Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az hogy a fiatalok...

Miért van az hogy a fiatalok között a sportos, határozott, sikeres, szép emberek jobboldaliak, a csúnyák, kövérek, sikertelenek meg baloldaliak?

Figyelt kérdés
Persze vannak kivételek, de arányaiban azért ez kijelenthető.

2021. júl. 8. 07:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 A kérdező kommentje:

Visszaolvastam a 49-es hozzászólást, bocsánat a gépelési hibákért, elég érthetetlen így utólag

Ami a tapasztalatokat illeti, én a saját tapasztalaaitm alapján tudok kérdezni, és ezek értékesebbek, azért értékesebbek mert ezekról biztosan tudom hogy igazak, míg másokról nem tudom érdekből mondják e, hazaudnak e hogy megérveljék a véleményüket vagy sem?

2021. júl. 10. 04:58
 52/75 anonim ***** válasza:
100%
Nem értünk egyet, de ez korrekt vélemény.
2021. júl. 10. 05:48
 53/75 anonim ***** válasza:
100%

“ A „monumentális propaganda lenini terve” már 1918-ban, a polgárháború közben is azt célozta, hogy minél mélyebb vizuális barázdát véssenek, már csak azért is, hogy a jelentős részben írástudatlan tömegek felé időtállóan és megfoghatóan kommunikáljanak.”

(Forrás: [link] )

Csak az eszközök változnak. Csak akkor még írástudatlanok is voltak, és így gondolták magukat okosabbnak.

2021. júl. 10. 08:59
 54/75 anonim ***** válasza:
75%

#48 vagyok

Miért értékesebb a saját tapasztalat? Ha én kimegyek az utcára és éppen csak szőke nőket látok, akkor feltételezhetem, hogy a világon minden nő szőke, mivel azt tapasztaltam?

Ellenkezőleg, aki nem ostoba, az egyéni tapasztalatból nem következtet semmire.

"Csak a buta ember hiszi a neten olvasott statisztikáknak az általa ténylegesen tapasztal tényekkel szemben"

Megtapasztaltad, hogy a Föld geoid alakú? Nem, te a Földről lapos érzékeled, mégsem ezt hiszed el, legalábbis feltételezem.

Az a helyzet, hogy eddig minden felmérést (nemcsak 1-2) azt igazolta, hogy amikor liberális-konzervatív skálán mértek, akkor a liberálisok voltak intelligensebbek, sikeresebbek, boldogabbak, míg amikor bal-jobb skálán mértek, akkor a baloldaliak.

Ez amúgy nem rejtély. Eddig is ismert volt, hogy legtöbb esetben a korlátolt jobboldali gondolkozás árt az alkotói szabadságnak, keratív gondolkodásnak.

A liberálisok pont a liberálisabb gondolkodás miatt hajlandóak, illetve képesek egy-egy kérdést más szemszögből megvizsgálni, ami eredményre viszi őket.

"Ami a tapasztalatokat illeti, én a saját tapasztalaaitm alapján tudok kérdezni, és ezek értékesebbek, azért értékesebbek mert ezekról biztosan tudom hogy igazak"

Csak akkor az legyen kérdés is, mert eddig az volt, hogy amikor valaki jött és elmondta, hogy miért nincs igazad, akkor azt mondtad, hogy tuti hazudik, mert te nem ezt tapasztaltad, vagyis igazából nem kérdezni akartál ténylegesen a tapasztalatoddal kapcsolatban, hanem már kijelenteni.

Emiatt is nevetséges a kérdésed és a legtöbb hozzászólásod.

2021. júl. 10. 11:28
 55/75 anonim ***** válasza:
6%

Hagyjuk már ezt a sok baromságot, hogy a baloldaliak értelmesebbek meg stb! A baloldal a nemzet halálra a társadalom fertője! A baloldali gondolkodás egyenes út a pusztulásba. Nézzük már meg, hogy a nagy baloldali gondolkodású európai országokkal mi a helyzet... tudjátok, azokkal, akik "nyitott szívűek", beengednek minden jöttment rétinégert.

