Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Rasszista vagyok? Probléma...

Rasszista vagyok? Probléma ez? (többi lent)

Figyelt kérdés

Számomra a legfontosabb a nemzet, utána a fehér rassz. Még nem vagyok házas, de magyar, fehér lányt akarok feleségül venni, akiben nincs semmi cigány, néger, stb. vér (max kínai, japán, azokkal nincs bajom.) Szerintem a fehér (és kínai, japán) lányokhoz viszonyítva a cigány, néger lányok rondák, és mivel nem szeretnék ronda gyermekeket, eszembe sincs velük összeszűrni a levet.

A fehéreket (és a mongolidokat, japánokat) felsőbbrendűbbnek tartom mint a négereket, indiaiakat, arabokat és cigányokat, ettől függetlenül eszembe sincs őket kiirtani, a piacon éppen úgy megveszem a cigány asszonyok áruját mint a fehér asszonyokét, velük is rendesen elbeszélgetek, eszembe sincs leütni vagy megverni őket a bőrszínük miatt, sőt, ha azt hallom, hogy egy cigányt, négert, arabok, indiait megvertek a bőrszínük miatt, hajlandó vagyok kimutatni feléjük a szolidaritásomat, és elítélem az őket elverőket.

Úgy gondolom, hogy a fehér akkor felsőbbrendűbb mint a fentebb említett rasszok, ha nem alacsonyodik le arra az állatias szintre, amit jobban megvetek mint a fentebbi fajokat, a felsőbbrendűsége éppen abból áll, hogy nem viselkedik elnyomóan az alsóbbrendűbb fajokkal, nem veri meg őket a fajuk miatt.

Volt félnéger felettesem is, akit nagyon becsültem, mivel nagyon szorgalmas volt, és magával sokkal szigorúbb volt mint velünk, a beosztottjaival. Még neki is megmondtam (amikor átmentem egy másik céghez), hogy ő volt a kedvenc felettesem, mivel ő nem csak velünk volt szigorú, hanem magával is, és biztattam, hogy tartsa meg ezt a jó szokását.

Rasszista vagyok? Valószínűleg igen. Probléma ez? Nem, nem hiszem.

2021. szept. 19. 09:09
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:

17

Lali nem tesz hozzá semmit a GDP-hez, mert a térkőből nem származik semmiféle profit. Ugyan úgy abból sem, ha nem térkövezik, hanem mondjuk füvet nyír a város szélén.

A bűnt és a technológiát pedig ne vegyük egy kalap alá.

Abban igazad van, hogy pl egy technológia kifejlesztése az egyén vagy egy arra ráállított csoport sikere. De a sikeres felhasználása már az országé. Az, hogy vannak olyan országok akik semmi ilyet nem tudnak felmutatni, annyit jelent, hogy nem állnak velünk egy szinten. Minden esetre elgondolkodtató, amikor egy viszonylag nagy képesség nem tud felmutatni semmit közösségként. Ez nem rasszizmus, ez tény.

2021. szept. 19. 10:01
 22/41 A kérdező kommentje:

#18:

Szerintem akkor működik jól a társadalom, ha minden faj felsőbbrendűnek tartja a saját faját mint a másokét. Egy fehér legyen büszke a fehér és tartsa azt felsőbbrendűnek, de egy néger és cigány is vallja a saját felsőbbrendűségét és legyen büszke arra, és tegyen azért, hogy ezt bizonyítsa (pl. munkával, a primitív viselkedés kerülésével). Mi fehérek felsőbbrendűek vagyunk, mivel két háború után kb. tudtunk tanulni a történelmi hibáinkból, és képesek voltunk felismerni, hogy nem helyes más fajokat elnyomni, képesek vagyunk segítőkezet nyújtani más fajoknak (pl. Afrikában), más fajok kultúrájánál, irodalmánál fejlettebb a miénk, mi fedeztük fel a jelen technológiák nagy részét (a japánokkal és a kínaiakkal). Ezek mind-mind az bizonyítják nekem, hogy a fehérek (és az említett népek) felsőbbrendűbbek mint a többi.

Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy egy négernek és cigánynak joga van azt mondani, hogy ők felsőbbrendűbbek, mivel rengeteget tettek a zenekultúráért, egy arabnak pedig azért, mivel ők alapozták meg pl. a matematika alapjait. Ha egy ember nem tartja felsőbbrendűbbnek a saját faját, akkor hogy fog fejlődni az emberiség? A fejlődés versengést jelent, ami a felsőbbrendűségi tudatból eredhet, soha nem a primitívségből (népírás, más fajok/népek kiirtásából, megveréséből, rablásból, öregezésből, öregek, gyermekek elveréséből/megerőszakolásából stb.). Legyünk felsőbbrendűek ezek nélkül a szélsőséges, undorító viselkedések nélkül!

2021. szept. 19. 10:06
 23/41 A kérdező kommentje:
#20: Állatok mindenhol voltak, de ettől a fehérek felsőbbrendűbbek.
2021. szept. 19. 10:08
 24/41 anonim ***** válasza:
75%
Nem baj, ha rasszista vagy, csak csináld otthon, a négy fal között.
2021. szept. 19. 10:09
 25/41 anonim ***** válasza:
65%
Kezdem azt hinni, hogy tényleg annyira ostoba náci vagy, hogy még a felsőbbrendűség jelentését sem ismered.
2021. szept. 19. 10:10
 26/41 A kérdező kommentje:

#25: A felsőbbrendűséget a felsőbbrendűségi gondolat és felsőbbrendűbb tettek határozzák meg. Megverni, meggyilkolni valakit, nem felsőbbrendű tett, hanem primitív bunkóság.

#24: Miért kéne ezt a falak között hirdetnem? A félnéger felettesemnek is elmondtam anno, hogy szerintem a fehér felsőbbrendűbb mint más rasszok, ő ezzel nem értett egyet, de ettől függetlenül jóban voltunk, mivel az én felsőbbrendűségem tudata nem irányul más fajok kipusztítására, meggyalázására.

2021. szept. 19. 10:14
 27/41 A kérdező kommentje:
#27: Én ezzel nem értek egyet, minden embernek joga van az élethez, ha nem követ el primitív tevékenységeket. Azzal egyetértek, hogy minden faj éljen ott, ahol született, Magyarország legyen a magyaroké, de nem kívánom senkinek sem a halálát.
2021. szept. 19. 10:18
 28/41 anonim ***** válasza:

"Lali nem tesz hozzá semmit a GDP-hez, mert a térkőből nem származik semmiféle profit. Ugyan úgy abból sem, ha nem térkövezik, hanem mondjuk füvet nyír a város szélén."

Persze hogy nem, de mivel te mondtad, hogy egyénenként hibás nézni a teljesítményt, az országét kell, ezért mégis. Lali magyar állampolgár, a magyar néphez tartozik, a statisztika a nem tudja, hogy Lali mit csinál, a létezéséről sem tud, így ő is ugyanannyiban járul hozzá a magyar GDP-hez, mint te.

"De a sikeres felhasználása már az országé."

Az ország is emberekből áll, mit értesz ország sikere alatt? AZ ország embereit? Akkor a te általad alkalmazott technológiák ugyanúgy Lali sikere is, ahogyan a kisboltos Mari nénié.

Ez ugyanolyan fasz gondolkodás, mint amikor nyer egy magyar olimpikon egy aranyérmet, a proli meg hátradől a kanapén és a saját sikerének érzi.

"Az, hogy vannak olyan országok akik semmi ilyet nem tudnak felmutatni, annyit jelent, hogy nem állnak velünk egy szinten."

Az Öbölállamok gazdaságilag és technológiailag fejlettebbek, gazdagabbak, mint mi. Úgy gondolod, hogy felsőbbrendűek, mint mi. Olaj nélkül nem lennének sehol, a szerencse hozta úgy, hogy olaj került a seggük alá. De a kitermeléshez szükséges technológiát jól alkalmazták.

Gyakran a körülmények, a szerencse járul hozzá a legjobban, hogy ki hova jut.

"Ezek mind-mind az bizonyítják nekem, hogy a fehérek (és az említett népek) felsőbbrendűbbek mint a többi. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy egy négernek és cigánynak joga van azt mondani, hogy ők felsőbbrendűbbek, mivel rengeteget tettek a zenekultúráért, egy arabnak pedig azért, mivel ők alapozták meg pl. a matematika alapjait."

