Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki ellenzi a Fudan Egyetemet,...

Aki ellenzi a Fudan Egyetemet, az tisztában van ezzel a statisztikával?

Figyelt kérdés

Az ott végzettek negyede-ötöde megy az Egyesült Államokba, és olyan cégek veszik fel őket, mint a: Google, Facebook, Amazon, Microsoft, Apple, Intel, Goldman Sachs stb... (linkedin statisztika)

A jövőben a GDP növekedést az innováció fogja meghajtani, aminek az ilyen színvonalas oktatási intézmények a táptalajai, nem pedig még egy Audi gyár.

Egyébként a Fudan diákjai a liberálisabb felfogásúak közé tartoznak, akik többször tüntettek a rendszer ellen.

2021. jún. 14. 21:31
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
83%

"az "igazi Cambridge"-re" - nincs "igazi" meg "hamis" Cambridge. Ahogyan nincs igazi és hamis Fudan se. Attól mert az egyik az egyik országban van, a másik egy másikban, nem lesz jobb az egyik a másiknál. Pont ezt írogatod te is, hogy milyen fantasztikus, hogy idejön a fantasztikus Fudan. Ha idejönne a Cambridge, akkor ide jönnének azok, akik nem Angliában akarnak tanulni, hanem Mo-n, mert pl. K-Eu-ban élnek, vagy mert olcsóbb a megélhetés, vagy mert olcsóbb a tandíj - hiszen egy olcsóbb országban, ahol az oktatók is kevesebbet kapnak, mint Angliában, az épület, infrastruktúra fenntartása is olcsóbb, ott olcsóbb a tandíj is.

Ugyanígy nem azok a Kínaiak jönnek majd ide, akik Kínában élnek, hanem azok, akik Európában.

Igen, a Fudannak jól jönne egy európai kampusz, pontosan ezért is akarnak idejönni és pontosan ezért kellene maguknak megépíteni az egyetmüket és nem nekünk megépíteni a saját pénzünkből. Ők ezen csak keresni fognak az ingyen egyetemmel, a tandíjjal, meg a hitellel, amit mi veszünk fel, hogy nekik egyetemet építsünk.

2. Jól megvolt diákváros nélkül, mert akkor még nem volt tervben diákváros. De ha nem a diákváros helyére menne a Fudan, akkor se értene vele egyet az emberek nagyrésze, hogy 500milliárdos hitelt vegyünk fel, hogy abból kínai cégek a kínai államnak magyar pénzből építsenek magyar területen egy egyetemet.

Ráadásul egy tehetős diák ha választhat, hogy egy lepusztult magyar egyetemen tanuljon, vagy a vadiúj, mindennel rendelkező, pénzben bővelkedő Fudanon, akkor szerinted melyiket választja? Miért jó az a magyar állmnak, ha a kínaiaknak adják a tandíjat a diákok és nem a magyar egyetemeknek? A gonosz nyugati multik, amik kiviszik a pénzt, azok rosszak, de a jóságos kommunista Kína ha kiviszi a pénzt, az jó?

Kevesebb hallgató a magyar egyetemeken, azoknak így kevesebb lesz a pénzük, kevesebbet tudnak befektetni az oktatásba, az oktatók is inkább a kínai egyetemre mennek majd, mert ott sokkal magasabbak lesznek a fizetések. Miért is jó ez nekünk?

2021. jún. 15. 08:16
 32/54 anonim ***** válasza:
22%
Nem, a ballibernyákokra ázva jellemző, hogy Orbán az ördög, a Fidesz meg mindig, mindent csak rosszul csinálhat. Ja és persze habzsolják mellé még a balliberális média-trutymót ( Hírklikk, ezalenyeg, napi.hu, HVG, 168 óra, magyarnarancs, stb)
2021. jún. 15. 08:25
 33/54 anonim ***** válasza:
67%

32: inkább fordítva: az illibernyákok mindent automatikusan támogatnak, amit a vezérük mond, és soha eszükbe sem jut, hogy önállóan próbáljanak gondolkodni, hogy ténylegesen jó-e, amit csinálni akarnak

Én pl. az ellenzékre szavazok, de több dologban mégis a fidesszel értek egyet. A fideszesekben viszont, önálló gondolkodás híján, fel sem merül, hogy az ellenzéknek is lehet igaza valamelyik ügyben.

2021. jún. 15. 08:35
 34/54 anonim ***** válasza:
62%

A fidesz rajongókat nem más mint "lézer" Lázár János birkázta le, mondván azért kapnak faék egyszerűségű hívószavakat, mert bonyolultabbakat nem értenek meg.

És tényleg!

