Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek 2022-ben lesz...

Szerintetek 2022-ben lesz kormányváltás?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek ha lesz akkor miért, és mivel fog ez járni, ha meg nem akkor miért nem és hogyan tovább?

Politikai állástól független kérdezem, szóval ha te baloldali vagy, de azt érzed nem lesz kormányváltás aszerint döntsd, vagy ha kormánypárti vagy, de szerinted lesz, akkor szintén úgy. Nem azt akarom megnézni, hogy hány baloldali, és hány jobboldali van itt.

Kezdem én: Nem lesz kormányváltás szerintem.

2021. júl. 21. 02:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
24%
Kutyapárt is megy az ellenzéki koalícióba most direkt külön indulnak hogy a Orbán és Gyurcsány helyett oda szavazzanak majd amikor kormányt kell alakítani akkor meg be veszik őket is ha szükséges és akkor az ellenzék fog kormányt alakítani.
2021. júl. 28. 19:54
 52/74 anonim ***** válasza:
83%
A kutyapárt aktivistája vagyok,nem fognak összefogni senkivel..Még ha a mérleg nyelve lenne sem..
2021. júl. 28. 20:40
 53/74 anonim ***** válasza:
63%
Majd ha lenne a Fidesznél kevésbé ellenszenves jobboldali párt. De nincs.
2021. júl. 30. 09:35
 54/74 anonim ***** válasza:
43%

A sok politológusnak aki ide írogatott: az durva túlzás, hogy az ellenzéknek 8-10%-ponttal kellene győznie, hogy kormányt tudjon váltani, 3-4%-pont már elég lehet, az is belföldön (tehát a határon túliak levélszavazatát leszámítva).

A kire szavazzak embereknek: ősszel lesz az ellenzéki előválasztás, tessék választani. Nem akarsz DK-t, Dobrevet? Tessék elmenni előválasztani, és másra szavazni.

2021. júl. 30. 15:22
 55/74 anonim ***** válasza:

#52: És mit csinálna a kutyapárt, ha bejutnának a parlamentbe, és önállóan sem a fidesznek, sem az összefogásnak nem lenne többsége?

Nekem pont ez nem szimpatikus a kutyapártban, oké értem hogy vicceskedünk meg járdát festünk meg viszünk kaját a rászorulóknak, ezek tök jófej dolgok, de a politikában mindig eljön az a pont amikor dönteni kell, nem lehet megúszni a döntést (a nem döntés is egyfajta döntés).

