Aki ellenzi a Fudan Egyetemet, az tisztában van ezzel a
statisztikával?
Figyelt kérdés
Az ott végzettek negyede-ötöde megy az Egyesült Államokba, és olyan cégek veszik fel őket, mint a: Google, Facebook, Amazon, Microsoft, Apple, Intel, Goldman Sachs stb... (linkedin statisztika)
A jövőben a GDP növekedést az innováció fogja meghajtani, aminek az ilyen színvonalas oktatási intézmények a táptalajai, nem pedig még egy Audi gyár.
Egyébként a Fudan diákjai a liberálisabb felfogásúak közé tartoznak, akik többször tüntettek a rendszer ellen.
Dehogy is, ők csak a libis sajtót olvassák, ahol meg lett mondva, hogy itt CSAK kínaiak fognak tanulni, meg mind kém lesz, és csakis minket fognak kémkedni. Ja meg az "unokáink...". Szánalmas.
2021. jún. 14. 21:34
2/54 anonim válasza:
Én nem tudom, én csak azt szeretném mondani, hogy mondták a tv-ben is, hogy alapvetően nem azzal van a baj, hogy jönne az egyetem, hanem, hogy pont oda már diákvárost terveztek, ilyen 12000 kollégiumi férőhellyel/olcsó bérlakással ; és így meg a Fudan által lecsökkenne úgy tudom 4000-re ezeknek a férőhelyeknek a száma.
2021. jún. 14. 21:34
3/54 anonim válasza:
És ez a statisztika miért is jó nekünk magyaroknak?
2021. jún. 14. 21:38
4/54 anonim válasza:
Nem az egyetemmel van baj, hanem azzal, hogy magyar pénzből, kínai hitellel, kínai vállalkozók építik. A telekért egy fillért se fizetnek, ajándékba kapják. Főleg kínaiak és tehetősek fognak ott tanulni, mivel többmillió Ft a tandíj. Plusz - ahogy az előttem író említette - a diákvárostól vesz el nem kis helyet és a diákoknak sokkal kevesebb marad, tehát kb. egy lakótelepet kapnak majd a diákok (ha kapnak).
2021. jún. 14. 21:38
5/54 anonim válasza:
2: ez is hazugság, az egyetemváros projekt nem csökkenti a férőhelyek számát, megépül a tervezett 8000 férőhely, és ez volt a hivatalos szám korábban is:
"a Ferencvárosi Önkormányzat 2019. decemberi közgyűlése arról döntött, hogy a Diákvárosban cél az, hogy „két ütemben, mintegy 4000-4000 egyetemi hallgató számára elhelyezést és a szükséges infrastruktúrát biztosító kollégiumi diákváros kerüljön kialakítására”."
2021. jún. 14. 21:39
6/54 anonim válasza:
Na és ezzel miért jár jó Magyarország, hogy nem magyar egyetem, nem magyar diákokat képez, nem magyar cégeknek, a magyar adófizetők pénzéből?
Amúgy hozzám a fidesz közelebb áll, mint az ellenzéki összefogás, de ezt a Fudant egy nagy baromságnak tartom.
2021. jún. 14. 21:39
7/54 anonim válasza:
6: te ismersz olyan magyarországi egyetemet, ahol nem tanulnak magyar diákok?
2021. jún. 14. 21:41
8/54 anonim válasza:
5. képzeld már el, hogy ha valaminek a területe csökken, de ugyanannyi embernek lesz benne férőhely, akkor vajon milyen lesz? Te hol tanulnál és laknál szívesebben: egy zöld területtel, parkokkal, szabadtéri sportpályákkal ellátott területen, ahol elszórva vannak lakhelyek, vagy egy panelrengetegben, ahol utak, járdák, épületek vannak meg 1-2 fa?
2021. jún. 14. 21:43
9/54 anonim válasza:
7. szerinted mennyi magyar diák engedhet meg magának évi 3,7 milliós tandíjat? Lesz magyar diák, de a jóóókora többség biztosan nem az lesz. A magyarok közül is sokan majd diákhitelt vesznek fel ha ott akarnak tanulni. Nagyon jó, hogy eladósítjuk a magyar diákokat és mindezért még az országot is eladósítjuk 540milliárd Ft-tal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!