Aki ellenzi a Fudan Egyetemet, az tisztában van ezzel a statisztikával?
Az ott végzettek negyede-ötöde megy az Egyesült Államokba, és olyan cégek veszik fel őket, mint a: Google, Facebook, Amazon, Microsoft, Apple, Intel, Goldman Sachs stb... (linkedin statisztika)
A jövőben a GDP növekedést az innováció fogja meghajtani, aminek az ilyen színvonalas oktatási intézmények a táptalajai, nem pedig még egy Audi gyár.
Egyébként a Fudan diákjai a liberálisabb felfogásúak közé tartoznak, akik többször tüntettek a rendszer ellen.
És mit szólsz a következő konteóhoz.
Idejön a kínai pártkatona a párt megbítzásából tanulni, elbohóckodik 3-4 évet, majd letelepedési engedélyt kér és már itt is van a trójai faló kínai verziója. Esetleg közben - vegyes - családot alapít, ami viszonylag sok pénzzel viszonylag könnyű feladat.
Képzeld el Fekete Pákót több ezres létszámban, sárgában, kínai párttag könyvvel.
"Mellesleg vicces, hogy szerinted a 6000 euró nem mérlegelési szempont egy tehetős családnál, de az olcsó magyar megélhetés igen."
Ez azért van, mert a megélhetést nem en írtam, hanem egy másik hozzászóló.
Tudom, zavaró, hogy nem lehet megkülönböztetni mindig minket, de ezzel kell dolgozni.
Többire majd reagálok mikor nem mobolról kell írnom.
Amúgy is hülyeség az egész. Ahhoz hogy valaki vállalkozó legyen, nem kell diploma, főleg nem 4 milliós tandíjjal..
Hány embert ismerek, akik diplomával Burger Kingben meg Aldiban dolgoznak, míg sokan érettségivel lettek milliomosok..
Magyarországon.
De erre az egyetemre nem magyarok fognak járni.
Akárhogy is, a 133 igaz magyar ma megszavazta, hogy legyen egy alapítvány, ami ingyen megkapja a diákváros területét őfelségétől, aki 5 nappal ezelőtt még azt hazudta, hogy lesz népszavazás a dologról.
"Hány embert ismerek, akik diplomával Burger Kingben meg Aldiban dolgoznak, míg sokan érettségivel lettek milliomosok.."
Milyen diplomával? Én még soha sem hallottam, hogy valaki egy BME vagy Corvinus diplomával aldiban dolgozna.
Az Audival mi a baj Magyarországon?
Elég sok nYilvanvalóan jó hatása van.
A Yale Egyetemnek jó a Fudan, az ELTÉ-nek még nem jó?
Az ELTE meg fogyó mértékben a Corvinus maradt tele tehetségtelen, világszinten nem létező,
kommunista gyökerű oktatókkal, nem a Fudan
Én Dunaújvárosban tanítottam, 100-120 külföldi hallgató fizette a milliós tandíjat. Az kinek rossz?
A hajtós magyar oktatók Csepelen fognak rendesen és rendszeresen keresni, nem random félévente hol itt, hol ott, hol ilyen témában, hol olyanban.
Úgy lehetnek világszerte elismert professzorok.
Nem Heller Ágnes még baráti köre fog félmilliárd támogatást lenyúlni ostoba filozofaálgatásra.
Mucsa II. lázad Ronaldó leigazolása ellen, sokan meg elhiszik, hogy itt majd kémeket képeznek.
Röhej.
A Fudan 22 helyen van a világban, ebből 4-5 európai, legalább három amerikai. Pont nekünk lesz káros!
Na ne!
"100-120 külföldi hallgató fizette a milliós tandíjat. Az kinek rossz?" A kínaiaknak fizették, vagy a Dunaujvárosi Egyetemnek? Mert akik a Fudanon tanulnak majd, azok nem egy magyar egyetemnek fizetnik a tandíjat.
Szakadj már le erről a 22. vagy 10. vagy akárhanyadik témáról. Már leírták milliószor, hogy nem a Fudannal van a baj, hanem azzal, hogy magyar pénzből, kínaiaktól felvett hitelből, kínai cégek építkeznek, ingyen adott magyar területre, cserébe a magyar diákoknak tervezett városnegyed jóval kisebb lesz és az egyetemen majd kevés tehetős magyar diák tanulhat, a többség kínai és más külföldi lesz, akiknek legnagyobb része aztán még nem is marad az országban.
