Akkor most az ellenzék mennyire is oltáspárti valójában?
Végeztem egy kis kutatást.
Átfutottam az ellenzéki pártok és a Fidesz Facebook oldalát. Megszámoltam, hogy hány oltakozásra buzdító posztjuk van az utóbbi két hónapból.
Az eredmény:
- DK: 4
- Jobbik: 1
- LMP: 1
- Momentum: 6 (érdekesség, hogy majdnem 2 hónapig semmi, a napokban kapcsoltak rá, ez a 6 db az utolsó 4 napra koncentrálódik)
- MSZP: 3
- Párbeszéd: 1
Mindegyik ellenzéki párt megosztott egy közös ellenzéki posztot, ami arról szól, hogy "Töröljék el a regisztrációt". Ennek a közös posztnak a leírásának az egyik bekezdésben kijelentik, hogy "az oltás az egyetlen esély arra, hogy legyőzzük azt a szörnyűséget". Emiatt mindegyik párt kapott +1-et, mert ez az oltás mellett szóló kijelentés, de ha nem lenne ez a közös ellenzéki poszt, 3 ellenzéki pártnak is NULLA oltásra ösztönző posztja lenne.
Volt még egy másik közös ellenzéki poszt, amiben az ellenzék az induló regisztrációs oldalról pedzegeti, hogy valójában adatgyűjtésre akarja használni a kormány. Ez a bejegyzésük biztosan elbizonytalanított embereket, emiatt tömegesen -1-et érdemelnének, de jófej vagyok és eltekintek ettől.
A DK kaphatna még sok-sok fekete pontot a keleti vakcina ellenes posztjaik meg a petíció miatt, ez is biztosan eltántorított sok embert.
A Fidesznek 1 hónap alatt 28 oltásra buzdító posztja volt. Nem számoltam tovább a második hónapot.
Mit gondoltok, az ellenzéki pártok is kivették a részüket az oltakozási kedv növelésében? Van nekik egy nagyon is jelentős szavazókörük, benne majdnem 3 millió emberrel. Nem érzik úgy, hogy valamilyen szinten felelősek ezekért a polgárokért? Hisz véleményformálók, nagyon sok ember odafigyel rájuk, és komolyan veszi a szavukat.
Szerintem az a pár lepkefingyni, mutatóban kirakott alibi-poszt igencsak csekély. Olyan mintha nem is lenne fontos számukra az emberek biztonsága. Ezekután hogyan higgye el bárki is, hogy ha a hatalomra kerülnek, majd érdekli az emberek hogyléte, mikor most is a (vélt) politikai haszonszerzésért emberéletekkel játszanak?
Mit gondoltok, az ellenzék tényleg oltáspárti, vagy csak szimulálja?
Kerdezo: nem erre megy el szerinted a sok milliard adoforintunk, hogy a Fidess magyar naci part tajekoztasson? Nem ertem, hol van a korrelacio akozott, hogy melyik part hany oltassal kaocsolatos posztot oszt meg es akozott hogy ki mennyire oltasparti.
Egyebkent sajat velemeny, kicsit gaz mar h a Fidesz ennyiember oltasarol osztogatja a képeket, ezzel is akadalyozva az egeszsegugy munkajat. Ebbol is latszik, hogy a Fidesznek teljesen mindegy, hogy hullanak az emberek, ebből az egesz jarvanybol csak politikai erot akar kovacsolni. Hanyok toluk.
Sok milliárd adóforintba kerül a Facebook posztok gyártása?
Szerintem egyértelmű hol van a korrelacio. Van 'A' párt neki fontos, hogy minél többen legyenek beoltva. Ott van 'B' párt, neki annyira nem. 'A' párt nyomni fogja a propagandát, hogy oltasd be magad. 'B' párt pedig nem fogja nyomni, vagy csak kutyakötelességből egy-kettőt.
Ha tudsz jobb mércét mutatni attól, hogy ki mennyire akarja rávenni az embereket az oltakozásra, mint az erről szóló tartalmak gyártása, akkor ne tartsd vissza.
"Nem azt mondtam, hogy nincs, de vitathatatlanul a Facebookon zajlik ma a politizálás. Azt mondd meg nekem, ha Facebookon nincs fen, akkor hol van? Mutasd meg."
Hogy azt, ami a facebookon - a fidesz szerint zajlik - az még politizálás, vagy már a hülyéknek történő szájbarágás, azon lehet vitatkozni. De ugyebár te is írod, hogy az ellenzék oldaláról mennyi az oltással kapcsolatos poszt. Mennyi ebből az oltás melletti és mennyi az oltásellenes? Oltásellenesnek kérlek azt vedd, ami az oltás ellen van, és nem egy adott vakcina és/vagy beszerzés mögötti érdekességeket firtat. Mert az nem az oltás ellen van, hanem a mutyi ellen. Amiről viszont ezret posztolt már az ellenzék, és egyet sem a fidesz. Akkor tehát a fidesz - a te rendszered szerint - nincs a mutyi ellen? Jó, tudjuk, hog így van, de...
