Milyen volt az élet Gyurcsány idejében?
Sajnos én gyerek voltam akkor és még nem fogtam fel sok mindent a világból. Viszont csak azt látom szinte hogy szidják Gyurcsányt hogy milyen rossz volt az élet akkor. Ha ez így van akkor ezt megmagyaráznátok?
Magyarország egy főre jutó GDP 2008-ban: 15700$
Magyarország egy főre jutó GDP
2017-ben: 14600$
Igen, tudom hogy 2021-ben már 19000$ az egy főre jutó gdp de mègis hogy lehet hogy a gazdasági fellendülés alatt miközben már 7 éve a fidesz kormányzott gyengébb volt a teljesítményünk mint 2008-ban?
A szakmunkások alig kerestek valamit, alig voltak munkalehetőség, folyamatos leépítések, adóemelések kb. minden második hónapban, a lakásárak ugyan a béka segge alatt voltak, de eladni sem lehetett őket jóformán, és nem utolsósorban pocsék közhangulat a hazug miniszterelnök miatt.
Manapság sokkal jobb minden, mint akkoriban.
Ha normális kormányunk lett volna 2002 és 2010 között akkor a csehekkel lennénk egy szinten. Mint hogy előtte megelőztük őket.
Óriási bukta volt a liberálisokra bízni a kormányzást!
Kérdező!
Most telefonról vagyok, ezért nem tudom elmagyarázni, holnap este leírom.
De előrelátólag: semmi értelme a gazdasági fejlődést USA dollárban nézni. 2008 korul 170 Ft volt egy dollár, 2017-ben meg majdnem 300.
A gazdasági fejlődést inflacio-korrigált valutában szokás nézni, nézd meg az eurostat oldalán a real GDP per capita grafikont.
Plusz ha ragaszkodsz az USD-hez, nézd meg a környező országok GDP-jét is USD-ben, hogy hogyan alakult. Messze mi voltunk a leggyengébbek Gyurcsány alatt. A Fidesz kormányzás óta átlagosak vagyunk.
Az a baj, hogy az emberek nem kepesek felfogni mit jelent valsag idejen es konjukturaban teljesitmenyt felmutatni. De ket tolvajt vedeni nem tudom mi ertelme van, mind2 bunozo politikus csak mas szinekben, a magyaroknak vasvillaval kellett volna eluldozni mind2t, ha valodi demokraciat es nepkepviseletet szerettek volna (mondjuk nekunk a Kadar rendszer is megfelelt, nem volt erett a tarsadalom a demokraciara).
Amit most tenni kell ha elore akarunk lepni, eloszor elovalasztason ki kell szoritani a dksokat mszpseket, utanna pedig le kell valtani a fideszt, jelenleg ez az egyetlen ut ami ugyan meg mindig nem elegseges, de kb ez a max amit 22ből ki lehet hozni.
Bar lehet h ha a fidesz marad akkor jobb mert meglatjak az emberek h tudnak teljesiteni eus penzek es monetaris valsag mellett, nem veletlen toltak ki a monatoriumot valasztas utanra, most soprik meg a szonyeg ala a szart valasztasokig, sehol mashol nincs mar torlesztesi monatorium csak szolok.
Erdekesseg keppen jegyzem meg most olvasztja be oroszorszag a feheroroszokat nekunk ezt kene elkerulnunk hosszu tavon.
Az a baj, hogy a sok anti-fideszes Orbán sikereit az utóbbi 10 év konjunktúrájára fogja, Gyurcsány kudarcait meg a válságra.
Nem csak a 2010-es években volt konjunktúra. Sőt, a 2000-es években még a világválsággal együtt is nagyobb konjunktúra volt. Az Unio es a kornyezo országok a 2000-es években produkálták a nagyobb fejlődést, csak mi nem.
A cseheknek 2002-2010 ig lett 2x akkora GDPjük (/fő) mint nekünk.
Világválsággal együtt. A szlovákoknak 1,5x
Virágzó gazdasági környezet volt, Gyurcsányék meg agyon vissza töketlenkedte és csak ígérgették, hogy majd most jön a fellendülés...
Oszt nem jött!
24 :D
"Tényleg kíváncsi lennék hogyan a TVK egyenlő teljesítmény volumen korlát idején és a kórház bezárások idejében."
Bizoyn jobb volt mint most, a dagadt c!gány idejében.
"Akkor kezdődött az utak minőségének leépülése de mindegy."
Ezzel most mondtad meg hogy igazam van, a Fidesz 12 év!!!!!!!!! után is képtelen nomrálisan az úthálózatot karbantartani.
"Amit szépen el is vettek az elvtársak az idősektől."
Olvasod amit írt ? :D
VOLT 13 NYUGDÍJ!
Most van? Nincs.
Akkor miben is más mint a dagadt cibbány?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!