Szerintetek 2022-ben lesz kormányváltás?
Mi a véleményetek ha lesz akkor miért, és mivel fog ez járni, ha meg nem akkor miért nem és hogyan tovább?
Politikai állástól független kérdezem, szóval ha te baloldali vagy, de azt érzed nem lesz kormányváltás aszerint döntsd, vagy ha kormánypárti vagy, de szerinted lesz, akkor szintén úgy. Nem azt akarom megnézni, hogy hány baloldali, és hány jobboldali van itt.
Kezdem én: Nem lesz kormányváltás szerintem.
#58 vagyok..Itt a tény: [link]
De aki még ezzel sincs tisztába s mindenfajta cumit bevesz az ne menjen jövőre szavazni..Ezért mocsok a DK..Hergel a határontúliak ellen közben ellenzéki +1 helyet kaptak..A Fidesznek nélkülük is megvolt a 2/3...
#56: Megnéztem, fogadni mernék rá, hogy nálad alaposabban néztem meg, még modellt is készítettem rá. 4%-nyi belföldi (levélszavazatok nélküli) előny nagy valószínűséggel elég egy ellenzéki többséghez. (nyilván azt feltételezve, hogy a fidesz szavazatainak területi eloszlása nem változik jelentősen)
Elég bugos kalkulátor (én ennél jobbat csináltam magamnak), de a lényeget szerintem egész jól mutatja ez is.
"A határontúliak összesen 1 listás helyre szavazhatnak..Akár 10-en akár 100 millióan szavaznának..Ez is benne van a választasi törvénybe.."
Semmi ilyen nincs a választási törvényben.
"S ha így folytatja Budapestet akkor sajnos 2024-ben újra Fideszes lesz"
Ehhez képest most nagyobb arányban választanák újra Karácsonyt, mint amennyivel 2019-ben megválasztották.
A többi is marhaság szerintem, de az a te véleményed, és ezt tiszteletben tartom. Amiket leírtam, azok viszont tények.
#57: Szlovákiában teljesen más választási rendszer van. Ott tisztán listás szavazás van, nincsenek egyéni körzetek, arányos a rendszer (a pártok abban az arányban kapnak parlamenti helyeket, ahányan rájuk szavaztak országosan, nincs olyan hogy valaki 44%-al kétharmadot kap, mint itthon a fasiszták), ezért van annyi párt. Nekem nem kellene kétszer mondanod, hogy változtassuk meg ilyenre a választási rendszert, csak akkor megint oda jutunk, hogy a Fideszt el kéne takarítani valahogy, mert ők nyilvánvalóan nem fognak ilyen rendszert csinálni.
Az ellenpélda az USA, ott gyakorlatilag csak két párt van. Az is az ottani választási rendszer miatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!