Akkor most az ellenzék mennyire is oltáspárti valójában?
Végeztem egy kis kutatást.
Átfutottam az ellenzéki pártok és a Fidesz Facebook oldalát. Megszámoltam, hogy hány oltakozásra buzdító posztjuk van az utóbbi két hónapból.
Az eredmény:
- DK: 4
- Jobbik: 1
- LMP: 1
- Momentum: 6 (érdekesség, hogy majdnem 2 hónapig semmi, a napokban kapcsoltak rá, ez a 6 db az utolsó 4 napra koncentrálódik)
- MSZP: 3
- Párbeszéd: 1
Mindegyik ellenzéki párt megosztott egy közös ellenzéki posztot, ami arról szól, hogy "Töröljék el a regisztrációt". Ennek a közös posztnak a leírásának az egyik bekezdésben kijelentik, hogy "az oltás az egyetlen esély arra, hogy legyőzzük azt a szörnyűséget". Emiatt mindegyik párt kapott +1-et, mert ez az oltás mellett szóló kijelentés, de ha nem lenne ez a közös ellenzéki poszt, 3 ellenzéki pártnak is NULLA oltásra ösztönző posztja lenne.
Volt még egy másik közös ellenzéki poszt, amiben az ellenzék az induló regisztrációs oldalról pedzegeti, hogy valójában adatgyűjtésre akarja használni a kormány. Ez a bejegyzésük biztosan elbizonytalanított embereket, emiatt tömegesen -1-et érdemelnének, de jófej vagyok és eltekintek ettől.
A DK kaphatna még sok-sok fekete pontot a keleti vakcina ellenes posztjaik meg a petíció miatt, ez is biztosan eltántorított sok embert.
A Fidesznek 1 hónap alatt 28 oltásra buzdító posztja volt. Nem számoltam tovább a második hónapot.
Mit gondoltok, az ellenzéki pártok is kivették a részüket az oltakozási kedv növelésében? Van nekik egy nagyon is jelentős szavazókörük, benne majdnem 3 millió emberrel. Nem érzik úgy, hogy valamilyen szinten felelősek ezekért a polgárokért? Hisz véleményformálók, nagyon sok ember odafigyel rájuk, és komolyan veszi a szavukat.
Szerintem az a pár lepkefingyni, mutatóban kirakott alibi-poszt igencsak csekély. Olyan mintha nem is lenne fontos számukra az emberek biztonsága. Ezekután hogyan higgye el bárki is, hogy ha a hatalomra kerülnek, majd érdekli az emberek hogyléte, mikor most is a (vélt) politikai haszonszerzésért emberéletekkel játszanak?
Mit gondoltok, az ellenzék tényleg oltáspárti, vagy csak szimulálja?
38-as vagyok.
Ezelőtt jó két hónappal kerestem rá az összes magyarországi vakcinákkal kapcsolatos adatokra. Több napom ráment, amíg levontam a megfelelő konzekvenciát. Azóta nem foglalkoztam vele, mivel megkaptam a mássodik keleti oltást is.
Lassan letelik a két hét és bíztos vagyok benne, hogy a korábban fellelt adatok alapján nem döntöttem rosszul.
“…nekünk annó megtanították egyetemen, hogyan kell egy kutatást dokumentálni.”
Csak a szövegértelmezést nem tanították meg, ha elolvasol egy cikket, feltűnjön, hogy egyáltalán van-e szó benne tesztelésről. :D
“Legyen jó neked a kínai, remélem, azzal oltattad magad.”
Még nem oltattam be magam, de jó lesz a kínai is. Neked nem lenne? Hát a következő kommentedben írtad, hogy látszik, hogy hatásos!
“Elhiszem, hogy neked elég ha a politikai vezetőd azt mondja, jó lesz neked.”
Javíthatatlan vagy, öreg. Kutatások, és szakemberek mondják hogy hatásos és megbízható. Minden kijelentés amit “vezetők” mondanak, a szakemberek vizsgálatai alapján történik. Nem úgy van, hogy OV kitalálja, hogy jó, és emiatt jó.
“…amikor elkezdték itthon oltani az embereket, nem volt hivatalos információ a kínai termékről.”
Ez szimplán hülyeség. Megkaptuk a lezárult tanulmányok eredményeit, ugyanazokat a tanulmányokat, amiknek te is hiszel, hogy hatásos. Van magyar nyelvű adaptáció, benne a korábbi klinikai tesztek eredményeivel.
