer forintot (+ anyagköltség), szóval azért lenne lehetősége máshova is elmenni több pénzért dolgozni ha akarna. Csak épp a kétkezi meló nem menő, máshol meg egy nem szakirányú diplomával nem keresne többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!