De miért kell ehhez az, hogy rasszonként érezze azt az ember, hogy felsőbbrendű? Miért nem lehet úgy érezni, hogy az egész emberiség felsőbbrendű, mint a többi élőlény. Vagy én, ha dolgozom és sikeres, akkor én nem érzem azt, hogy a magyarok lennének ettől felsőbbrendűek. Végignézek a többi magyaron, látom hogy egy részük alkoholista semmittevő, és ilyenkor nem érzem azt, hogy az én sikereimhez nekik közük lenne, nem ő értük dolgozom.

2021. szept. 19. 10:27
 29/41 anonim ***** válasza:

Van itt egy nagy probléma. Kettős mércét használsz. Egyrészt vallod, hogy a fehér rassz felsőbbrendű, a múltbéli innovációi miatt. Másrészt azt mondod, hogy attól lesz felsőbbrendű egy faj, hogy nem nyom el másokat, viszont az nem számít, hogy a fehérek a múltban mit csináltak, mert az csak néhány ország volt. Ilyen alapon az elért eredmények sem számítanak, mert az is csak néhány ország volt.

Döntsük el, hogy kollektívan nézed a fehér rasszt, vagy sem. Az nem fair, hogy ha a rosszról van szó, akkor nem, ha a jóról, akkor meg de. Ha rasszként akarod vállalni a sikereket, akkor a bűnöket is rasszként kell vállalnod.

Nincs olyan, hogy ha jót tettünk, akkor "mi fehérek", ha rosszat, akkor meg "csak azok a franciák". Vagy ez, vagy az.

2021. szept. 19. 10:56
 30/41 anonim ***** válasza:

28

"Persze hogy nem, de mivel te mondtad, hogy egyénenként hibás nézni a teljesítményt, az országét kell, ezért mégis. Lali magyar állampolgár, a magyar néphez tartozik, a statisztika a nem tudja, hogy Lali mit csinál, a létezéséről sem tud, így ő is ugyanannyiban járul hozzá a magyar GDP-hez, mint te."

De te kiragadtad a lehető legnagyobb szélsőségeket: a mérnököt és a fűnyíró-térkövező-szemétszedőt, majd egyenlőségjelet húztál közéjük a gdp kitermelésében. Amikor azt írtam, hogy a gdp nem az egyén sikere, arra azt értettem, hogy mindenkié aki a termelésben érdekelt. De kezdek hozzászokni, hogy a legalapvetőbb dolgokat is lassan 20 sorban kell leírni.

"Az ország is emberekből áll, mit értesz ország sikere alatt? AZ ország embereit? Akkor a te általad alkalmazott technológiák ugyanúgy Lali sikere is, ahogyan a kisboltos Mari nénié."

Még egy sarkítás ami nem lep meg...egyeseknek ez a "vita". Adott mondjuk a nyomdatechnológia, feltalálom, hogy a gépek kevesebb nedvesítést használjanak. Tehát aki érdekelt a nyomdászatban, azok átveszik ezt a technológiát, és végül külföldön is elterjed. Érted már, hogy mi az ország sikere? Veled az a borzasztóan nagy probléma, hogy a technológiát magát 1 darab dologként értelmezed, holott ahány féle szakterület, annyi féle technológia van. Ezeknek a sikere pedig miért ne lehetne az ország sikere amikor mondjuk magyar a szabadalom? Írok is egy levelet az EU-nak, hogy amikor szankcionálnak minket, akkor azt személyre szabottan tegyék, hiszen én mint mérnök nem vagyok egyenlő a fidesszel, holott a szankciójuk egész Magyarországot érinti. Ha már nemiszerv alapú gondolkodásról firkálsz, akkor ezen nyugodtan elmeditálhatsz. De a kérdés lényege egyébként is részben az, hogy Afrika miért nem tud felmutatni lópikulát sem?

Az öbölállamok pedig nem azért fejlettek, mert bármit maguktól találtak ki. Azért fejlettek, mert ahogy te is írtad, van olajuk, és ebből pénz, így ők ÁLLANDÓAN megveszik a mások által elért eredményeket. Alapjáraton semmi gond, ha 2 ország mondjuk együttműködik kutatásban. De amikor csak megfelé veszik, akkor értelmileg adott, hogy hova sorolandók.

2021. szept. 19. 16:24
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!