2021. júl. 30. 15:24
 56/74 anonim ***** válasza:
0%
#54 Nézd meg az egyéni körzeteket..Min..6-7% előny kell..Minimum..A határontúliak összesen 1 listás helyre szavazhatnak..Akár 10-en akár 100 millióan szavaznának..Ez is benne van a választasi törvénybe..Hozzateszem 2018-ban a plusz 1 helyet a töredékszavazat miatt a Jobbik kapta,tehat a határontúli szavazat +1helyet hozott az ellenzéknek..Még a HVG is megírta..A másik:Egyéniben a Fidesz 60 helyet lazán visz összefogással is,ahogy az ellenzék js jó 25-30 helyet..A maradekon lesz harc..De addig ameddig listán 50-50%-on vannak addig bőven megvan a többség a Fidesznek..Plusz a nemzetiségi képviselő is őket támogatja..Azert szavazok a kutyákra mert kell vmi ami az ellenzéket felébreszti..Dobrev no way...Jakab egy erkölcstelen megvehető jellegtelen senki..Az anyját is eladná..Karácsony meg gyenge...Ha Karácsony lenne a min.elnők jelölt tuti lenne miniszteri vita mert Orbán Viktor reggelire megeszi azt a hülyegyereket..Ez tény..Marki Zay még normális de nem elismert..Feketét meg hagyjuk,lopjak az EU pénzt s ők pofáznak..Igy maradnak a kutyák..Ami egy jelzés lesz ha 5% felett bejutnak hogy a jelenlegi ellenzéknek buknia kell,el kell tünnie mindenkinek aki 2010 előtt oszt.vezetői szintnél magasabb poziba volt..S egy megújult ellenzék le fogja győzni 2026-ban a Fideszt..2022-re még fogadni se fogadnék..Látom a szavazóköröket..Ha pesten szarrá nyeri magát az ellenzék akkor is csak 17 hely az a közel 100-ból..Az ellenzék sajnos ki kell mondani vidéken nagyon de nagyon gyenge...A másik meg egy alacsony munkanélküliséggel rendelkező és gazdaságilag növekvő /GDP idén is 5% felett fog növekedni/országban sosem nyert még nem kormanyzó párt az egész világon..Tanultam politologiàt..Az ellenzék esélye a győzelemre jővőre kb 0...Nem csak a közvéleménykutatok,de a elemzők is ezt látják..Van LMP-s aktivista barátom,nekik is azt mondtak fent hogy nagy eséllyel nem nyernek de a 2/3 bukik azt kell majd a népnek eladni,plusz akik miatt bukik a választás őket majd elintézik..Karácsonz marad főpolgi..S ha így folytatja Budapestet akkor sajnos 2024-ben újra Fideszes lesz..De 2026-ra ha kivágják a szemetet az ellenzék soraiból akkor a nyerési esélye 55-60%is lehet...Nem fogok a szavazatom egy alapból eselytelen neoliberális-náci szövetségrw rakni...Hajrá kutyák!!
2021. júl. 30. 16:56
 57/74 anonim ***** válasza:
34%
A kutyapártnak pont az a lenyege hogy mindig van más választás..Ez a demokrácia..Már bocsi de ez a kétpólusú felfogás itthon divat..Szlovákiában 6-8 párt is van egy koalícióba..Nézd nem szeretem a homofob Fideszt de annyira vagyok értelmes,tanult hogy a mostani liberális-neonáci szedett vedett ellenzékre sem fogok szavazni..Ha nem lennének kutyák akkor bocs de nem mennék el szavazni..Komolyan egyes ellenzéki szavazokba ugyanakkora demokrácia deficit van mint a Fideszben..A Mi hazánkat meg utálom de annyiból tisztelem hogy a Jobbikal szemben van gerincük..Kitartanak az elveik miatt..Már bocs de azért nem szavazok az ellenzékre mert az egész programjuk hogy Orbán takarodj,aztán majd lesz valahogy..Ez egy bizonyos értelmi szint alatt eladható vagy az oviba..De nem az én végzetségemmel..Aztán meg ha nyernek mint jól kereső IT-s kapom a nyakamba a 36% adót..Kösz de akkor inkább go Ausztria..Ezt nem érti sosem ez a 2010 előtti ellenzek hogy nem a középosztályt kell basztatni csak hogy pár panellakó happy legyen..
2021. júl. 30. 17:03
 58/74 anonim ***** válasza:
17%
#56-nak igaza van a határontúliak +1 szavazata kivételesen az ellenzéket erősiti,pont azért mert több töredékszavazatuk van...
2021. júl. 30. 17:06
 59/74 anonim ***** válasza:
19%
Én miattam leválthatnák a fideszt, de komolyan ilyen ellenzékkel? Bohóc brigád az egész...ilyen kaliberü embereket a kocsmából ki lehet rángatni, hogy nesze itt az ország kezdjél vele valamit...ilyen forma balekok utoljára a tanácsköztársaság meg a nyilaskormány alatt töltöttek be tisztségeket....
2021. júl. 30. 18:26
 60/74 anonim ***** válasza:
55%
Utolsó kimondta az igazat..Aki igazi baloldali s még hazafi is annak ilyen szedett vedett ellenzék nem kell..Verje meg a Fideszt 2026-ban egy tiszta,új igazi ellenzék..S senki ,senki nem lehet abban az ellenzékban ezek közül..
2021. júl. 30. 18:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!