Rasszista vagyok? Probléma ez? (többi lent)
Számomra a legfontosabb a nemzet, utána a fehér rassz. Még nem vagyok házas, de magyar, fehér lányt akarok feleségül venni, akiben nincs semmi cigány, néger, stb. vér (max kínai, japán, azokkal nincs bajom.) Szerintem a fehér (és kínai, japán) lányokhoz viszonyítva a cigány, néger lányok rondák, és mivel nem szeretnék ronda gyermekeket, eszembe sincs velük összeszűrni a levet.
A fehéreket (és a mongolidokat, japánokat) felsőbbrendűbbnek tartom mint a négereket, indiaiakat, arabokat és cigányokat, ettől függetlenül eszembe sincs őket kiirtani, a piacon éppen úgy megveszem a cigány asszonyok áruját mint a fehér asszonyokét, velük is rendesen elbeszélgetek, eszembe sincs leütni vagy megverni őket a bőrszínük miatt, sőt, ha azt hallom, hogy egy cigányt, négert, arabok, indiait megvertek a bőrszínük miatt, hajlandó vagyok kimutatni feléjük a szolidaritásomat, és elítélem az őket elverőket.
Úgy gondolom, hogy a fehér akkor felsőbbrendűbb mint a fentebb említett rasszok, ha nem alacsonyodik le arra az állatias szintre, amit jobban megvetek mint a fentebbi fajokat, a felsőbbrendűsége éppen abból áll, hogy nem viselkedik elnyomóan az alsóbbrendűbb fajokkal, nem veri meg őket a fajuk miatt.
Volt félnéger felettesem is, akit nagyon becsültem, mivel nagyon szorgalmas volt, és magával sokkal szigorúbb volt mint velünk, a beosztottjaival. Még neki is megmondtam (amikor átmentem egy másik céghez), hogy ő volt a kedvenc felettesem, mivel ő nem csak velünk volt szigorú, hanem magával is, és biztattam, hogy tartsa meg ezt a jó szokását.
Rasszista vagyok? Valószínűleg igen. Probléma ez? Nem, nem hiszem.
@4 Azt nem kell megnézni, hogy ki volt a felelős a holokausztért, a holodomorért, a kongói népírtásért, a kolonalizáció összes rémtettéért? Kicsit árnyalná a képet abból a szempontból, hogy ki mennyire fejlett.
Amúgy meg az egész felvetés egy baromság, a történelem során ha átlagot vonunk gazdagságban és fejlettségben, majdnem minden évszázadot Kína nyeri, néha becsúszik India, valamint például a Mali királyság, Európa az újkorig a fasorban nincs a nagy ázsiai birodalmakkal összevetve. Közben az amerikai kontinensen is sorra születnek a nagy kultúrák, a majáktól az aztékokon át a toltekekig, Polinéziában rutinszerűen hajóznak óriási távokat, Afrika déli részén meg több nagy birodalom jön létre. Az, hogy jelenleg nagyon felénk lejt a pálya sok száz év rablóhadjáratainak az eredménye, amit pironkodva gyarmatosításnak kereszteltünk.
9
Egyénenként nézni hibás döntés. A GDP-t sem úgy mérik, hogy az egyén mennyit termel.
1: Össze fért, mivel jobban kiérdemelte azt a pozíciót mint néhány fehér bőrű felettesem, akik nem a szorgalmukkal érték azt el.
2: Az, hogy életképesebbek, hogy evolúciós szempontból ők a felsőbbrendűbbek, nem jelenti azt, hogy minden szempontból azok lennének. A fehérek felsőbbrendűbbek (jelenleg), de ez nem jelenti azt, hogy övék a túlélés kulcsa is. Pl. a Római Birodalom népe felsőbbrendűbb volt mint a nagy hódítások idején élő népek, de mégis elbukott. Ez semmit se von le a felsőbbrendűségéből.
5: Tévedsz, az új pozíciómban sokkal magasabb pozícióban vagyok mint az előzőben. Többek között éppen amiatt mondtam fel, mivel a félnéger felettesemen kívül mindenki úgy jutott előre, hogy jól tudott szopni. Amikor a félnéger vezetőmet kinevezték, akkor még nem a szopás, hanem a teljesítmény számított. Egyébként kölcsönös volt a tisztelet kettőnk között, ő elismerte a munkámat, én is az övét, mondta is, hogyha ő dönthetne, akkor éppen azt a munkát végezhetnénk mi ketten.
6: elítélem a rabszolgaságot, mivel a mások rabszolgasorsban tartása primitív és elítélendő. Attól, hogy az amerikai kontinensen elállatiasodott néhány fehér, Európában még voltak normális fehérek, akik soha nem ismerték a rabszolgatartást, akik soha nem tartottak fekete rabszolgákat.
11
A világon majdnem mindenhol volt népirtás. A felelősség nem csak a fehéreké, hanem minden rasszé a világon. Ebben részt vett Afrika, Ázsia és Európa is.
És nem arra gondoltam, hogy ez egy verseny. Azt írtam el, hogy meg kell nézni, hogy ki mit tett le az asztalra technológiában és kultúrában, az alapján válik el, hogy ki van előrébb és ki hátrébb. Ezen mi nem érthető?
Egyetértek!
Jól beszélsz, kérdező!
Nyilván mert nem lehet kiszámolni egyénekre bontva, hogy mennyiben járul a GDP-hez, meg értelme sincs, ha országok gazdaságáról van szó.
De oké ne nézzük egyénenként. Te mérnökként hasznos munkát végzel, hozzájárulsz az ország fejlődéséhez. Lali pedig segélyen él, néha beesik egy-egy hónapra közmunkára térkövezi. Mivel egyénenként nem nézzük, mindkettőtök teljesítménye azonos, hisz a magyar GDP-t gyarapítjátok.
Én úgy gondolom, egyénenként kell nézni, hogy ki mit tett le az asztalra. Azért mert nekem a rokonaim, vagy a népem letettek valamit az asztalra nem lesz az én sikerem. Én semmivel nem járultam hozzá ezekhez a sikerekhez. Ahogyan a bűneikhez sem, pl.: ha nekem a nagyapám rabszolgatartó volt, azért sem én vagyok felelős a legkisebb mértékben sem.
Kérdező!
Mi alapján tartod felsőbbrendűnek a fehér rasszt? Ha arról szól az egész, hogy nem bánunk elnyomóan másokkal, akkor ilyen alapon felsőbbrendűvé válik a fekete, cigány, indiai is?
"Attól, hogy az amerikai kontinensen elállatiasodott néhány fehér, Európában még voltak normális fehérek, akik soha nem ismerték a rabszolgatartást, akik soha nem tartottak fekete rabszolgákat."
Háborúk, más népek elnyomása, falvak felgyújtása, nők végigerőszakolása minden kontinensen volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!