Már most napi rendszerességgel vannak erőszakos bűncselekmények, merényletek, gyilkosságok. A nagy baloldali gondolkodásnak hála ezek az országok aláírták a saját halálos ítéletüket. Javaslom például a Facebook (amíg még elérhető) a "Gerilla - Franciaország végnapjai" című oldalt. Sajnos minden napra van valami hír, hogy a "nyitott szívű" franciákkal mit tesznek a feketék.

És komolyan, nekem azokat kéne értelmesebbnek tartanom, akikben még egy minimális ösztön sincs a társadalmi fennmaradásra!?

Tipikus agymosott liberális dumagép vagy, aki azt sem tudja miről beszél. Baloldal meg az értelem... b@sdzdmeg, gyere már le Borsodba mondjuk Lyukóba, és élj már ott pár hétig! Garantálom neked, hogy a végére könyörögni fogsz Tyirityánnak - már ha túléled.

Őszintén kívánom, hogy a magadfajta kis gennyládák a saját bőrükön tapasztalják majd meg, mit is jelent a gyakorlatban a baloldali gondolkodás és a liberalizmus!

2021. júl. 10. 11:42
 56/75 anonim ***** válasza:
100%

Megnézhetjük az életszínvonalat a baloldali országokban, de ha összehasonlítjuk dübörgő gazdaságú jobboldali hazánkkal, elmehetünk sírni... Én szeretnék mondjuk német minimálbéren tengődni (átlagosan 1584 Euro, azaz kb. 563105 Ft, tehát kicsit több, mint fél millió. Az árak hasonlóak. (Forrás, Eurostat.) De ehelyett végezhetem a majdnem 200000 Ft (valójában 196 ezer, de ebből 30 bónusz, amit adnak havonta) értékben megfizetett irodai munkámat.

Jah, sikertörténet vagyunk.

2021. júl. 10. 12:11
 57/75 anonim ***** válasza:
50%

A keresetek nem a baloldali liberális gondolkodás miatt magasak, hanem ANNAK ELLENÉRE.

Amúgy meg 2002-2010 baloldali kormányunk volt. A miniszterelnökünk ott sétálgatott "én is cigány vagyok" táblával a nyakában, emlékszel? Ez lenne az a nagy haladás és fejlődés?! Ja és a Fidesz az qrvára nem jobboldal.

Hajrá Mi Hazánk!

2021. júl. 10. 12:33
 58/75 anonim ***** válasza:
100%

56 És ki kapja meg a német minimálbért? Mert amióta van, azóta 450-eurós minijobra keresnek a legtöbb helyen embert. Heti 20 órára. Abból még betegbiztosításra sem telik. Ha meg bevállal az ember még egy ilyet, 900 euróból már fizetheti a 200 eurós krankenkassét. Marad 700, naggyon vonzó.

Egyébként a cdu, mióta baloldali?

Az spd az, viszont mára csak ott van támogatottsága, ahol magas a munkanélküliség, mert ők is dolgozó réteg adójából osztogatnának.

2021. júl. 10. 12:35
 59/75 anonim ***** válasza:
75%
Nem azért, mint ha kötekedni akarnék, de a 700 Euro az majdnem 250 ezer Forint... Az kb. a negyedével több, mint az én nem minimálbéres pénzem. Továbbra is a hanyatló nyugat életszínvonalára vágyom. Bár annyit kereshetnék, mint egy nyugati utcaseprő :(
2021. júl. 10. 13:21
 60/75 anonim ***** válasza:
50%

Ok, csak ebből a 700 euróból egy tisztességes lakást nem tudsz bérelni. Tegyük fel egyedül vagy. Akkor talán elég valami kisvárosban (ha ott kapsz munkát) egy 330 euró körüli egyszobás. Rezsi, közös ktsg. alsó hangon 100-120 euró volt már 8 éve is. Maradt 250 euród enni.

Ez olyan nagy dolog?

De tegyük fel, szerencsés vagy, öröktél egy lakást, akkor is közös költség már 200-300 euró felé jár. De lehet több is. Plusz rezsi.

2021. júl. 10. 13:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!