A Fudannak adott pénz egyenlő azzal, amit a teljes magyar felsőoktatásra 1 évben költ az állam.
Tudom, semmi értelme ezeket leírni, mert már leírták itt sokszor, te meg 22.ezel.
#47, reménytelenek vagytok, de nem adomfel. Azegyetemlényege szeerint nemzetközi, ma megglobális. A DUE azért tud millióstandíjat szedni, mert előtte milliárdokért épített ezt azt, meg fejlesztettünk alkalmas tananyagokat. Omló festékű, klíma nélküli, krétaporos, poloskás campusban nem szedhetszmilliós tandíjat akkrsem, ha EinstienésNewtonfelváltva tart előadásokat.
De ha élnének,ők is a Funara mennének, nem az ELTÉ-re, és nem is a tiszabői iskolába. Akinincsjelen a globális piacon, az nincs.
Sohasem lesz világszintű magyar professzori kar sem, ha hol ide kell pályázni egy csokiért, hol oda egy piskótáért, aztáán tízzeres erőfeszítéssel, háromszor annyiidőalatt készítegy tortát, amikor mehvan ennek az egyszerű rendje. Ezt fogja ide hozni a Fudan, mert itt nem termett meg.
Az Audi által megkövetelet beszállítói minőség, fegyelem, pontosság és rugalmasság sem termett meg.
Ismerem azt a logikát, hoyminden fölösleges, amit nemehet megenni, vagy szétosztani, de az eddig sem vezetett sehova, ezután se fog.
Nektek ott Olaszliszkán ez így jó, nekünk meg nem, s már túl sokat áldoztunk rátok.
Itt is azt látom, hogy az ellenzők igen messze esnek az egyetemi világtól.
Hallották egy egyszerű szlogent, azt ismételgetik:
Két láb rossz, négy láb jó!
De még azt sem tudják, ez honnan van. 😁
Azt meg főleg nem, hogy hova vezet.
" azért tud millióstandíjat szedni, mert előtte milliárdokért épített ezt azt, meg fejlesztettünk alkalmas tananyagokat. " Mit épített milliárdokért? Kínában egyetemet? Akkor itt miért nem épít milliárdokért? És mi az, hogy fejlesztettÜNK? Te is fejlesztettél? Az ELTEn szerinted nincsenek tananyagok csak úgy néha arra jár valaki és elődja ami épp eszébe jut? Azért van a világ legjobb egyetemei között? Fizika területen a 100-ban van, másban is 500-ban, miközben csak Kínában többezer egyetem van, a világon meg soktízezer.
"Omló festékű, klíma nélküli, krétaporos, poloskás campusban" És az nem jutott eszedbe, hogy ha a magyar felsőoktatásra költené az állam ezt a pénzt (mondjuk csak az ELTEre ha már azt említetted, bár mint azt már sokszor elmondták ezt az összeget a teljes magyar felsőoktatásra is el lehetne költeni, hiszen akkor a normál összeg dupláját kapnák, amiből rengeteget lehetne fejleszteni), akkor nem lenne klíma nélküli, poloskás és sokkal jobb helyezést érne el a világranglistákon is? Mondjuk akár mint a Fudan.
Természtesen az se jutott eszedbe, hogy már több, mint 10 éve a fidesz uralkodik, tehát ha nincs magyar egyetem a top 10-ben, miközben pénz az nyilvánvalóan lenne, van, akkor arról ők is bőven tehetnek.
Hogy jön egy államtól teljesen független, profitorientált cég, mint az Audi egy állami támogatásból fenntartott magyar egyetemhez?? Hogyan vagy képes egy iskolát egy multicéghez hasonlítani? Jártál te iskolába? Úgy működik, mint egy multicég? Ha nem hoz profitit, akkor csődbe megy? Vannak vevői? Vannak beszállítói? Gyárt valamit, amit el tud adni, amiből van profitja? Milyen beszállítói minőségről beszélsz te egy iskolánál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!