"Nem kért, hanem petíciót indított. Meg elkezdte verni magát az EU-s engedélyre, mert szerintük az a spanyol viasz."
Nos ugyebár mi ellen is indított petíciót? Az oltás ellen? Vagy a például a kínai vakcina ellen? Ami amellett, hogy a legdrágább (mikor lett Kína bármiben is a legdrágább????), kevésbé is hatásos. Nos, mint látom, neked sem sikerült ésszel felfogni, hogy mit jelent az, hogy ésszel. Nem csodálom, hogy kell a 28 poszt, nehogy két nap múlva már elfelejtsd, hogy mi a cél.
"Hogy azt, ami a facebookon - a fidesz szerint zajlik - az még politizálás, vagy már a hülyéknek történő szájbarágás, azon lehet vitatkozni."
Márpedig sajnos ma már az számít politizálásnak, ami a Facebookon zajlik, mém gyártás és pár soros üzenetek posztolása. Ez nem a Fidesz szerint van így, és nem is miattuk van.
"Mennyi ebből az oltás melletti és mennyi az oltásellenes?"
Én nem gondolom az ellenzékről, hogy oltásellenes. Nem tudom mit akarsz bizonygatni az oltáspárti/oltásellenes posztok számolgatásával. Én nem azt mondom, hogy oltásellenesből több van, vagy hogy egyáltalán van, hanem azt, hogy oltásra buzdítóból nagyon kevés. Mintha nem is lenne fontos nekik, hogy végetérjen a járvány. Pedig ez az egyetlen esély, ők is megmondták.
"Nos ugyebár mi ellen is indított petíciót? Az oltás ellen? Vagy például a kínai vakcina ellen?"
A kínai vakcina ellen. Abban mindegyik ugyanolyan hatásos, hogy ne patkolj el.
Miért nem volt petíció az AstraZeneca használatának felfüggesztéséért. Hisz az halált okozott, több EU-s tagállam is úgy látta jónak, hogy ideiglenesen felfüggesztik a használatát. A magyar kormány meg oltott vele tovább, kiváló támadási felület lehetett volna. Csak hát annak van EU-s engedélye és beégtek volna, ha ellene kampányolnak. :)
Kérdező: miért gondolod, hogy az oltás kérdés pártpolitika? Nyilván azért, mert a vezéred azt csinált belőle.
Eleve a járvány kezelést a KORMÁNY vette a kezébe. Így a pártoknak ehhez semmi köze. Tudom, neked a kormány egyenlő a fidesz-szel, ezért mondom, hogy pártállamban gondolkodsz. Az viszont tojik mindannyiunk fejére. Ezért álltak bele az ellenzéki pártok az egész kérdésbe. Ugyanis a kínai vakcináról annyit tudtunk, hogy itt béta-tesztelik. Ettől akartak az ellenzéki pártok megvédeni azzal a kormánnyal szemben amelyik úgy használta kísérleti nyúlnak az embereket, hogy meg sem kérdezte őket róla.
"És honnan tudod, hogy azok a halálesetek, valóban az AstraZeneca miatt voltak."
Én sehonnan. Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) tudja, megerősítették. Ez ugyanaz a szervezet, amelyik engedélyezte Európában.
"Ennyi erővel, akkor nagyon sok haláleset összefüggésbe hozható a dohányzással, a túlzott alkohol, vagy túlzott kávé fogyasztással, a túl sok elfogyasztott szénhidráttal"
Összefüggésbe is van hozva. Tény, hogy a fentiek hozzájárulnak halálesetekhez.
"De hogy értsd, az Astazeneka egy brit vakcina, a britek pedig nem rég kiléptek az EU-ból, így ők lettek a fekete bárány. Érted már ugye?"
Ne haragudj, de teljesen hülyeség, amire célozgatsz.
Az AstraZeneca fele-fele arányban svéd, Svédország pedig EU-s.
És nem, nem érteném még akkor sem, ha teljesen brit lenne.
Egyrészt a britek saját maguk jelentettek haláleseteket.
Másrészt az EMA engedélyezte az AstraZenecát. Ha ki akarnának cseszni a britekke, nem engedélyezik, ennek ellenére rekord idő alatt lett meg az engedély.
Azzal, hogy engedélyezik, és UTÁNA generálnak belőle halálesetet, nem csak az AstraZeneca-t feketítik be, hanem saját magukat is. Ennyi erővel az (egyébként nem létező) klinikai teszteléseik során is kamuzhatták volna, hogy valaki meghalt.
Mellesleg, ha az Unio olyan szinten korrupt, hogy képes arra vetemedni, hogy egy vakcinagyárat szándékosan befeketít, csakmert kiléptek az Uniobol, ezekután hogyan lehet komolyan venni bármiféle vakcinaengedélyezésüket? Lehet hogy a kínainak orosznak csak azért nincs engedélye, mert keleti, a Pfizer-Biontechnek meg azért, mert félig EU-s.
"Miért gondolod, hogy az oltás kérdés pártpolitika?"
Nézzél már körbe. Az emberek politikai alapon döntenek arról, hogy melyik vakcinát adják be. A pártok politikai alapon promózzák a vakcinákat.
