Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Rasszista vagyok? Probléma...

Rasszista vagyok? Probléma ez? (többi lent)

Figyelt kérdés

Számomra a legfontosabb a nemzet, utána a fehér rassz. Még nem vagyok házas, de magyar, fehér lányt akarok feleségül venni, akiben nincs semmi cigány, néger, stb. vér (max kínai, japán, azokkal nincs bajom.) Szerintem a fehér (és kínai, japán) lányokhoz viszonyítva a cigány, néger lányok rondák, és mivel nem szeretnék ronda gyermekeket, eszembe sincs velük összeszűrni a levet.

A fehéreket (és a mongolidokat, japánokat) felsőbbrendűbbnek tartom mint a négereket, indiaiakat, arabokat és cigányokat, ettől függetlenül eszembe sincs őket kiirtani, a piacon éppen úgy megveszem a cigány asszonyok áruját mint a fehér asszonyokét, velük is rendesen elbeszélgetek, eszembe sincs leütni vagy megverni őket a bőrszínük miatt, sőt, ha azt hallom, hogy egy cigányt, négert, arabok, indiait megvertek a bőrszínük miatt, hajlandó vagyok kimutatni feléjük a szolidaritásomat, és elítélem az őket elverőket.

Úgy gondolom, hogy a fehér akkor felsőbbrendűbb mint a fentebb említett rasszok, ha nem alacsonyodik le arra az állatias szintre, amit jobban megvetek mint a fentebbi fajokat, a felsőbbrendűsége éppen abból áll, hogy nem viselkedik elnyomóan az alsóbbrendűbb fajokkal, nem veri meg őket a fajuk miatt.

Volt félnéger felettesem is, akit nagyon becsültem, mivel nagyon szorgalmas volt, és magával sokkal szigorúbb volt mint velünk, a beosztottjaival. Még neki is megmondtam (amikor átmentem egy másik céghez), hogy ő volt a kedvenc felettesem, mivel ő nem csak velünk volt szigorú, hanem magával is, és biztattam, hogy tartsa meg ezt a jó szokását.

Rasszista vagyok? Valószínűleg igen. Probléma ez? Nem, nem hiszem.

2021. szept. 19. 09:09
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:

“Mivel ezzel ők is tisztában vannak, mit tesznek a változásért? Ha nincs köztünk különbség, miért ott tartanak mint a gyarmatosítás korában?”

Tesznek, folyamatosan fejlődnek. A legfejletlenebb országok fejlődnek a leggyorsabban. Ez igaz az Európai Unióra is, itt is a fejletlenebbek országok (köztük mi is) fejlődünk a leggyorsabban.

Hülyeség, hogy ott tartanak, mint a gyarmatosítás korában, kb. azzal a közhellyel egyenértékű, hogy “bezzeg Magyarország ugyanott tart, mint a szocializmusban, semmit sem fejlődött”, ez sem igaz.

“Mondj egy időszakot amikor Afrika ott volt az élen.”

Mondj egy időszakot, amikor a magyarok voltak az élen. Plot twist: nem volt ilyen.

A magyar nép világviszonylatban jelentéktelen, és egyáltalán nem kiemelkedő, soha nem volt nagy, kiterjedt birodalma, történelme nagy részében más népek gyarmata volt (törökök, osztrákok, németek, oroszok). Ma az Unioban az egyik legelhízottabb, legtöbb alkoholt és legtöbb cigarettát fogyasztó nemzet, ez nyílt titok és nem úgy látom, hogy tenni akarnak ez ellen. Hát miért nem tesznek a változásért?

De kérdésedre válaszolva: Egyiptom az élen járt a történelem során és az eléggé Afrika. Oké, ők nem feketék voltak, de tőlük délre volt a Kusita birodalom, ami feketékből állt, és a gazdaságuk, haderejük az egyiptomiakéhoz mérhető volt. Egy évszázadon keresztül az egyiptomiakat is uralták. A Mali birodalom a fennállása során a korszak egyik legnagyobb hatalma volt és az egyik legnagyobb könyvtár is itt volt található. Ott volt még az Aksumi királyság a 10. század előtt. Ezek talán nem a legeslegnagyobb birodalmak voltak a fennállásuk idején, de pl. a sokkal ismertebb amerikai birodalmaktól maják, aztékok, inkák, (akik még az acélt sem ismerték) mindenképpen sikeresebbek voltak.

“Megint sarkítasz, mert amit írtam, annak nem ez volt a mondanivalója. Mire jó sarkítani? Ezt magyarázd el nekem.”

Magyarázd el nekem, hol a sarkítás. Azt is magyarázd, hogy akkor mi a mondanivalója annak, amit mondani akarsz.

Itt a nemzetek, rasszok közötti különbségekről van szó. Azt mondod Magyarországot nem kérdés hova kell helyezni az alapján. Mi alapján is helyezed jó helyre a magyarokat? Az alapján, hogy szerinted sok a magyar tudós/feltaláló. És ez szerinted minek köszönhető?

A) Van valami különleges a magyarokban, ami miatt ennyi itt a tudós, kiemelkedően intelligens nép vagyunk. És mi más határozza meg az intelligenciánk, ha nem a genetikánk, a DNS-ünk?

B) Adott volt a megfelelő társadalmi háttér, kellően invesztáltak pl.: a lakosság oktatásába. Ha az utóbbi, akkor viszont ez nem teszi a magyarokat egy különleges néppé, hisz elsősorban a társadalmi háttéren, és a vezetők döntésén múlt.

Szerinted az utóbbi közül melyik?

“Nem jó, mert egy kasztrendszerbe alapjáraton csak születni lehet az adott kasztba. Kívülről nem lehet bekerülni.”

Ez hülyeség, nem az indiai kasztrendszeréről van szó. Ha nem tetszik a kaszt szó, akkor legyen foglalkozás, csak a kaszt úgy gondoltam tágabb fogalom.

“De perpill még mindig ott tartunk, hogy vannak országok akik adtakgondolkodókat a világnak, mások pedig nem. Ez már önmagában is egy rangsor.”

Még mindig ott tartunk, hogy az ország csak térképre felfestett vonal, a nemzetiség meg a véletlen következménye. Mi lesz akkor, ha egy országhatárt pár száz km-rel arréb raknak? Hirtelen az ott élők más rangsort kapnak?

Vannak gondolkodók, és vannak országok. Az, hogy egy gondolkodó hova születik a véletlen műve. Ha egy gondolkodó abba az országba születik, és azt a nyelvet beszélni, amit én, az nem fog sem engem, sem a többi ugyanazt a nyelvet beszélőt minősíteni. A rangsort az emberek egyénileg képezik, nem az országok.

2021. szept. 28. 19:31
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!