Ha a fidesz támogatja a Diákvárosos népszavazást, akkor miért és milyen törvények vannak még mindig terítéken a Fudan egyetemről?
Valami olyasmit olvastam, hogy még mindig stratégiai beruházásnak akarják minősíteni a kínai egyetem építését és így már nincs olyan önkormányzati, vagy országos népszavazás, ami leállíthatná.
Ez igaz? És ha igaz, akkor miért beszélünk még mindig népszavazásról, miért mondja azt a fidesz, hogy támogatja?
Mert a projektet nem állították le, csak amikor befejezik az előkészítési fázist, akkor lesz egy népszavazás. A vagyonátadásnak meg kell most történnie, mert ahhoz 2/3 kell, nem lehet várni vele a végtelenségig.
Az egyetemvárosról történő népszavazás (NEM diákvárosról lesz népszavazás, ezt felejtsd el) eredményét természetesen figyelembe fogják venni, és ha NEM jön aki, akkor nem lesz az egész egyetemvárosból semmi Budapesten. (Tehát se diákváros, se Fudan, se semmi, hanem marad méhlegelő. A projekt meg megy vélhetően Debrecenbe.)
Egyébként ez egy magyar egyetem lesz, nem kínai, csak magyar-kínai közös üzemeltetésben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!