Szerintem nem politikai kérdés az oltás? Normális embereknek nem.
"Nyilván azért, mert a vezéred azt csinált belőle."
Mindenki azt csinált belőle.
"Ugyanis a kínai vakcináról annyit tudtunk, hogy itt béta-tesztelik."
Ezt honnan veszed? Amikor elkezdtünk vele oltani, már más országokban milliószámra be voltak vele oltva emberek.
"Ettől akartak az ellenzéki pártok megvédeni azzal a kormánnyal szemben"
Ezt ugye te sem gondolod komolyan? Az Unio nem tudott elegendő vakcinát intézni, Orbán emiatt keletről intézett vakcinákat, az EU-fan ellenzék meg elkezdte fikázni a keleti vakcinákat, hogy védje az Unio becsületét. Arról szólt az egész, hogy az Unio fasza-e vagy nem.
Ja, meg akarja védeni az embereket egy olyan vakcinától, amit a világ egyik legnagyobb bevételű vakcinagyártója hozott forgalomba, és egy rakat EU-s meg FDA-s engedélyű gyógyszert forgalmaz, és már milliós számban oltottak vele.
Meg akarja védeni az embereket, nehogy be legyenek oltva. :D
Neked is felteszem a kérdést, amit itt már párszor feltettem:
Pista bácsi 70 éves, az egészsége leáldozóban. Ha elkapja a koronavírust, statisztikailag 15% esély van rá, hogy belehal. Az öreg rendszeresen elbattyog vásárolni, meg az idősek klubjába kártyázni. Rendszeresen látogatja a lánya és az unokák.
Van rá kb. 10% esély, hogy a jövő héten összeszedi. Felajánlják neki a kínai vakcinát, amelyet ha megkap, jelentős, 0,00001% esélye van, hogy belehal, de cserébe a 15%-os koronavírus mortalitást 0,15%-ra csökkenti.
Mit javasolnál Pista bácsinak, beadassa a kínait, vagy se?
A Pista bácsis kérdésedre már válaszoltam és töröltetted a választ. Minek tépjem a pofám még egyszer? De tudod mit? Fussunk neki még egyszer. Kezdjük azzal, hogy a számaidat alátámasztod. És nem laposföld hívős fideszpropaganda szennylap-linket nyögsz ide, hanem (figyelj, fidesz-idegen fogalom következik) szakirodalmat. Ráadásul februárit, ugyanis akkor kezdték az oltást vele.
És ha már itt tartunk, kérlek magyarázd el, miért akarja a vezéred kiirtani a mostani 30-45 éves korosztályt, akik még nagyrészt nem oltottak azzal, hogy a gyerekeikkel hazahurcoltatja a fertőzést az iskolából?
Én nem találkoztam a Pista bácsit válaszoddal.
Melyik számot kellene alátámasztanom?
A 0,00001% esély-t hogy belehal, vagy 0,15%-os covid-mortalitást az oltást követően? Mindkettő érték egy becslés, a 0,15% nagyon is pesszimista.
Az esélyt a halálra ki lehet számolni a Nagy-Britanniai AstraZeneca halálesetekből. 18 millio beoltottra jutott 7 halál, ez kb 0,00004% mortalitás. Mivel a Sinopharmról nem nagyon hallani haláleseteket, kevesebbnek vettem, de beszorozhatod 10-zel, ha neked úgy jobban tetszik.
Ettől jobb becslést nem tudok a mortalitásra adni, erről forrás sincs, mivel ezeknek a vakcináknak olyan alacsony a mortalitása, hogy még a III. fázisú tesztekben résztvevők létszám sem elegendő, hogy eredmény legyen. Milliós nagyságrende kell.
A 0,15% valójában konvergál a 0-hoz, hisz mindegyik vakcina közel 100%-osan véd a súlyos, életveszélyes tüneteket kialakulásában. A Sinopharmról az EAE klinikai tesztjei állítják:
Szerinted mennyik ezek az értékek?
"És ha már itt tartunk, kérlek magyarázd el, miért akarja a vezéred kiirtani a mostani 30-45 éves korosztályt, akik még nagyrészt nem oltottak azzal, hogy a gyerekeikkel hazahurcoltatja a fertőzést az iskolából?"
Nem szeretné kiírtani, így már a kérdésed is fals. A 30-45 éveseknél nem áll fenn jelentős kockázata hogy belehalnak. A veszélyeztetett korosztály pedig már be van oltva. Kérdezhetnéd az ellenzékiektől is, akik már februárban elkezdték volna az óvatos nyitást, vagy akár Merkeltől, aki már februárban nyitott volna, vagy a svédektől, akik be sem zártak.
Tehát összefoglalva. Hazudsz a számokról és feltételezel a saját szájad íze szerint. Illetve maszatolsz amikor válaszolni kéne arra, hogy mégis miért veszélyeztetnek egy egész korcsoportot marketing okokból.
Igazi fideszes... Egyébként ezért te kapsz pénzt vagy saját kútfőből produkálod ezeket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!