2021. jún. 15. 08:42
 35/54 anonim ***** válasza:
70%

"1. Azért, mert ha például a Cambridge jönne Magyarországra, senki sem jönne (pláne európaiak) Magyarországra tanulni 10-20 ezer euróért, hanem elmennének az "igazi Cambridge"-re. A Fudan a kb. 4000 eurós tandíjával (30-35 ezer jüan) és a 30. helyezésével viszont már jó alternatíva, ha az ár-érték arányt nézzük."

Ha egyszer gazdag családokról beszélünk, akkor 10, vagy 4 ezer euró nem mérlegelési szempont. Egyrészt, másrészt pedig miért ne mennének el az itteniek az "igazi" Fudanra? Ha egyszer el kell költözni otthonról, akkor édesmindegy, hogy hány országgal arrébbra esik a történet. Tényleg azt akarod mondani, hogy azért nem hívtuk meg a másik 29 előrébb tartó, és kommunizmushoz, kémkedéshez, diktatúrához nem köthető egyetemet, mert a Fudan volt a megkérdőjelezhetetlen tökéletes alternatíva?

"2. Ezt nem tudom, de nekem kicsit furcsa, hogy eddig a baloldal és egész Magyarország évtizedek óta teljesen jól elvolt diákváros nélkül, most pedig a csapból is az folyik, hogy miért lesz kisebb a területe."

A Diákváros ötlete nem egy évtizedes történet, és ez egyébként sem érv. "A főváros eddig évtizedeken át megvolt elégedve ugyanazzal a Lánchíddal, akkor most minek felújítani?" A Diákvárost eddig a teljes politikai paletta támogatta, a Fidesz, a baloldal, a jobbik, a mindenkori főváros, a szakmai vélemény, mindenki. És most az utolsó pillanatban mindent einstandol a kormány. Miért? Nos erre legalább válaszoltál annyit, hogy "nem tudod".

"Ha az ELTE költségvetését 2x-3x nagyobbra terveznék, kb. 5 év alatt el is menne a pénz. Gondolod, hogy ez 500 helyet javítana a helyezésén?"

Najó, eddig elnéztem, de most szedjük rendbe. 9 magyar egyetem is van, akik a top 200-ban vannak, a Semmelweis Egyetem pedig a top 100-ban (64.helyezés). Nem kell "500 helyet" javítanunk. És ez az 540 milliárd az ELTE költségvetésének nem a 2x-3x szorosa, hanem az egész magyar állami felsőoktatás 1 éves költségvetése a Corvinussal, Semmelweissel és mindegyik másikkal együtt. Szóval igen, ha 20-25 egyetemre való forrásnövekedést kapna az ELTE, akkor nagyon határozottan gondolom, hogy a 147. helyezéséről nagyon gyorsan a top100-ban, majd top50-ben találná magát.

2021. jún. 15. 08:48
 36/54 Alex Fly ***** válasza:
79%

Na akkor ha jól értem: Kínától felveszünk egy hatalmas hitelt, amit odaadunk nekik, hogy építsenek ide egy egyetemet, amit majd mi finanszírozunk és külföldi diákok tanulhatnak benne, akik az elvégzése után amerikai vállalatoknál kamatoztatják az itt megszerzett tudásukat.

Megmagyaráznád, hogy nekünk mégis mi a jó ebben?

2021. jún. 15. 09:05
 37/54 anonim ***** válasza:
63%
36 - semmi, mar régóta latszik hogy ezeket a kerdeseket a partkozponzbol kapott semakbol irjak, egy kaptafa az összes. Az egyetértő valaszoknak is gyakran semmi koze a kontextushoz, gyakran csak copypastelik mashonnan. Mar a szavazoik se ervelnek saját maguktól ilyen ugyekben a fidesz mellett.
2021. jún. 15. 09:08
 38/54 anonim ***** válasza:
90%
36: a kérdező láthatóan azt hiszi, hogy ezek a gazdag, illetve külföldi diákok, akik magasszintű képzést kapnak, azok nem fognak utána kimenni többszörös pénzért külföldre, hanem valamiért itt maradnak
2021. jún. 15. 09:17
 39/54 A kérdező kommentje:

"akkor 10, vagy 4 ezer euró nem mérlegelési szempont"

Arról az apró mozzanatról elfelejtkezdtél, hogy nem vesznek fel mindenkit Cambridge-re. A CEU-ra is nehéz volt bejutni és drága is, mégis sok külföldi választotta nyugati egyetem helyett.

"9 magyar egyetem is van, akik a top 200-ban vannak"

Hol?

[link]

"ezeket a kerdeseket a partkozponzbol kapott semakbol irjak"

Akkor utalhatnának egy kis pénzt, mert én ingyen csináltam 🤑

2021. jún. 15. 10:48
 40/54 A kérdező kommentje:
Mellesleg vicces, hogy szerinted a 6000 euró nem mérlegelési szempont egy tehetős családnál, de az olcsó magyar megélhetés igen.
2021. jún. 15. 10:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!