Miért baj a Fudan egyetem?
Miért baj az ha 10-20 ezer nyugat-európai gazdag diák jön Budapestre lakni és elkölteni apuci euróját?
Csak mellesleg jegyzem meg, hogy amikor a Nyugat-magyarországi Egyetem felfutott a soproni főbérlők, és kereskedők/vendéglátósok óriási pénzt szakítottak a városban tanuló diákok révén...
Most hogy Karácsony és a baloldal már Budapesten hatalmon van, nem kéne már nekik megmondani, hogy hogyan képzelik el Budapest felvirágzását? Ha nem Fudan akkor mit terveznek? (már eltelt 2év!)
A mit ne helyett, most már nem véletlenül a "mit igen"-t kellene hallanunk tőlük?
Az üzletben nem lehet biztosra menni, és az politikában sem
Jó politikát és jó üzletet sem lehet úgy csinálni, hogy 100% garanciát kínálnak tálcán mellé...
Demagógia amit mondasz!
1. Mi veszünk fel rá (a piacinál magasabb kamatozású) hitelt. Ez pénzügyileg rossz.
2. A hitellel együtt rajtunk nehezedik az egész beruházás kockázata. Ez megtérülés szempontjából rossz.
3. Nem is kerestünk meg más, nyugati egyetemeket ugyanezzel az ajánlattal (akikkel egyébként több kötődésünk van, mint a Fudannal), ezt a politika döntötte el. Ez értékajánlatában rossz.
4. Nemcsak a pénzügyeknél engedtünk, se nem magyar cégek, se nem magyar alapanyag nem játszik majd szerepet. Ez gazdaságilag rossz.
5. Alapból, hogy kínai és alapból, hogy kémkedésen már többször rajtakapott cég végzi majd a kivitelezést, ez diplomáciailag rossz.
6. Jelenlegi tudásunk szerint ez is alapítványi formában működne, ahol viszont a magyar állam csak kisebbségi tulajdonos lenne. Ez tehát tulajdonlás szempontjából rossz.
7. A Fudan a Diákváros kiszorítása árán épülne meg, ezzel elvéve több tízezer magyar diák lakhatását. Ez a magyar diákoknak és belpolitikailag rossz.
8. A Fudan egyetemnek már az alapdokumentumaiban a Kínai Népköztársaságnak való (és ezáltal a Kínai Kommunista Kormánypártnak való) állandó ideológiai megfelelés is szerepel. Ez történelmi okokból (is) ideológiailag rossz.
9. Ha már meg is épül és üzemel, a tandíjak a magyar diákok számára megfizethetetlenek lesznek, ellenben ha beindul a belső agyelszívás (mert egy tanárnak 10x annyit fizetnek majd, mint magyar egyetemen magyar kollégájuknak), akkor az egész magyar felsőoktatás minőségét rombolni fogja. Egy nem magyar tulajdonban lévő, magyar hallgatók számára elérhetetlen intézményt nem tekinthetünk a magyar felsőoktatás integratív részének. Ez a magyar felsőoktatásnak rossz.
10. A Fudan egyetem kényszerítése sérti az előtte létező érdekegyeztetéseket. Megkerülték a magyar lakosság, a magyar főváros, a magyar helyi önkormányzat szereplőit. Ez az önkormányzati szuverenitásnak/önrendelkezésnek és belpolitikának rossz.
Tessék kérdező, felsoroltam 10 rossz dolgot a Fudannal kapcsolatban. És ha most olyanokkal jössz, hogy "részletkérdés", vagy "nincs 100% garancia tálcán kínálva", vagy "valószínűleg megtérül" (hangsúly a valószínűsítésen), akkor bele se kezdj, ezek nem valós válaszok.
"Nekem nem baj, csak Magyarországon nincs keresnivalója."
Meg a CEU-nak sem!
A Nyugat-magyarországi Egyetem?:D Az, amelyik csődbe ment és a karokat beolvasztották más egyetemekbe?:D
Azóta is szégyellem, hogy arra a szemétdombra jártam.
22
Bocs, mi történt azokban az országokban, ahol kínai hitelből építkeztek?
Melyikek azok, hogy megnézhessem, mert nem nagyon beszélnek ilyesmiről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!