Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen volt az élet Gyurcsány...

Milyen volt az élet Gyurcsány idejében?

Figyelt kérdés

Sajnos én gyerek voltam akkor és még nem fogtam fel sok mindent a világból. Viszont csak azt látom szinte hogy szidják Gyurcsányt hogy milyen rossz volt az élet akkor. Ha ez így van akkor ezt megmagyaráznátok?

Magyarország egy főre jutó GDP 2008-ban: 15700$

Magyarország egy főre jutó GDP

2017-ben: 14600$

Igen, tudom hogy 2021-ben már 19000$ az egy főre jutó gdp de mègis hogy lehet hogy a gazdasági fellendülés alatt miközben már 7 éve a fidesz kormányzott gyengébb volt a teljesítményünk mint 2008-ban?

2021. szept. 12. 18:52
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:
Azért nem a 2009-es 13000$ os példát hoztam mert akkor már elkezdődött a válság. Ha már 2008-ban ott jártunk hogy majdnem 16000 dolcsi volt az egy főre jutó Gdp akkor ha Gyurcsányék maradtak volna ès normàlisan kormányoztak volna akkor szerintem most 21 ezer is lehetne, nem csak 19
2021. szept. 12. 20:00
 32/46 anonim ***** válasza:
64%

A szakmunkások alig kerestek valamit, alig voltak munkalehetőség, folyamatos leépítések, adóemelések kb. minden második hónapban, a lakásárak ugyan a béka segge alatt voltak, de eladni sem lehetett őket jóformán, és nem utolsósorban pocsék közhangulat a hazug miniszterelnök miatt.

Manapság sokkal jobb minden, mint akkoriban.

2021. szept. 12. 20:00
 33/46 A kérdező kommentje:
Álljatok má meg he olvasom a kommenteket és mire végigolvasok 1-et jön 5 másik
2021. szept. 12. 20:01
 34/46 anonim ***** válasza:
0%
Készítettem egy statisztikát, hány itt e kérdésnél a fideszes. Na ezért nem fogod soha megtudni kérdező! Pedig ha belegondolnál, kitalálható. Nem pontosan minden részletében, de például én nem éltem a Horthy korszakban, mégis elég jól tudom, milyen volt akkor.
2021. szept. 12. 20:05
 35/46 anonim ***** válasza:
100%

Ha normális kormányunk lett volna 2002 és 2010 között akkor a csehekkel lennénk egy szinten. Mint hogy előtte megelőztük őket.

Óriási bukta volt a liberálisokra bízni a kormányzást!

2021. szept. 12. 20:05
 36/46 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Most telefonról vagyok, ezért nem tudom elmagyarázni, holnap este leírom.

De előrelátólag: semmi értelme a gazdasági fejlődést USA dollárban nézni. 2008 korul 170 Ft volt egy dollár, 2017-ben meg majdnem 300.

A gazdasági fejlődést inflacio-korrigált valutában szokás nézni, nézd meg az eurostat oldalán a real GDP per capita grafikont.

Plusz ha ragaszkodsz az USD-hez, nézd meg a környező országok GDP-jét is USD-ben, hogy hogyan alakult. Messze mi voltunk a leggyengébbek Gyurcsány alatt. A Fidesz kormányzás óta átlagosak vagyunk.

2021. szept. 12. 20:13
 37/46 anonim ***** válasza:
33%

Az a baj, hogy az emberek nem kepesek felfogni mit jelent valsag idejen es konjukturaban teljesitmenyt felmutatni. De ket tolvajt vedeni nem tudom mi ertelme van, mind2 bunozo politikus csak mas szinekben, a magyaroknak vasvillaval kellett volna eluldozni mind2t, ha valodi demokraciat es nepkepviseletet szerettek volna (mondjuk nekunk a Kadar rendszer is megfelelt, nem volt erett a tarsadalom a demokraciara).

Amit most tenni kell ha elore akarunk lepni, eloszor elovalasztason ki kell szoritani a dksokat mszpseket, utanna pedig le kell valtani a fideszt, jelenleg ez az egyetlen ut ami ugyan meg mindig nem elegseges, de kb ez a max amit 22ből ki lehet hozni.

Bar lehet h ha a fidesz marad akkor jobb mert meglatjak az emberek h tudnak teljesiteni eus penzek es monetaris valsag mellett, nem veletlen toltak ki a monatoriumot valasztas utanra, most soprik meg a szonyeg ala a szart valasztasokig, sehol mashol nincs mar torlesztesi monatorium csak szolok.

Erdekesseg keppen jegyzem meg most olvasztja be oroszorszag a feheroroszokat nekunk ezt kene elkerulnunk hosszu tavon.

2021. szept. 12. 20:23
 38/46 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy a sok anti-fideszes Orbán sikereit az utóbbi 10 év konjunktúrájára fogja, Gyurcsány kudarcait meg a válságra.

Nem csak a 2010-es években volt konjunktúra. Sőt, a 2000-es években még a világválsággal együtt is nagyobb konjunktúra volt. Az Unio es a kornyezo országok a 2000-es években produkálták a nagyobb fejlődést, csak mi nem.

2021. szept. 12. 20:44
 39/46 anonim ***** válasza:
100%

A cseheknek 2002-2010 ig lett 2x akkora GDPjük (/fő) mint nekünk.

Világválsággal együtt. A szlovákoknak 1,5x

Virágzó gazdasági környezet volt, Gyurcsányék meg agyon vissza töketlenkedte és csak ígérgették, hogy majd most jön a fellendülés...

Oszt nem jött!

2021. szept. 12. 21:24
 40/46 anonim ***** válasza:
0%

24 :D

"Tényleg kíváncsi lennék hogyan a TVK egyenlő teljesítmény volumen korlát idején és a kórház bezárások idejében."

Bizoyn jobb volt mint most, a dagadt c!gány idejében.

"Akkor kezdődött az utak minőségének leépülése de mindegy."

Ezzel most mondtad meg hogy igazam van, a Fidesz 12 év!!!!!!!!! után is képtelen nomrálisan az úthálózatot karbantartani.

"Amit szépen el is vettek az elvtársak az idősektől."

Olvasod amit írt ? :D

VOLT 13 NYUGDÍJ!

Most van? Nincs.

Akkor miben is más mint a dagadt cibbány?!

2021. szept. 12. 21:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!