Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek 2022-ben lesz...

Szerintetek 2022-ben lesz kormányváltás?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek ha lesz akkor miért, és mivel fog ez járni, ha meg nem akkor miért nem és hogyan tovább?

Politikai állástól független kérdezem, szóval ha te baloldali vagy, de azt érzed nem lesz kormányváltás aszerint döntsd, vagy ha kormánypárti vagy, de szerinted lesz, akkor szintén úgy. Nem azt akarom megnézni, hogy hány baloldali, és hány jobboldali van itt.

Kezdem én: Nem lesz kormányváltás szerintem.

2021. júl. 21. 02:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:

58-ast minek húztátok le?Teljesen igaza van..

[link]

2021. júl. 30. 18:41
 62/74 anonim ***** válasza:
45%

#58 vagyok..Itt a tény: [link]

De aki még ezzel sincs tisztába s mindenfajta cumit bevesz az ne menjen jövőre szavazni..Ezért mocsok a DK..Hergel a határontúliak ellen közben ellenzéki +1 helyet kaptak..A Fidesznek nélkülük is megvolt a 2/3...

2021. júl. 30. 18:45
 63/74 anonim ***** válasza:
0%
Hajrá kutyák!
2021. júl. 30. 18:54
 64/74 anonim ***** válasza:
72%

#56: Megnéztem, fogadni mernék rá, hogy nálad alaposabban néztem meg, még modellt is készítettem rá. 4%-nyi belföldi (levélszavazatok nélküli) előny nagy valószínűséggel elég egy ellenzéki többséghez. (nyilván azt feltételezve, hogy a fidesz szavazatainak területi eloszlása nem változik jelentősen)

[link]

Elég bugos kalkulátor (én ennél jobbat csináltam magamnak), de a lényeget szerintem egész jól mutatja ez is.

"A határontúliak összesen 1 listás helyre szavazhatnak..Akár 10-en akár 100 millióan szavaznának..Ez is benne van a választasi törvénybe.."

Semmi ilyen nincs a választási törvényben.

"S ha így folytatja Budapestet akkor sajnos 2024-ben újra Fideszes lesz"

Ehhez képest most nagyobb arányban választanák újra Karácsonyt, mint amennyivel 2019-ben megválasztották.

A többi is marhaság szerintem, de az a te véleményed, és ezt tiszteletben tartom. Amiket leírtam, azok viszont tények.

2021. júl. 30. 21:51
 65/74 anonim ***** válasza:
80%

#57: Szlovákiában teljesen más választási rendszer van. Ott tisztán listás szavazás van, nincsenek egyéni körzetek, arányos a rendszer (a pártok abban az arányban kapnak parlamenti helyeket, ahányan rájuk szavaztak országosan, nincs olyan hogy valaki 44%-al kétharmadot kap, mint itthon a fasiszták), ezért van annyi párt. Nekem nem kellene kétszer mondanod, hogy változtassuk meg ilyenre a választási rendszert, csak akkor megint oda jutunk, hogy a Fideszt el kéne takarítani valahogy, mert ők nyilvánvalóan nem fognak ilyen rendszert csinálni.

Az ellenpélda az USA, ott gyakorlatilag csak két párt van. Az is az ottani választási rendszer miatt van.

2021. júl. 30. 21:54
 66/74 anonim ***** válasza:
30%
#60: Hány éve várjuk már azt a tiszta, új ellenzéket? Nem gondolod, hogy ez a legjobb, amit a magyar társadalom ki tud termelni magából? Elég lehangoló, szerintem is, de a magyarok ennyire képesek összesen. Nem fog jönni a semmiből egy hiperszuperüberkirály párt, sem 2026-ban, sem 2030-ban, sem soha. Ellenben ha marad a Fidesz, akkor a következő ciklusban kilépünk, és 2026-ban már csak olyan "választás" lesz itt, mint Belaruszban vagy Oroszországban. Persze az agyhalott fajtád akkor is gyurcsányozni fog ezerrel.
2021. júl. 30. 21:57
 67/74 anonim ***** válasza:
0%
Www.választás.hu ..Szánj rá egy délutánt s meglátod hogy a Fidesz egy most hétvégi szavazásnál is 115 helyet lazán megszerezne..A kérdés az lesz hogy a kutyások és a Mi hazánk hány helyet vesznek el az ellenzéktől..Mert velük senki nem számol de ha 5% fölé mennek akkor a töredékszavazatok miatt már 7% ellenzéki előny sem elég a győzelemhez..Én is pl.a kutyákra szavazok..Plusz ha nagyon mozgósítják a határon túliakat akkor akar 2 helyet is megszerezhet a Fidesz nekik hála.A Fidesznek van 2.5 millió szavazója akik bármikor rá szavaznak..2.5 millió..Ahhoz hogy megverjék a Fideszt min.70%-os választási részvétel kell s az összes új szavazónak ellenzékinek kell lennie..Javaslom Török Gábor oldalát olvasni..Ő baloldali..Szép dolog álmodni de legyünk reálisak..Az ellenzéket jövőre el fogják verni...A kormány ekkora gazdasági növekedéssel még azt is be tudná jelenteni hogy mindenkinek ad 200k egyszeri jutalmat..Meg sem érezné az ország..Van egy olyan tippem hogy hasonló dolgot be fognak még jelenteni...Amúgy jelen pillanatban fej-fej mellett állnak s 2 hónapja megint erősödik a Fidesz..Az ellenzéknek a 4% előny se lesz meg..Annak idején egy 20%-os Jobbikkal számoltak..Na abból több mint a fele lelépet..Vagy nem szavaznak az ellenzékre vagy a Mi Hazánk vagy Fidesz..Azzal meg hogy Gyurcsányék visszajöttek a diplomás értelmiség sem fog az ellenzékre szavazni..Ezért mondom én js Hajrá Kutyák!
2021. júl. 31. 02:00
 68/74 anonim ***** válasza:
57%
Kedves #66!Ne haragudj de voltam fiatal Gyurcsany alatt.Emlékszem még a 12% Diákhitelre..Bocs de ha ez a legjobb ellenzék akkor maradjon a Fidesz addig amíg nem lesz jobb ellenzék..Ilyen ellenzékre én nem fogok sosem szavazni..
2021. júl. 31. 02:02
 69/74 anonim ***** válasza:
33%
Van egy tippem hogy a 66-os DK szavazó..Mert minden értelmes baloldali elküldené már Gyurcsányt a picsába csak a DK védi..Azoknak is a 17 éves aktivistáik akik azt se tudják az a szemét mit csinált..Hajra kutyák!
2021. júl. 31. 02:03
 70/74 anonim ***** válasza:
62%
Ez az EU-ból kilépes is DK mantra..Jelen állás szerint is a lakosság 78%-a bent akar maradni..De nem szolgalelkűen hanem partnerként..Segitek a franciák meg a németek ellen is vannak kötelezetségszegési eljárások..Ők is leszarják..Gyurcsány 10 éve ezt szajkózza hogy ha Orbán van akkor kilépünk..Nem történt meg..De rendőri oszlatás sem volt az elmúlt 10 évben akkora diktatúra van...
2021. júl. 31. 02:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!