Tényleg megéri Németországba kimenni mosogatni?
Figyelt kérdés
A húgom expasija kiment mosogatni Németországba. Magától megtanult nemetül kint, és előléptették. Ma már az adott etterem tolmácsa és pultosaként dolgozik, és annyit keres, hogy tud bérelni magának egy saját lakást.
Szóval nem gazdag, de van egy átlagos, kényelmes élete.
2020. nov. 15. 12:37
1/18 A kérdező kommentje:
Tehát már nem mosogat, de mosogatóként kezdte.
2020. nov. 15. 12:38
2/18 anonim válasza:
Hát nekem nem érné meg. Pultosként egy jobb helyen itthon is keresel annyit, hogy egy kisebb lakást bérelj.
4/18 anonim válasza:
Van, akinek megéri, van akinek nem. Az, hogy valaki kimegy mosogatni Németországba, nem jelenti azt, hogy nem fog mosogatni 10 év múlva, de azt sem, hogy nem Ő lesz az étteremvezető 5 év múlva. De ez Magyarországon is igaz. Ha valaki szimpatikus a munkahelyi vezetésnek, akár szorgalma, akár személyisége, akár más szempont miatt, halad előre, és van aki megreked egy bizonyos szinten, ahonnan nincs továbblépési fejlődési lehetőség.
5/18 anonim válasza:
Ez a mosogatás csak egy hülye sztereotípia. Rengeteg más állás, más munka létezik nyugaton, csak azok fújják a mosogatás dumát, akik nem mernek elindulni. Gyakorlatolag az össze állás nyitva áll, csak nyelvet kell beszélni és érteni kell hozzá és szorgalmasnak kell lenni. Itt nincs telefonnyomkodás munkaidőben. Példák: egy barátom grafikus egy nyomdában, egy másik üzletvezető egy helyi kisvendéglőben, én magam malomtechnikus vagyok egy hatalmas malomban jó fizetéssel, megbecsülve.
6/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2020. nov. 15. 12:49
8/18 anonim válasza:
Attól függ. Ha Magyarországon jó munkád van, normális fizetéssel, akkor nem biztos, hogy érdemes csak úgy kimenni a nagy világba.
9/18 anonim válasza:
8-as! Pedig akkor érdemes igazán, mert akkor kint még jobban megszeded magad, és mikor hazajössz itthon még jobb állásod lesz a külföldi tapasztalat miatt, meg megteheted, hogy válogatsz mert van annyi tartalékod.
10/18 anonim válasza:
Hát attól függ, hogy mit hagy hátra Magyarországon a mosogatós állásért. Nekem például viszonylag jó állásom van itthon, viszont szeretnék kimenni Németországba, mert korábban már laktam ott és hiányzik. De minden áron nem mennék, csak ha megfelelő állást kapnék. Még így járványhelyzetben is átlag kéthetente összejön egy online interjút, tehát bizakodó vagyok hogy egyszer összejön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!