Arra válaszolj már nekem (bár már kérdeztem egyszer):
Hogy mivel tudunk többet a Sinopharm vakcináról most, mint februárban? (Leszámítva, hogy országon belül tömegesen oltunk) Azt írod, hogy vannak tanulmányok, amik alapján hatásos. Ezek ugyanazok a tanulmányok, amik már Februárban is a rendelkezésünkre álltak, a gyártótól nem kaptunk több dokumentációt Február óta, amitől okosabbak lettünk.
Mi változott Február óta, ami miatt bekövetkezett nálad az a Pál-fordulás, hogy Pista bácsinak mégis javaslod a vakcinát?
Februárban már találtam különböző nemzetközi tanulmányokat a vakcinák hatékonyságáról. Köztük az egyik angol nyelvű tanulmányban szerepelt a sinofarm. Egy másikban a sputnik. Ennek alapján fogadtam el a keleti oltást.
Legfeljebb az EU nem fogja elfogadni a védettségi igazolványt. Na bumm. 73 évesen már úgysem akarok nagyon utazgatni.
#43, hát nekem meg nem jó a kínai
hagy döntsem már el, milyen oltást kérek, az én életem, nem a tied.
én nem bízom a kinaiban sem a fideszben, ez is az én dolgom, nem másé
ettől még nem vagyok oltásellenes, mindenki azzal oltakozik amivel akar, vagy amit elfogad.
“Akármit hazudsz, februárban nem voltak megosztva megfelelő tanulmányok. Egy nem hivatalos szervezet (akár ország) álláspontja nem számít,”
Hivatalos szervezetek végezték a teszteléseket, nem “országok”. Hogy tud egy ország úgy tesztelni, ha nem valamilyen szervezettel?
Pár szervezet, akik a klinikai teszteléseket végezték: Henan Provincial Center for Disease Control and Prevention, G42 Healthcare company, China National Biotec Group Company Ltd, Abu Dhabi Health Services Company, Universidad Peruana Cayetano Heredia, Laboratorio Elea Phoenix S.A.
Ezeknek a teszteknek az eredményeit (vagy részeredményeit, egy részük több, mint 1 év alatt zárul) a gyártó a mi rendelkezésünkre is bocsátotta. Van erről magyar nyelvű doksi, amiben van info az I. II. III. Fázisú klinikai tesztek eredményeiről. Február 19 óta elérhető az interneten, azóta sincs erről több doksink.
“+ ma már rendelkezésre áll egyéb kutatási anyag is azoktól az országoktól, akik oltanak vele”
Dehát az imént írtad, hogy egy ország álláspontja nem számít, töki.
Amikor elkezdtünk oltani vele, már 30 MILLIO ember be volt oltva vele a Föld 15 országában, köztük, az EAE, Szerbia, Argentina, Peru, Bahrein, Törökország, Egyiptom. Azóta milyen tanulmányok születtek?
“Ma már megvannak a doksik, a gyártó cég pótolta a hiányt.”
Muti már azokat a doksikat és tanulmányokat, amik Február óta pótolva lettek. Mutass olyan tanulmányt a Sinopharmról, ami elnyerte a bizalmadat és ami alapján úgy döntöttél, hogy megbízható.
“Amúgy Pista bácsi: azt javasolnám neki, hogy ha választhat, válasszon modernebb vakcinát de ha nincs lehetősége akkor a kínai is jobb, mint az oltatlanság.”
Pista bácsinak mit javasoltál volna február végén, ha csak a kínait van lehetősége megkapni?
Én februárban kaptam meg a kitöltendő kérdőívet, ami után várható volt az oltás.
Ekkor kezdtem el kutatni, hogy milyen dokumentumok érhetők el a világban a különböző vakcinákról. Két nap kellett, hogy levonjam a megfelelő konzekvenciát.
Miután túl vagyok a 2. oltáson, feleslegesnek tartom, hogy újabb két napot szánjak rá.
Egyébként az általad megadott linken egy 2020 decemberi kínai dokumentum magyar fordítását tartalmazza.
Igen. Egy korábbi kommentemben utaltam is erre, hogy már tavaly decemberben megkaptuk a gyártó dokumentumait.
Ez egy viszonylag jó összefoglaló a vakcinákról.
Kételyek: készítése óta felmerültek kételyek 3 vakcinával kapcsolatban (AstraZeneca, Jansen, és a Sanofi vakcinája):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!