Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki ellenzi a Fudan Egyetemet,...

Aki ellenzi a Fudan Egyetemet, az tisztában van ezzel a statisztikával?

Figyelt kérdés

Az ott végzettek negyede-ötöde megy az Egyesült Államokba, és olyan cégek veszik fel őket, mint a: Google, Facebook, Amazon, Microsoft, Apple, Intel, Goldman Sachs stb... (linkedin statisztika)

A jövőben a GDP növekedést az innováció fogja meghajtani, aminek az ilyen színvonalas oktatási intézmények a táptalajai, nem pedig még egy Audi gyár.

Egyébként a Fudan diákjai a liberálisabb felfogásúak közé tartoznak, akik többször tüntettek a rendszer ellen.

2021. jún. 14. 21:31
1 2 3 4 5 6
 51/54 A kérdező kommentje:
2021. jún. 17. 16:04
 52/54 anonim ***** válasza:
0%

#50, pont úgy működik minden nívós egyetem, mint egy nagyvállalat.

Csak te egyiket se láttad közelről.

Az ELTE-nekbssoha nem lesz annyi elismert professzora, mint a Fudannak, ezért nem lesz olyan rangja sem, ezért nem fog idejönni senki komoly kutató.

Ha úgy érted, ők a beszállítók, vagy a 'value driver'-ek.

Befektetés nélkül élősködni lehet, az való nektek, véreim, magyar proletárok.

De egyetem ügyében kussolni kellene inkább.

2021. jún. 17. 16:14
 53/54 anonim ***** válasza:

" a nemzetközi sajtóban is jelentek meg arról cikkek, hogy a Fudan Egyetemen előtérbe került a pártpolitika. 2013-ban a sanghaji egyetem is módosította alapszabályát, a szövegből eltűnt a tudomány szabadságát leszögező bekezdés. Ezzel kapcsolatban a kínai kutató elmondta:

a kutatást semmi nem korlátozza az egyetemen, az eredmények publikálását azonban nem mindig engedik.

„Vannak olyan kutatások, melyek akár a nagyhatalmi kapcsolatokat is befolyásolhatják. Ezeket csak belső felhasználásra engedélyezik”"

2021. jún. 17. 16:15
 54/54 anonim ***** válasza:
80%

52. hiába hajtogatod, értelme nem lesz. Nem, egy oktatási intézmény nem úgy működik, mint egy multinacionális vállalat. Az ELTEnek is lenne annyi elismert professzora, mint a Fudannak (bár nem tudom mennyi van, ahogyan te se, de tegyük fel, hogy több van a fudannak), ha azt a pénzt, amit a fidesz a fudanra költ, inkább az eltere költené.

"Befektetés nélkül élősködni lehet" Akkor magyarázd el a vezérednek, hogy fektessen be a magyar egyetemekbe és ne az egyébként is az agyontámogatott kínainak adjon.

2021. jún. 17. 19:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!