Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sikertelen emberek, ti irigyek...

Sikertelen emberek, ti irigyek vagytok a sikeres emberekre?

Figyelt kérdés

2021. júl. 6. 18:50
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Sikeres vagyok
Sikertelen vagyok, de itt sikeresnek hazudom magam
39 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Van egy haverom. Csóró volt nagyon, tiszta copás volt az élete. Egyszer nagy nehezen indított egy vállalkozást, ami sikeres lett. Én büszke vagyok rá, nem sajnálom tőle a pénzt. Az ilyenek megérdemlik, akik tettek azért, hogy sikeresek legyenek, akiknek komoly munkájuk van benne.

Az ilyenek tényleg megérdemlik, nem tudok rajtuk mit irigykedni.

A baj pl a Mészáros félékkel van, akik becstelenül gazdagodtak meg és mások nyomorából élnek.

2021. júl. 6. 19:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én nem érzem magam sikertelennek, sot a saját karrieremben eléggé sikeresnek mondom magam, de ha nem is irigykedés a megfelelő szó, más velem egykorú vagy fiatalabb, jóval sikeresebb emberek láttán meg tudom kérdőjelezi a saját önértékelésem. És ilyenkor kisse ketté válik az agyam, az egyik része azt mondja mit erdekel ez engem, meg mindenki saját sorsa kovácsa és azok az emberek nem veletlenul ertek el azt amit (vagy ha mondjuk a szerencsének köszönhetik akkor pedig ez van), viszont egy másik, ösztönösebb része pedig kifogásokat hoz fel, hogy a másiknak miért volt könnyű és én miért nem tudtam azokat elérni.

De ezzel nincsen baj, ez egy természetes gyerekkorbol megmaradt reakció, a lényeg az hogy helyen kell kezelni es fel kell ismerni. Ilyenkor elgondokozom ezen egy kicsit aztán rájövök hogy ez csak valami hülye ösztön, az égvilágon semmit se vesz az ertekembol.

De mondok egy példát. Egy általam nem tul intelligens embernek tartott (es ez egy enyhe kifejezés) volt osztálytársam érettségi után elkezdett mlm-ezni, majd szépen lassan autókkal meg még ki tudja mikkel kereskedni. Én ezzel egyidőben egyetemet végeztem, a munkám során jelenleg is sok tíz dollár milliós felelősségem van, rengeteg stressz, aztán keresek x százezer forintot. O ezzel szemben a sokadik luxus autóját veszi és hatalmas házban el Budán úgy hogy közben nem éppen roppan össze a hatalmas felelősség alól.

És az a nagy helyzet, hogy semmi okom nincsen az irigykedesre, mert baromira o csinálta jól, ha csak a pénz szempontjat nézzük. Csak attól meg legbelül rossz érzéssel tolt el, hiába gondolkozik máshogy az eszem.

2021. júl. 6. 19:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A #2. valaszolo leirta azt, amit en is mondanek. Kb. szorol szora. Hasonlo ismerosokkel kapcsolatban ugyan igy erzek, velekedek.
2021. júl. 6. 19:29
 4/6 anonim ***** válasza:
53%
Azokra vagyok irigy, akik csak azért tudtak sikeressé válni, mert anyuci-apuci a seggük alá rakott mindent.
2021. júl. 7. 07:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az irigység sehova sem vezet. Bárki irigy lehet valaki másra valamiért, amiben ő hiányt szenved, a másik pedig nem.

Nincs értelme ebben elmélyedni, abban már sokkal inkább, hogyan hozhatunk ki többet a saját életünkből.

2021. júl. 7. 12:42
 6/6 anonim válasza:
69%

Előbb definiálnod kéne mit értesz siker és sikertelen alatt. Egy jó tanítót sikeresnek tartok pedig nem keresnek sokat.

A másik meg, hogy lehetsz egyben sikeres másban vesztes. Ezt magad is tudod. Életed bizonyos szakaszaid nem voltak sikeresek de mások sikeresek. Sokan nem tudják túl tenni magukat a sikertelen szakaszon akkor se ha végül sikeresek.

Érdekes kérdés amire nincs igazán válasz.

2021. júl. 10. 05:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!