Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A pedagógusok miért nem...

A pedagógusok miért nem hagyják el a szakmát?

Figyelt kérdés
Ismert, hogy keveset keresnek és habár 4-5 órájuk van egy nap mégis 50 órát dolgoznak hetente felmérések szerint. Annak ellenére hogy 3.5 hónap szabadsága van minden pedagógusnak évente már az első évtől, mégis mindenki panaszkodik. Azt is mondják, hogy versenyszférában triplája lenne a fizetésük. Én ugyan nem értem, hogy egy tanárképzős fősulis vagy egyetemi fokozattal hova lehet menni. Szerintem csak aldis eladónak. De azzal is meglenne a 210k és csak 8-9 órákat kellene robotolni. Miért nem mennek akkor el?

2021. okt. 9. 15:18
1 2 3 4 5
 11/43 mindentudó99 ***** válasza:
38%
Mert máshol teljesíteni kellene. Nálunk majdnem lázadás lett hogy lyukas órában nem mehetnek haza a tanárok. Mert hogy mikor főzzön ezután.
2021. okt. 9. 15:34
 12/43 anonim ***** válasza:
75%

Aki teheti az kiugrik (jobb esetben a pedagógus pályáról, rosszabb esetben meg ki tudja honnan).

De ezt kevesen tehetik meg, mert a legtöbb tanár sehova máshova nem kellene. Jellemzően infó tanárok tudnak megpattanni, és teszik is tömegével.

2021. okt. 9. 15:39
 13/43 anonim ***** válasza:
28%
Ezt az 50 órát miből számoltad ki? A nagy többség ennek kb. fele ennyi órát foglalkozik a munkájával mindent belevéve. Továbbá ott vannak a szünetek is (egész nyár szabad), nem kis előny más szakmákhoz viszonyítva.
2021. okt. 9. 15:40
 14/43 anonim ***** válasza:
58%

9#

A pedagógiában levők többsége alkalmatlan az oktatási tevékenységre.

Diákkoromban sem voltam róluk jó véleménnyel és most felnőtt fejjel sem.

Aki magas szinten ért a természettudományokhoz,az nem megy tanárnak.Aki "könyvember" és megtanulja, ami le van írva, na az megy el tanárnak.

Akiknek meg tényleg van tehetsége az oktatáshoz, azok meg nem közoktatási intézményben dolgoznak,hanem magánintézményben.

Ez éppen olyan,mint a vasút esetén.A legjobb vasutasok valamelyik magánvasútnál dolgoznak és a Mávnál.

2021. okt. 9. 15:41
 15/43 anonim ***** válasza:
87%

Azért kemény pálya a tanároké. Elég belegondolni, hogy napi 5-6 órán keresztül ostoba neveletlen kölkökkel kell foglalkozni, aztán meghallgatni az ostoba kölök még ostobább anyját aki megmagyarázza a tanárnak hogy nem a gyerekkel van a baj hanem a tanárokkal, az iskolával a rendszerrel.

Egy munkahelyről simán ki lehet rúgni a hülyéket vagy fel sem kell venni őket. A tanár nem válogathat. Megkapja a sok mozdonyszőke kotonszökevényt aztán kezdjen velük valamit.

2021. okt. 9. 15:43
 16/43 anonim ***** válasza:
100%
IT szakmában jelenleg is több volt tanár kolléga dolgozik mellettem, kb tripla fizetésért, mint amit tanárként valaha keresne, és nem dolgozza túl magát senki. Ez a lidl eladó baromság nem tudom honnan jön, de spoiler alert: az ember képes ám tanulni egyetem után is, képzeld lazán kitanulhat más szakmát.
2021. okt. 9. 15:46
 17/43 anonim ***** válasza:
19%

Akkor ezért mondják hogy hígul az IT szakma.

2021. okt. 9. 15:50
 18/43 anonim ***** válasza:
86%

Megkérdezném, hogy akik a júniust már szabadságként emlegetik, mikor érettségiztek például. Szóbeli június végén, fél 8-tól gyakran este hatig.

Ez csak egy példa a sok közül. Áltsulisoknál ügyelet, tábor. Az ovi, bölcsi pedig kb. mindig nyitva van.

Elmehettek ti a fenébe.

2021. okt. 9. 16:07
 19/43 anonim ***** válasza:
100%
Oké,minek ment oda,menjen el árufeltöltőnek. Nehogy maradjon valaki,aki az ilyen ostoba faszjancsik kölykeinek a fejébe némi értelmet próbál verni. Lehetetlen küldetés,mert az ilyen szemét ember csak ugyanilyen sekélyes,gusztustalan csökevényt képes nevelni a pudváiból,mint a kérdező .
2021. okt. 9. 16:35
 20/43 molnarmarcell21 ***** válasza:
90%
Ki mondta, hogy a pedagógusok nem hagyják el a szakmát?
2021. okt. 9. 16:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!