Aki ellenzi a Fudan Egyetemet, az tisztában van ezzel a statisztikával?
Az ott végzettek negyede-ötöde megy az Egyesült Államokba, és olyan cégek veszik fel őket, mint a: Google, Facebook, Amazon, Microsoft, Apple, Intel, Goldman Sachs stb... (linkedin statisztika)
A jövőben a GDP növekedést az innováció fogja meghajtani, aminek az ilyen színvonalas oktatási intézmények a táptalajai, nem pedig még egy Audi gyár.
Egyébként a Fudan diákjai a liberálisabb felfogásúak közé tartoznak, akik többször tüntettek a rendszer ellen.
#50, pont úgy működik minden nívós egyetem, mint egy nagyvállalat.
Csak te egyiket se láttad közelről.
Az ELTE-nekbssoha nem lesz annyi elismert professzora, mint a Fudannak, ezért nem lesz olyan rangja sem, ezért nem fog idejönni senki komoly kutató.
Ha úgy érted, ők a beszállítók, vagy a 'value driver'-ek.
Befektetés nélkül élősködni lehet, az való nektek, véreim, magyar proletárok.
De egyetem ügyében kussolni kellene inkább.
" a nemzetközi sajtóban is jelentek meg arról cikkek, hogy a Fudan Egyetemen előtérbe került a pártpolitika. 2013-ban a sanghaji egyetem is módosította alapszabályát, a szövegből eltűnt a tudomány szabadságát leszögező bekezdés. Ezzel kapcsolatban a kínai kutató elmondta:
a kutatást semmi nem korlátozza az egyetemen, az eredmények publikálását azonban nem mindig engedik.
„Vannak olyan kutatások, melyek akár a nagyhatalmi kapcsolatokat is befolyásolhatják. Ezeket csak belső felhasználásra engedélyezik”"
52. hiába hajtogatod, értelme nem lesz. Nem, egy oktatási intézmény nem úgy működik, mint egy multinacionális vállalat. Az ELTEnek is lenne annyi elismert professzora, mint a Fudannak (bár nem tudom mennyi van, ahogyan te se, de tegyük fel, hogy több van a fudannak), ha azt a pénzt, amit a fidesz a fudanra költ, inkább az eltere költené.
"Befektetés nélkül élősködni lehet" Akkor magyarázd el a vezérednek, hogy fektessen be a magyar egyetemekbe és ne az egyébként is az agyontámogatott kínainak adjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!