Végre elindult a nemzeti történelem tanítás az iskolákban?
Elkészültek az első tankönyvek, amelyek a finnugor helyett a szkíta-hun rokonságot tanítják
"Az ötödikes és a kilencedikes diákok már a megváltozott Nemzeti Alaptanterv szerint írt történelemkönyvekből tanulhatnak. [link]
"Végre elindult a nemzeti történelem tanítás az iskolákban?"
Lesz majd nemzeti matematika is? ;)
Arra gondolok, hogy ha azért tanítanak a tudománnyal szembenemő történelmet, mert az "nemzetibb", akkor az nem oktatás, hanem agymosás. Ha pedig a tudomány álláspontja változott időközben, akkor még jó, hogy az oktatás is változik, viszont abban meg nincs semmi "nemzeti".
Konkrétan én e kapcsán határoztam azt, hogy nem fogom a történelemtanári végzettségem használni, ha lediplomázok.
A magyar nyelv finnugor (vagy mondhatjuk urálinak). Pont.
Ez az új irány (az egyes anyagrészek aránya, az őstörivel kapcsolatos áltudományos dolgok, stb) mindennel szembemegy, amit én tanultam és ami megalapozott.
Tanárként kizárólag csak szakmai alapon vagyok hajlandó tanítani a történelmet. A magyar nép eredetével kapcsolatban nincs konszenzus a történettudományban. A magyar nyelv a finnugor nyelcsaládba tartozik, ami pedig nyelvészeti kérdés, és nem történettudományi.
Minden más, ami nem ezeket állítja, agymosás, ahogy előttem írták. Nem vagyok hajlandó semmilyen politikai ideológiát kiszolgálni. Úgy gondolom, ez a helyes hozzáállás, és sajnos azt kell mondani, hogy mi is beálltunk a frusztrált, kis nemzetek sorába, akik elvakultan hirdetik a saját kitalált eredettörténetüket, mint a dáko-románok. Eddig a románokon nevettünk, úgy látszik, beálltunk mi is a sorba, ahogy ezt is leírta már előttem valaki. És ennek nagyon súlyos következményei vannak, fel sem fogjátok, mennyire nagy baj ez! Eddig az különböztetett meg minket tőlük, hogy tudományos, kulturális értelemben föléjük tudtunk kerekedni, most viszont mi is beállunk a kofák közé a sajátunkat ugatni.
Személy szerint én a magyarság utóbbi 1000 évére vagyok büszke, az én nemzeti identitásom a magyar történelemből táplálkozik, és nincs szüksége a magyarságtudatomnak arra, hogy mindenféle hun és szkíta mesét találjak ki a nemzet régi dicsőségéről. A románoknak, ukránoknak, szlovákoknak szükségük van arra, hogy meséket találjanak ki, mert nekik más nincs. Nekünk nincs erre szükség, mert nekünk ott van a magyar történelem.
Szuper!
Lassan az lesz a történelem könyvekben, hogy a Honfoglalás Orbán Ráhel nevéhez fűződik és Szájer főparancsnok társaságában eresz csatornák végéből kovácsolt dárdákkal űztük ki az itt korábban letelepedett brüsszelieket akiknek a vezérük Soros György volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!