"Az a lényeg, hogy más gyerekeivel ne próbálkozz mert azt nem engedi meg Magyarország kormánya."
De hol a fenébe beszéltem én más gyerekéről? Ne zavard össze a dolgokat!
"A questioninggel pusztán az a bajom, hogy azt se tudja magáról fiú-e vagy lány és azt, hogy kihez vonzódik."
Csak ennyi? Az ember életében mindig kerülhet olyan helyzetbe, hogy nem tudja magáról, valójában kicsoda. Sőt, biztos vagyok benne, hogy az emberek többsége nem találta meg még önmagát igazán. Nem értem, hogy ezzel mi a probléma, biztos te is érezted már így magad, vagy fogod. Most teljesen mindegy, hogy szexualitásról beszélünk, vagy sem.
Önmagunk megtalálásába nem tartozik bele a szexuális orientáció és identitás. Mindkettő ösztön szinten jön.
Legfeljebb a gátlásoktól kell megszabadulni, hogy merd megélni azt, amire hajt a véred.
Nincs "rossz" orientáció. Szeretni emberi jog. Azt szeretsz, akit akarsz. Nem érdekel, hogy kit, de támogatlak benne.
Viszont van rossz identitás. Erről szól a transzneműek tévképzete. Ezzel meg kellene tanulni együtt élni, nem a feje tetejére állítani a világot.
"Viszont van rossz identitás. Erről szól a transzneműek tévképzete. Ezzel meg kellene tanulni együtt élni, nem a feje tetejére állítani a világot."
Miért lenne ez rossz identitás? Ki szerint?
Továbbá ezzel együtt lehet élni, ezt hívják nemváltó kezelésnek. Ez működik. Más meg nem. Ahogy már írtam, ha ki tudsz találni egy olyan pszichiátriai kezelést, ami nemváltás nélkül kezelni tudja a nemi diszfóriát, akkor hajrá, találkozunk az orvostudományi Nobel-díjátadón.
Kiszerint rossz? Nem rossz az identitás, nincsen semmi baj se a férfi se a női nemmel. A rosszaság ott kezdődik, hogy nem a megfelelőt "érzi".
És nem, a nemváltoztatás nem megoldás, csak a probléma szőnyeg alá söprése illetve megoldás arra, hogy ne irritálja az embereket a tévképzetes. A probléma továbbra is fennáll, nem került megoldásra.
"Önmagunk megtalálásába nem tartozik bele a szexuális orientáció és identitás."
Miért ne tartozna bele? A bulis példám is jó ide. Valaki eddig abban a tudatban élt, hogy ő heteró, de jön egy olyan személy az életében, aki ráébreszti arra, hogy igazából bi. Ez mi, ha nem önmagunk jobb megismerése, és az út önmagunk megtalálása felé?
"Nincs "rossz" orientáció. Szeretni emberi jog. Azt szeretsz, akit akarsz.
Viszont van rossz identitás. Erről szól a transzneműek tévképzete. Ezzel meg kellene tanulni együtt élni, nem a feje tetejére állítani a világot."
Tehát mindenki élje azzal az életét, akivel szeretné, de nem élheti úgy az életét, ahogy szeretné. Ebben hol a logika? Miért te határoznád meg egy transzneműnek, hogy valójában férfi vagy nő? Honnan tudod, hogy neki mire van szüksége, és mire vágyik? Csak a saját igényeidet ismerheted, másét nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!