Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az hogy a fiatalok...

Miért van az hogy a fiatalok között a sportos, határozott, sikeres, szép emberek jobboldaliak, a csúnyák, kövérek, sikertelenek meg baloldaliak?

Figyelt kérdés
Persze vannak kivételek, de arányaiban azért ez kijelenthető.

2021. júl. 8. 07:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/75 anonim ***** válasza:
100%

Aham...

Egy liter tej

Németországban: 310 Ft (0.87 EUR)

Magyarországon: 285 Ft (Tesco, magyar UHT tej)

Egy üveg sör

Németországban: 484 Ft (1.40 EUR)

Magyarországon: 249 Ft (Stella Artois, Tesco)

Kenyér (1 kg)

Németországban: 473 Ft (1,30 EUR)

Magyarországon: 450 Ft (Tesco, Ceres sütöde kenyér, van olcsóbb is, de Németbe is.)

Banán (1 kg)

Németországban: 594 Ft (1,70 EUR)

Magyarországon: Kb. 400 Ft (Tesco, Ledig. A 0.9 kg 386 Ft)

Forrás:

Német árak: [link]

Illetve előtte: [link]

Magyar árak: Tesco honlap

Még egy ár:

Benzin ( 1 liter)

Németország: 498 Ft (1.40 EUR)

Magyarországon: Kb. 430 Ft

Itt a magyar forrás: [link]

Igen, drágább. Nem annyival, amennyivel jobbak a bérek, ezért a reálkereset sokkal jobb.

(Mellesleg én nem minimálbért keresek és a német minimálbérről álmodom. És ha annyit keresnék, jól járnék a német árakkal is.)

Mellesleg, én ha a jelenlegi munkámat Németországban végezném (nem tudok németül) akkor kb. 700-900 ezer nettó körüli lenne a keresetem.

A lakhatás tényleg drgább. De arányaiba az is jobb.

Tudom, fáj ezt belátni, hiszen 10 éve dübörög a gazdaság, de jelenleg itt a népesség rettentően csóró. Persze lehet propagandát játszani, csak ne találkozzunk a valósággal. Persze egy elkötelezett kormányhívőt ez nem fenyeget. Éljen Viktor, éljen a császár!

2021. júl. 12. 17:46
 72/75 anonim ***** válasza:
100%

Hiába van a párommal 4 millió Ft megtakarításunk, semmire se jutunk vele-nem tudunk belőle lakást venni. Ott járunk mint 3-4 évvel ezelőtt. És miért? Mert a lakás árak megháromszorozódtak. Ez a fideszesek szerint rendben van?

Egy egyszerű panel lakás is luxus a mai magyaroknak.

Lakhatunk életünk végéig albérletben, ahonnan X időnként költözni kell.

Kb 2 év múlva olyan 7-8milliot össze tudunk gyűjteni, de tudom előre ha ugyan így fog haladni a "gazdaság" megint ugyan ott fogunk tartani mint, mint most.

2021. júl. 12. 18:14
 73/75 anonim ***** válasza:

71 én (szerinted kormányhívő) pont azóta élek németeknél, amióta viktorod kormányon van.

Szerintem jobb rálátásom van, mennyi kint ma az élet, és mennyi otthon.

Mérnökként keresek annyit, hogy jól megélek. De pl. ha most hirtelen eladóként kéne élnem, vagy minjobokból, nem tudom miből fizetném ki a tv-adót (annak ellenére hogy nincs tv-m), ingatlan adót 100 ezer/év , ingatlan biztosítást, évi 400 ezer ft-nak megfelelő gáz fűtésre, 200 ezer villanyra. (Forintra számolva adtam az árakat)

Nekem senki se mondja, hogy egy öreg 100nm-es háznak ilyen költségei vannak magyarországon.

Ehhez még hozzájöhetnek olyan kiadások, ha csatornát újítanak, vagy útburkolatot a ház előtt, szépen lehet a tízezreket csengetni, mert ez a szabály. Bizonyos százalékot a lakók vállalnak át.

Erre szokták az okosok mondani, hogy “há’ ez engem nem érint, mert ügyes vagyok és bérlek.”

Igen, a bérbeadó meg jótékonysági intézmény, és nem fogja beszedni a bérlőktől.

Szerintem két országot nem lehet az alapján összehasonlítani, hogy itt ennyi a kenyér ott meg annyi. Eszerint a Kádár rendszer is lehetett jó, mert akkor 2,80 volt.

2021. júl. 12. 20:11
 74/75 anonim ***** válasza:
Ja, az lemaradt, hogy 2013-14-óta itt is megháromszorozódtak az ingatlanárak, de építkezési láz van, mert mindenki veszi fel ész nélkül az 500-600 ezer eurós, átlagpolgár által soha vissza nem fizethető hiteleket olyan ingatlanokra, ami 7-8 éve 200-300 közt állt meg.
2021. júl. 12. 20:14
 75/75 anonim ***** válasza:

1. Nagyon távol állok Viktortól, ez igaz. Pont olyan távol, mint Gyurcsánytól.

2. Akkor Németország és Magyarország hasonló, itt is kb. háromszorozódtak a lakásárak. Az egykor 8 milliós panelek napjainkra 25-30 millió környékére szaladtak fel (attól függ, hol).

3. És vajon miért is nem itthon élsz mérnökként? :D Csak nem azért, mert arányaiban kint jobban megélsz, mint ha itt kamatoztatnád? Ha olyan csodás a magyar gazdaság, szeretettel vár a hazád... ilyenkor az anyagi érdek a nemzeti öntudat fölé emelkedik. Én ugyanis jelenelg is itthon vagyok.

4. És mikor Kádár alatt 2.80 volt a kenyér, mennyi volt Nyugat-Németországban? Ez releváns. Illetve, hogy egy átlag dolgozó hány kg kenyeret tudott volna venni a fizetéséből és ma mennyit tud venni.

5. Magyarország nagy M-mel írandó.

2021. júl. 12. 21:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!