Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Este 8 után kimenni?

Este 8 után kimenni?

Figyelt kérdés

Sokan nem értik (vagyis én úgy vettem le) hogy miért csak este 8 után van kijárási tilalom..mert természetesen nem csak akkor terjed a vírus.

Szerintem, mivel éjszaka aludni kell, nem a városban mászkálni főleg mivel éjjel semmi nincs nyitva. Mindenki nappal intézi a tennivalóit (bevásárlás, ügyintézés stb. amiket éjjel ugye nem lehet!). Így legalább a gazdaság sem sínyli meg annyira, és az emberek se fertőzik feleslegesen egymást.

Szerintetek jól látom a dolgot, vagy tévedek?

2021. febr. 6. 00:23
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
64%

20

Nem fogtál fel te semmit ha bedoltel ennek a baromsagnak

2021. febr. 6. 01:00
 22/45 anonim ***** válasza:
9%

Ok....

2021. febr. 6. 01:08
 23/45 anonim ***** válasza:
71%
Kár hogy a kérdést nem lehet lepontozni. Hülyeséget beszélsz. Ráadásul nappal is nyitva van egy csomó olyan üzlet ami egyáltalán nem létfontosságú és hemzsegnek az emberek. Ha azok nem zárnak be akkor semmi értelme nincs annak hogy 8 után nem mehetsz ki sétálni se.
2021. febr. 6. 01:56
 24/45 A kérdező kommentje:

23

A gazdaságnak szükségesek, gondolkozz politikusként..ne átlagemberként!

Ha bezárnának, csak több lenne a munkanélküli. Sétálni meg nappal is lehet, gondolom nem napi 20 órába melózól, hogy nincs rá időt!

2021. febr. 6. 02:02
 25/45 anonim ***** válasza:
69%
Az éttermek, konditermek és sok más dolog mégis bezárt. Talán azok nem a gazdaság részei? Vagy esetleg abból nincs annyi bevétel a kormánynak ezért az alapján válogatták ki hogy mi lehet nyitva és mi nem.
2021. febr. 6. 04:17
 26/45 anonim ***** válasza:
71%
Teljesen felesleges bármilyen korlátozás, így a kijárási tilalom is, mert egy sima nátháról van szó. Ráadásul az, hogy este 8-kor kezdődik, és az üzletek 7-kor bezárnak, még segíti is a vírus terjedését, mert a legtöbb ember a munkaidő utáni 1-2 órában kénytelen összetömörülni a boltokban.
2021. febr. 6. 07:51
 27/45 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem szarul látod a dolgot. Este 8 nem éjszaka, hanem este, benne van a nevében. Éjszaka az éjféltől kezdődik. Nem mindenkinek annyi az élete, hogy a sarki ABC-ben dolgozik, aztán otthon Való Világot néz Kőbányaival a kezében. Este 8 az 2021-ben egyszerűen "nem tétel", olyan gyorsan eljön, hogy észre sem veszed, kicsit túlórázol az irodában, bevásárolsz, elintézed a postát/bankot...stb., hazaérsz, aztán már el is ment a napod.

Nem értem, hogy miért kéne bárminek is nyitva lennie ahhoz, hogy valaki elmehessen egy kicsit sétálni, futni, biciklizni, idős és/vagy vidéki rokont meglátogatni, lakást felújítani vagy bármi mást csinálni. A szűk agyaddal azt sem tudod felfogni, hogy van, aki pl. több száz km-re a családjától dolgozik szellemi munkakörben (tehát nincs "feloldozó" papírja), és szeretne hazamenni úgy, hogy nem b*ssza el vele az egész hétvégéjét, tehát pénteken elindul és vasárnap is csak este megy vissza. Most meg a fél szombatja és vasárnapja is elmegy vele. Az este 8 nem azt jelenti, hogy addig vígan tevékenykedhetsz, hanem addig muszáj hazaérned, tehát ha pl. másfél órára laksz a munkahelyedtől, akkor neked 18:30-ig tartott a napod. Persze aki ugyanabban az egy faluban vagy panelprolitelepen tölti az élete 99%-át, az ezt soha nem fogja átlátni.

2021. febr. 6. 10:00
 28/45 anonim ***** válasza:
Én november óta teszek rá, semmi értelme kategória.
2021. febr. 6. 21:49
 29/45 anonim ***** válasza:
76%

24

A politikusokat hol érdekli a gazdaság?

2021. febr. 7. 18:29
 30/45 anonim ***** válasza:
Xd
2021. febr. 7. 18:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!